SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Göç İdaresine 124 Personel Alınacak

0
Güncellendi - 2021-06-19 13:23:03
Malatya Göç İdaresine 124 Personel Alınacak
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Malatya İl Müdürlüğü’ne toplam 124 personel alınacak.

İçişleri Bakanlığının 19 Haziran günkü Resmi Gazete’de yayınlanan ilanına göre, KPSS’de en az 65 puan almış olanların başvuracağı alımlarda Giriş (Sözlü) sınavı ile Türkiye genelinde 1309, Malatya’da ise 124 sözleşmeli personel alımı yapılacak.

Malatya Göç İdaresi için 4 şoför, 60 lise mezunu Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 30 önlisans mezunu Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 30 lisans mezunu Koruma ve Güvenlik Görevlisi olmak üzere toplam 124 kişi alınacak.

-Başvurular Nasıl Yapılacak?

Başvurular için şu bilgi verildi:

“Adaylar; Bakanlığımızın (www.icisleri.gov.tr) internet adresinde yer alan lisans mezunları için “Göç İdaresi 2021 Yılı 4/B Sözleşmeli Personel Lisans Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formu”na, ön lisans mezunları için “Göç İdaresi 2021 Yılı 4/B Sözleşmeli Personel Ön Lisans Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formu”na lise mezunları için “Göç İdaresi 2021 Yılı 4/B Sözleşmeli Personel Lise Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formu”na KPSS (B) Grubu puan türünden kendisine uygun olanı seçerek, 21-25 Haziran 2021 tarihleri arasında ilgili sınav duyurusu bölümünde yayımlanacak olan başvuru linki aracılığıyla e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda müracaat edeceklerdir. Müracaatlar elektronik ortamda alınacağından posta yolu ile ya da bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir. Giriş sınavı başvuruları 21 Haziran 2021 tarihi saat: 10:00’da başlayıp 25 Haziran 2021 tarihi saat: 17:00’da sona erecektir.”

Adaylar için aranan bazı şartlar şöyle:

"-Askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

- Giriş (Sözlü) sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1986 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar),

- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,

- ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; lisans mezunları için KPSSP (3), ön lisans mezunları için KPSSP (93) ve lise mezunları için KPSSP (94) puan türünden en az 65 (altmış beş) ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan, KPSS puan türü ve tercih edilen pozisyon unvanı esas alınmak suretiyle yapılacak olan puan sıralamasına göre ilan edilen pozisyon sayısının 4 (dört) katı adayın içerisinde bulunmak,

- Adaylar ancak bir pozisyon unvanı sınavına başvurabilecektir. Bu başvuru sadece bir il veya Genel Müdürlük merkez teşkilatına yapılacaktır. Birden fazla pozisyon unvanına veya birden fazla ile ya da il ile birlikte merkez teşkilatına yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

- Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel pozisyonlarında tam zamanlı olarak görev yapmakta iken sözleşmesi feshedilen adayların başvuru tarihi itibarıyla bir yıllık bekleme süresini tamamlamış olmaları gerekmektedir. (Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek-1 inci maddesinin dördüncü fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerine göre sözleşmesini tek taraflı fesheden adaylar hariç olmak üzere)"

Personel alımına ilişkin tüm detaylar için aşağıdaki linki tıklayınız:

Göç İdaresi Personel Alımı

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    özlü KPSS de 65 puan sınırı, torpillilerin ilk engeli aşması için. Sonra da sözlü sınav yapılması ise sadece torpillilerin girmesini ağlamak için ikinci bariyer. Neden 65 puan sınırı, neden sözlü sınav? Haktan, adaletten yana iseniz neden bu alavere, dalavereler. Sınav yapmayın o zaman, alın kendi adamlarınızı. Fakirin, sahipsizin, adamı olmayanın umudu ile oynamayın. Eğer varsa, birazcık kaldı ise inancınız, vicdanınız en yüksek puandan başlayarak ilk 124 kişiyi alın işe.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (2 yıl önce)
    Suriyelileri alsınlar... Zaten bu gidişle 10 yıl sonra adamlar her yerde istihdam edilecek...
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Ise alinacaklar beli umut etmeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Mağdur (2 yıl önce)
    Bu kuruma Bi giren pişman bir de girmeyen pişman aklınız varsa uzak durun gidin pazar da limon satın buraya yaklaşmayın
    0
    0
    Yanıtla