SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya 'Eğitimli' Göç Veriyor

0
Güncellendi - 2018-12-29 03:17:51
Malatya 'Eğitimli' Göç Veriyor
A- A+ PAYLAŞ

Verdiği göç aldığı göçten daha fazla olan Malatya’nın 2017 yılında yüksekokul veya fakülte mezunu olarak 7 bin 958 göç verirken, 6 bin 704 göç aldı. Yine Malatya, 2017 yılında lise ve dengi meslek okulu mezunu olarak 9 bin 117 verdiği göçe karşılık 8 bin 358 göç aldı.

TÜİK’in  “İllerin Aldığı ve Verdiği Göç, 2016-2017” adlı çalışmasına göre; Malatya’nın aldığı göç binde 27.5 iken, verdiği göç ise binde 28.2 olarak kaydedildi.

-Eğitim durumuna göre verilen göç

TÜİK’in “İllerin Eğitim Durumuna Göre Verdiği Göç-2017” adlı istatistik çalışmaya göre;  Malatya’nın doktora 129, 6 veya 7 yıllık fakülteler 732, yüksekokul veya fakülteler 7 bin 958, lise ve dengi meslek okulu 9 bin 117, ortaokul ve dengi meslek ortaokulu bin 309, ilköğretim bin 774, ilkokul 3 bin 44, okuma-yazma bilen fakat bir okum mezunu olmayan bin 648, okuma-yazma bilmeyen 553 kişi ile 2017 yılında  göç verdiği kaydedildi.

- Eğitim durumuna göre alınan göç

Malatya’nın  TÜİK’in “İllerin Eğitim Durumuna Göre Aldığı Göç-2017” adlı istatistik çalışmaya göre 2017’de almış olduğu göç şu şekilde;  doktora 64, 6 veya 7 yıllık fakülteler 606, yüksekokul veya fakülteler 6 bin 704, lise ve dengi meslek okulu 8 bin 358, ortaokul ve dengi meslek ortaokulu bin 363, ilköğretim 2 bin 70,  ilkokul 3 bin 564, okuma-yazma bilen fakat bir okul mezunu olmayan bin 899, okuma-yazma bilmeyen 467.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Arif yurtsever (5 yıl önce)
    Cehaletin olduğu yerde mürekkep yalamış ne yapsın,beyinler çölleşince şehirlerde cölleşirmiş
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet demirhan (5 yıl önce)
    Iklim göçü Beyin göçü İstihdam göçü ve eğitim göçü. Malatya da en çok hangi kategoride mevzularda insanlar şikayetçiyse o sebepten dolayı göç ediyor, veya göçe teşvik ettiriliyor. Siftah yapamayıp dükkan kapatıp gidenimi dersiniz. Şehrin sosyo kültürel yaşantısını beğenmeyip gidenlerimi dersiniz. Parayı dışardan aranak için gideni mi dersiniz. Vefat eden 60 yaş üstü insanlarmı dersiniz. Malatya nüfus kaybediyor. Hem de hızla bilin istedim.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (5 yıl önce)
    verdiğimiz göçün tek nedeni büyük şehir belediye başkanı TSO. ve seçilmişlerdir. malesef belediye başkanları ve TSO. istanbuldaki malatyalı holding ve iş adamlarına uzak duruyorlar ve istişare halinde değiller.. sık sık bir araya gelmiyorlar. istanbuldaki malatyalı iş adamları kendi memleketlerine yabancı gibiler. onları buraya yatırıma çekmesini beceremiyoruz. gaziantep.. kayseri neden yükseldiler memleketlerinin ileri gelenler ve seçilmişleri il dışındaki iş adamları ile istişare halındeler sık sık bir araya geliyolar böle de olunca kendi memleketlerine yatırım yayıpyorlar. biz bu konuda beceriksiziz.. sadece iş alanında değil beceriksizliğimiz akedemik alanda da öleyiz elmizdeki değerli akademisyenleri malsef elimizde tutmayı beceremiyoruz. lafada gelince mangalda kül bırakmayız.. buda malatyamızda işi bilen seçilmişlerin olmamasından kaynaklanıyor. malasef kadermiz bu.. inşallah yayınlarsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • kara44 (5 yıl önce)
    neden acaba..)))
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    malatya'nın kaderi bu kaliteli göç verir; kalitesiz göç alır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Malatya da memurlar dışar da çalışıyor çünkü kamu hizmetini yeterli almıyor ..örnek malatya nüfusunun yarısı elazığ a 1100 kapasiteli şehir hastanesi yapılırken malatya ya 650 yatak kapasiteli hastane yaptılar ..malatya da bölge müdürlükleri yok ...malatya da okullar da sınıf sayıları diğer illere göre kalabalık okul sayısı yetersiz....
    0
    0
    Yanıtla