SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya I.OSB'de Yeni Yönetim Seçildi

0
Güncellendi - 2021-08-16 18:52:27
Malatya I.OSB'de Yeni Yönetim Seçildi
A- A+ PAYLAŞ

YÖNETİM DIŞINDA KALAN SADIKOĞLU'NDAN 'PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ' AÇIKLAMASI.. Malatya’da son günlerde iş ve işlemlerinde usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığı iddia edilen Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin yeni yönetim kurulu seçimle yeniden oluşturuldu. Vali Aydın Baruş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yönetimde yeniden görev alırken, 3 sanayici isim yönetim kuruluna girdi. Daha önce yönetimde başkan vekili olarak görev yapan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ise aday olmadı ve yönetimin dışında kaldı.

“Paralel yönetim” oluşturularak bazı usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine Vali Aydın Baruş’un talebi üzerine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından gönderilen müfettiş incelemesi ile gündeme gelen Malatya I. Organize Sanayi Bölgesi’nin Yönetim Kurulu’nun seçimi yapıldı.

Yönetmelik gereği 4 yılda bir yapılması gereken Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi Kuruluna, Vali Baruş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan'ın yanı sıra OSB'de fabrikaları bulunan işadamları Fırat Entegre Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Topgül, Panteks Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özhüsrev ile Baştürk Cam Yönetim Kurulu Başkanı Akif Baştürk yeni yönetimi oluşturdular.

Yönetim Kurulu Başkanlığını Vali Baruş'un yapacağı, Başkan Vekilliği teklifini Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan'ın kabul etmemesi üzerine, bu göreve Akif Baştürk'ün seçildiği öğrenildi.

Önceki yönetimde Başkan Vekili olan TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, üye olarak görev yapan ve aynı zamanda TSO Yönetim Kurulu Üyesi olan Özcan Dündar ile yine üye olarak yönetimde görev alan işadamı Ramazan Babacan, yeni dönemde aday olmadılar.

"KONUNUN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

Bu arada, seçimde aday olmayan TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, yaptığı açıklamada, TSO'nun bertaraf edildiği iddiasında bulundu, ancak konunun peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Sadıkoğlu'nun yazılı açıklaması şöyle:

"Son günlerde hakkımızda ortaya atılan iddiaların ana sebebi Malatya Ticaret ve Sanayi Odamızın ve şahsımın itibarsızlaştırılması ve 16.08.2021 tarihinde yapılacak olan Malatya 1.OSB Müteşebbis seçimlerinde Malatya TSO’nun 1. OSB yönetiminden bertaraf edilme çabası olduğunu tüm kamuoyuna iletmiştik ve nihayetinde de öyle oldu.

Bir takım asılsız iddialar gölgesinde, 16.08.2021 tarihinde Malatya Valisi Aydın Baruş başkanlığında gerçekleştirilen seçimle Malatya 1. OSB Yönetim Kurulu belirlendi.

93 yıl önce kurulan ve bugün 9 bini aşkın üyesiyle ilimiz ekonomisinin omurgasını oluşturan odamız bu seçimlerde yok sayılmıştır.

Yeni yönetim kurulu, Malatya 1. OSB Müteşebbis Heyetinde yüzde 25 oranında temsiliyeti olan Malatya TSO’ya yer verilmeden oluşturulmuştur.

OSB’de üyelerimizin temsili noktasında zafiyete uğratıldığı bu konunun peşini bırakmayacağımızı ve takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz.

Hiçbir makam ve kişilerle şahsımın problemi olması söz konusu dahi değildir. Ancak üyelerimizin çıkarlarına ve ilimiz sanayisinin gelişimine engel olacak her türlü yanlışın dün olduğu gibi bugün de hak ve hukuktan ayrılmadan, takipçisi olacağımızı belirtmek isterim. Üyelerimizin hakkını her şartta ve platformda savunmaya devam edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Göreve geldiğimiz günden bugüne üyelerimiz, ilimiz ve ülkemiz adına canla başla çalıştığımız gibi, bundan sonra da aynı heyecan ve vizyonla çalışmaya devam edeceğiz.

Tüm bu yaşananları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • maruf (2 yıl önce)
    müfettişin gelme sebebi böylece belli olmuş oldu. Sadıkoğlunu yönetimin dışına bırakacaklarmış. simdi bundan sonra orada kimlere alanlar tahsis edilecek onu takip etmek lazım...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin demiralp (2 yıl önce)
    Şükür Malatyanın köklü iş insanlarını yönetimde tekrar görebildik. Eski yönetimlerde bir çok köklü ailelerin içinden iş insanları vardı Malatyanın ticaretine yön veren koca çınarları sahnede görmek beni mutlu etdi . Baştürk ailesini tebrik eder ellerini taşın altına koydukları için şükranlarımı sunarım. Saydığım diğer aileleride sahada görmek isterim. Malatya ticaretinin şu zor günlerinde çok ihtiyacı var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben ilk defa duydum bu isimleri ?
    0
    0
    Yanıtla
  • YORGUN (2 yıl önce)
    Hala sosyal medyada yedirmeyiz vs paylaşımlar var. Eyy Malatya nın değerli iş adamları TSO başkanı isim bildirmemiş valinin videosunu bir dinleyin iki kez yazı yazmış isim vermemiş TSO başkanı TOBB yönetim kurulu üyesi resmen yalan söylüyor. Seçimden kaçmış korkmuş eyvallah demiş. Yememişler adam gitmemiş rahat olun Gitmediği kavgada beni dövdüler diyor yani TSO başkanı sizinle dalga geçiyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hurşit (2 yıl önce)
    Yapılanlar şeffaf olsun gelen yönetim cebini doldurmaya gelmesin.Yönetimdekiler bizim haberimiz yok şöyle oldu böyle oldu deyip arka bahçede pay bölüşümü yapmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sadıkoğlu gibimi demek istedin. Rahat ol sen bu devletin hiç bir valisi buna müsade etmez etmedide.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Yeni seçilen 3 sanayici malatya nın ilk 10 sanayicisi içinde yer almaktadır yatırımları Malatya şehrinin gurur duyacağı yatırımlar Oğuzhan Ata sadıkoğlunun herhangi bir sanayi yatırımı var mı yok Ama adam gelmiş sanayi yi temsil ediyor bırakın bu işleri Malatyanın bu saat ten sonra ticaret erbabını Ticaret odası ve sanayiciyi Sanayi odası tamsil etmeli MTO ve MSO kurulmalı Kuyumcu geliyor sanayicileri temsil ediyor telefoncu geliyor sanayiciyi temsil ediyor Malatyanın bu saatten sonra kaybedeceği bir dakikası bile yok
    0
    0
    Yanıtla
  • He grds he eski başkanlar zaten fabrikatördü doğru diyisin mücahit fındıklı mı fabrikatördü hasan hüseyin erkoç mu fabrikatördü şimdi kalkmış burdan edebiyat yapıyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • YORGUN (2 yıl önce)
    Sayın Oğuzhan Ata Sadıkoğlu İnan yeter gerçekten yorulduk usandık. Seçimden önce 3 yıl sallamadığın adam kalmadı. Seçim bitti kendi yönetimin dahil uğraşmadığın sallamadığın adam kalmadı. Yok algı oluşturuyorlar yok şöyle oldu yok yalan söylüyorlar yok selahattin Gürkan şöyle dedi vs Oğuz bey devletin valisi 2 kez yazı yazmış isim vermemişsin.Vali yine devlet adamı ve edep Erkan bildiği için söylemiyor çapsızlığını. Ben söyleyeyim halk bilsin isim yerine cevap olarak TSO yönetim kurulunu toplayamadığın bahanesi ile isim vermemişsin. Kendi yönetiminde hükmün yok gitmiş orada müfettişlik olmuşsun kirven ile bir de çıkmış bu işin peşini bırakmayacağız diyor görseller ile whatsap ve sosyal medyada algı derdindesin. Otur işine bak seçimi bekle bu arada etrafındaki yağcı seni yanlış yönlendiren çapsızlardan kurtul. Milleti meşgul etme beceremedin kabul et adliyedeki davalarına odaklan Millet neyin ne olduğunu biliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • AliM (2 yıl önce)
    Değişim her zaman güzeldir. Malatyada orta ölçek altı sanayi tesisleri ile dolmuş organize. TSOnun tarihçesinde evvelde OSB yok muydu? Büyük iş adamları vira bismillah demiş.. TSO kendi kulvarında enerjisini kullansın, OSBde tabiki iş adamları söz sahibi olmalı. Malatyamıza hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (2 yıl önce)
    Benzer bir yöntemle şu Malatyaspor’u da Adil Gevrek “‘in elinden kurtarırsanız duacınız oluruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali haydar (2 yıl önce)
    Yeni Seçilen üyeler Malatya’ya mızın çok kıymetli ve dürüst sanayicileri olup Başta Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız olmak üzere. Akif bey e Mustafa Özhüsrev e ve mahmut Topgül e başarılar dilerim. OSB yönetiminin çoğunluğunu TSO üyeleri kazandı
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (2 yıl önce)
    Sayın Mahmut TOPGÜL beyi tebrik eder görevinde başarılar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • MESUT (2 yıl önce)
    Hayırlı olsun memlekete seçilen üç üyede TSO üyesi zaten değişen bir şey yok. Sosyal medyada yayınlanan yedirmeyiz paylaşımları nasıl olacak şimdi yedirmiş mi oldular. Gürkan bunları başkan vekili olmak için yapıyor deyip algı oluşturuyordu Sadıkoğlu ben anlamadım şimdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Raif Hazar (2 yıl önce)
    Bu ilin sanayi odası başkanı osb yönetimde olmayacak. Helal size Malatyam. Yine biz yaptık oldu. Zarar gören kimse, sadece Malatya.
    0
    0
    Yanıtla
  • yav he he. TSO, 4 yıldır Malatya 2 .OSB'nin de yönetiminde yoktur orası çöktü mü? Bırakın bu eski alışkanlıkları, değişim şart ::))
    0
    0
    Yanıtla
  • İkinci OSB de müteşebbis heyetin tamamı sanayicilerden oluşmakta başka sorusu olan Asıl yazık olan Malatya nın böyle bir TSO YÖNETİMİ TARAFINDAN YÖNETİLİYOR OLMASI
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamit (2 yıl önce)
    Malatya için hayırlı olsun, 1. OSB'deki fabrikasını 2'ye alıp, 6'ya satanların orada bulunması zaten sanayiciler için bir yüktü.
    0
    0
    Yanıtla
  • osman1453 (2 yıl önce)
    Aday olmadılar mı yoksa algı yaratıldığı için seçime mi katılmadılar
    0
    0
    Yanıtla