SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Ermenileri' Kitabı Yayınlandı

0
Güncellendi - 2019-12-31 02:18:27
'Malatya Ermenileri' Kitabı Yayınlandı
A- A+ PAYLAŞ

Orijinali 1961 yılında 'Malatya Ermenileri' adıyla Ermenice olarak basılan 1500 sayfalık kitabın, Türkçeye çevrilmiş  versiyonu 480 sayfalık kitap olarak yayınlandı.

Ermeni Araştırmacı Tarihçi Arşak Alboyacıyan tarafından yazılan ve Türkçeye çevirisi Sirvart Malhasyan tarafından gerçekleştirilen, Aras Yayınları'ndan çıkan 'Malatya Ermenileri' kitabının tanıtımı, kısa adı HAYDER olan Malatyalı Hayırsever Ermeniler Derneği'nde yapıldı.

HAYDER'in katkılarıyla yayınlanan kitapta Malatya'daki Ermenilerin yaşamının yanı sıra, Malatya'nın tarihi geçmişine ilişkin ayrıntılı bilgilerin de yeraldığı bildirildi.

Tanıtım etkinliğinde kitapla ilgili bilgi veren dernek yöneticileri, "Malatya HAYDER olarak, bölgemizdeki yaşanmışlıkların geniş çevreler tarafından bilinmesine, öğrenilmesine yönelik çabalara katkıda bulunmak, Malatya'mızın farklılıklarını, tarihini, etnografyasını, coğrafik yapısını toplumsal hafızalarda canlandırmak için bu kitabın Türkçeye çevrilmesine katkıda bulunduk" diye konuştular.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Mustafa (4 yıl önce)
    60 yaşındayım ve bu yaşıma kadar ilk defa şehrim ile ilgili sahici, samimi, bir çok şeyi daha iyi anlamlandirabilecegim bilgilere bu kitap ile ulaştım. Harika bir derleme; araştırma için temel eser...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Muhteşem (4 yıl önce)
    Ohannes Çanakçı . Annesi - Babası Artemis ve Karabet ..Fuzuli caddesi. Kanarya yetiştirme uzmanı. İçinden çeşme çıkan Arasa dükkanı. Atatürk Ortaokulu. O.K .
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer çavdar (4 yıl önce)
    Keşke halen eskisi gibi Malatya da yaşıyor olsalardı. Farklı dinden, farklı milletlerle bir arada yaşamak-yaşayabilmek, kültür zenginliğini, hoşgörüyü de beraberinde getirir diye düşünüyorum. Dünyaya daha geniş pencereden bakmayı sağlar. Malatyalı hemşehrilerimize selamlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nişan ŞİRİNYAN (4 yıl önce)
    Kitapta emeği geçen tüm dostlara teşekürler...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (4 yıl önce)
    Bende cavusoglunda doğdum büyüdüm.Necatibey ilk okulunda okudum istanbulda yasiyorum. Okul arkadaşlarımdan ve MESUDE aksogan hocamızla görüşüyorum. Ankin çeken ,yekvart tası,agobik özgür,vahit ve birçok arkadaşımı buldum görüşüyorum..
    0
    0
    Yanıtla
  • Okuyucu (4 yıl önce)
    Kitabı nasıl veya nereden temin edebiliriz acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)Okuyucu isimli kullanıcı yorumuna
    Kitapları temin etmek için Aras Yayıncılık web sitesinden veya D&R mağazasından istekte bulunabilirsiniz..İlginize teşekkür ederiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben teşekkür ederim ilginize...
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek Malatya (4 yıl önce)
    Malatya Ermenileri ama, Malatyaspora hiç destekleri yok. Ermenilerin Malatya yı çok sevdiklerini her fırsatta söylüyorlar. öyle Kuru kuruya sevmek olmasın. Madem ki, onlarda Malatya lı destek olsunlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (4 yıl önce)
    Ben Çavuşoğlunda oturan Eski Ermeni komşularımı arıyorum Babaları marangoz Kevlo anneleri Aznif oğulları agop ve Kirkor kızlarından Birisinin adı Ankin idi unutulmaz Dostlar unutulmaz komşularımızdı
    0
    0
    Yanıtla
  • KEVLO dayı ve eşi Aznif çoktan, 3 ay önce AGOP, da rahmetli oldu. ANKİN, Fransa Pariste yaşıyor, Kirkor, Hollandada yaşıyor, telefon numaralarını özelden yazarım. Faceden beni ekleyin, Garabet Orunöz
    0
    0
    Yanıtla
  • Agop ve Kirkorların soyadı Terziyan mı acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyanın yerlisi (4 yıl önce)Garabet isimli kullanıcı yorumuna
    Agop dayı yaşıyor taksicilik yapıyor eğer aynı kişiden bahsediyor isek
    0
    0
    Yanıtla