SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Eski Noteri Ş.Urfa Adayı

0
Güncellendi - 2018-11-24 22:58:28
Malatya Eski Noteri Ş.Urfa Adayı
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylarının eski il başkanı Zeynel Abidin Beyazgül olduğunu açıkladı.

Erdoğan tarafından ismi açıklanan Zeynel Abidin Beyazgül, 24 Haziran 2018 Milletvekilleri seçimlerinde aday olabilmek için il başkanlığından istifa etmişti. Beyazgül, önceki yıllarda Malatya'da bir süre noter olarak görev yapmıştı.

Zeynel Abidin Beyazgül kimdir ?

1957 yılında Şanlıurfa’da doğan Zeynel Abidin Beyazgül, 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1985-1996 yılları arasında avukat olarak görev yaptıktan sonra 1996 tarihinde İncesu Noteri olarak mesleğe başladı. Sırasıyla Viranşehir 1’inci, Adıyaman 3’üncü, Adıyaman 1’inci ve Malatya 2’nci Noterliği görevlerini yürüten Beyazgül, 2013 tarihinde atandığı Şanlıurfa 5’inci Noterliği görevini sürdürüyor. Aynı zamanda 2011-2012 yılları arasında Malatya Noter Odası Başkanı, 2012-2014 yılları arasında Türkiye Noterler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olarak idari görevlerde bulunan Beyazgül, AKP Genel Merkezi tarafından, 4 Ocak 2015 tarihinde yapılan Şanlıurfa Kongresinde Yusuf Eğilmez’in yerine il başkanı oldu. 26 Ocak 2018 tarihinde yapılan kongrede güven tazeleyen Beyazgül, 24 Haziran 2018 Milletvekilleri seçimlerinde aday olabilmek için istifa etmişti.

"AFFIMI İSTEDİM"

Bu arada AKP'den Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilmeyen mevcut başkan Nihat Çiftçi, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak kendisinin yerine aday olarak gösterilen eski İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ü kutladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yeniden aday olmamak için müsaade istediğini dile getiren Çiftçi, “Bugüne kadar bu kutlu yolda beni yalnız bırakmayan başta eşim ve çocuklarım olmak üzere Şanlıurfalı hemşehrilerime, milletvekillerimize, meclis üyelerime, çalışma arkadaşlarıma, ilçe başkanları ve yönetimlerine, STK'larımıza ve akrabalarıma teşekkür ederim. 17 yıldır Şanlıurfa'da siyaset yapıyorum. Her mücadele ve hizmette çalışma kadromuzla birlikte Şanlıurfa'nın menfaatini ön planda tuttum. Özel nedenlerden dolayı 3 ay önce Cumhurbaşkanımızdan affımı istemiştim. Bu gün Zeynel Abidin Beyazgül arkadaşımız açıklanmıştır. Hayırlı olsun" dedi.

Şanlıurfa, iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız