SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Kadın Konukevi de Dönüştürülüyor

0
Güncellendi - 2021-06-18 01:30:07
Malatya Kadın Konukevi de Dönüştürülüyor
A- A+ PAYLAŞ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kadın konukevlerinin ihtisaslaşma çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, “9 kadın konukevimizi daha kadınların güvenlik, barınma gibi ihtiyaçlarını göz önüne alarak ihtisaslaştırıyoruz” dedi.

Bakan Yanık, kadın konukevlerine gerçekleştirilen çalışma ziyaretleri, düzenlenen çalıştaylar, hizmet içi eğitim ve uzaktan eğitimlerde dile getirilen konular ve önerilerin ardından başlattıkları ihtisaslaşma çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Cumhurbaşkanlığı İcraat Programı kapsamında 2020 yılı içerisinde 3 ilde 4 kadın konukevinin ihtisas kuruluşuna dönüştürüldüğünü anımsatan Yanık, “Bu yıl içerisinde gelen başvurular üzerine Ankara, İstanbul ve İzmir’den sonra Adana, Antalya, Bursa, Diyarbakır, İstanbul, Kocaeli, Malatya, Mersin ve Samsun illerindeki 9 kadın konukevimizin daha ihtisas kuruluşa dönüştürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Rehber ile ihtisaslaşma çalışmaları tüm kadın konukevlerinde uygulanacak

Kadın konukevlerinde sunulan hizmetlerin niteliğinin artırılması amacıyla Kadın Konukevleri Hizmet Standartları Rehberi hazırladıklarını kaydeden Yanık, gizlilik, güvenlik, mahremiyet ilkeleri temelinde fiziksel ve mesleki standartların yer aldığı rehber ile ihtisaslaşma çalışmalarının ülke genelinde tüm kadın konukevlerinde etkin bir şekilde uygulanması için çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.

İhtisaslaşmış kadın konukevi nedir?

İhtisaslaşmış kadın konukevi modelleri, şiddet mağduru kadınların ve çocuklarının ihtiyaçları göz önüne alınarak belirleniyor. Kadın konukevleri güvenlik riskine göre ihtisaslaştırılıyor. Yüksek güvenlik riski olduğu düşünülen kadınlar için kadın konukevinde özel güvenlik önlemleri alınıyor. Barınma amacı ile müracaat eden kadınların ihtiyacına yönelik oluşturulan konukevlerinde de kadının güçlenmesini destekleyici çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Ankara, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Kadınları konukevlerine kapatacağınıza, buna neden olan adamları cezaevine kapatın. Aslında bu konukevi uygulaması kadına hapis, adama özgürlük sağlıyor. Oysa tam tersi olması gerekir.
    0
    0
    Yanıtla