SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Eski Emniyet Müdürü Vefat Etti

0
Güncellendi - 2021-01-07 01:17:53
Malatya Eski Emniyet Müdürü Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

1982 -1988 yılları arasında, yaklaşık 6 yıl boyunca Malatya İl Emniyet Müdürü olarak görev yapan Hüdaverdi Bıyıklı (77)’nın 2 Ocak Cumartesi Ankara’da günü vefat ettiği öğrenildi.

Hüdaverdi Bıyıklı, memleketi Çankırı’nın Ilgaz ilçesine bağlı Belsöğüt Köyü’nde, 4 Ocak Pazartesi günü kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Hüdaverdi Bıyıklı kimdir?

Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde 1944 yılında doğan Hüdaverdi Bıyıklı, 1964 yılında Polis Akademisi’nde mezun olduktan sonra, İçişleri Bakanlığı Emniyet Teşkilatı’nda görev ifa etmeye başladı.

1970’li yıllarının ortalarında Bitlis Emniyet Müdürü olarak atanan Hüdaverdi Bıyıklı, 19.06.1978 tarihindeki Kararname ile 3. derece kadrolu Adıyaman Emniyet Müdürlüğü görevini üstlendi.

12 Eylül 1980 askeri darbesi sonrasındaki dönemde Kırklareli Emniyet Müdürü olarak görev yapan Hüdaverdi Bıyıklı, İçişleri Bakanı Selahattin Çetiner, Başbakan Bülent Ulusu ve Devlet Başkanı Kenan Evren imzalı Kararname ile 12 Ağustos 1982 tarihinde Malatya Emniyet Müdürlüğü’ne tayin edildi. Aynı kararnameyle, Ağrı Emniyet Müdürlü Hasan Özdemir de Malatya Emniyet Müdürlüğü görevine getirilmişti.

Malatya’da yaklaşık 6 yıl süresince İl Emniyet Müdürü olarak görev yapan Hüdaverdi Bıyıklı 11 Mart 1988 tarihli, İçişleri Bakanı Mustafa Kalemli, Başbakan Turgut Özal ve Cumhurbaşkanı Kenan Evren imzalı Kararname ile Manisa Emniyet Müdürlüğü’ne atandı.

Polis Memuresi Gülizar Bıyıklı ile evli olan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Hüdaverdi Bıyıklı İl Emniyet Müdürlüklerinde ifa ettiği görevlerden sonra Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde de üst düzey görevler üstlendi.

Hayatını sürdürdüğü Ankara’da 2 Ocak 2021 Cumartesi günü vefat eden Hüdaverdi Bıyıklı, 4 Ocak Pazartesi günü, memleketi Ilgaz ilçesi Belsöğüt Köyü’nde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

FOTO: Hüdaverdi Bıyıklı, Çankırı- Ilgaz'da törenle toprağa verildi (medyaankara.com)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Salih (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasevdası44 (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. İsmini büyüklerimizden duymuş dinlemiştim.Ailesine sabırlar diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla