SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Kurabiyesine Çok Talep Var

0
Güncellendi - 2021-09-28 03:07:14
Malatya Kurabiyesine Çok Talep Var
A- A+ PAYLAŞ

YURT DIŞINA DA GÖNDERİLİYOR.. Malatya'da geçmişten bugüne sofralardan eksik olmayan "Malatya kurabiyesi"nin hamuruna tescilli kayısı çekirdeği eklenerek yeni lezzet elde edildi.

Dünyanın ağzını tatlandıran kayısı ve çekirdeği, kentte tatlıdan şekerlemeye, hoşaftan kayısı dönerine birçok alanda kullanılıyor.

Geçmişten bugüne yapılan "Malatya kurabiyesi" için ürünleri büyük kazanda karıştıran usta eller, hamuru bir süre dinlendiriyor. Hamur daha sonra, önceden makine yardımıyla un haline getirilen kayısı çekirdeğiyle buluşturuluyor. Silindir şekline getirilen kayısı çekirdekli hamur, eşit parçalarda kesilip yuvarlanarak şekil veriliyor.

Tepsiye dizilen kurabiyeler, üzerine tekrar kayısı çekirdeği serpildikten sonra fırında pişiriliyor.

Her geçen gün talebin arttığı kayısı çekirdekli Malatya kurabiyesinin ustaları, Türkiye'nin yanı sıra Belçika, Almanya ve ABD gibi dünyanın dört bir yanından gelen siparişleri yetiştirmek için yoğun mesai yapıyor.

İşletme sahibi ve usta Ahmet Koyun, AA muhabirine, kayısı çekirdekli Malatya kurabiyesiyle kente yeni bir lezzet kattıklarını söyledi.

İşletmeyi 1982'den bu yana ailecek işlettiklerini anlatan Koyun, "Kayısı çekirdeği Malatya'nın tescilli ürünü olduğu için bunu ekstra ürünlerle çeşitlendirmek istedik. Birkaç deneme yaptık ve kayısı çekirdekli kurabiye yaptık. Başarılı olduk. Gün kurusu çekirdeği doğal olduğu için ikisini birleştirip doğal bir lezzet yakaladık. Kayısı çekirdeğini Malatya kurabiyesinin içine öğüterek un şeklinde karıştırıyoruz. Sonra şekil verip kesiyoruz. Üstüne de kayısı çekirdeğini batırıp pişiriyoruz." dedi.

- "Çok talep var"

Koyun, kurabiyenin beğenildiğini ve talebin arttığını belirterek, şöyle devam etti:

"Çok talep var. Belçika, Almanya ve Amerika'ya gönderiyoruz. Şu an çalışma aşamasındayız, Dubai'ye göndereceğiz. Türkiye'nin her yerine kargo ile gönderiyoruz. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük illere daha çok gönderiyoruz. Müşterilerimiz beklediklerinin üstünde bir lezzet olduğunu söylüyor."

Müşterilerden Ahmet Mutlu ise kayısı çekirdekli kurabiyenin ayrı bir lezzeti olduğunu, her gün almaya geldiğini ifade etti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Can (2 yıl önce)
    Koskoca şehrin ilham kaynağı kurabiye..hamurun içine şeker ve yağ koyup karıştırmayı kimse bilmiyor zaten..patentini aldıktan sonra bunun ham maddesini kaç milyon dolara satarız değil mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (2 yıl önce)
    Maraş sırf dondurmasıyla şehri uçurdu her şeride, ülkede maraş dondurması var yüz binlerce insn ekmek yiyor yine Antep vs şehirlerde öyle ama Malaya da prestij bir ürün olup şehrin maddi girdisi sağlanmadı
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin Kiyat (2 yıl önce)
    Uzun yıllardır bildiğimiz bir işletme şuan şırnakta görev yapıyorum sürekli malatyaya gittiğinde küçük simit ve kurabiye alırım ben ve çevremdeki kişiler tüketiriz inanılmaz bir lezzettir. Sadece yiyen bilir bu lezzeti adres soranlar içinde Mimarsinan da Koyunoğlu kurabiye https://api.whatsapp.com/message/YHNM5Q4WBCLIM1 Whatsap hatları da burada detay sorabilirsiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (2 yıl önce)
    Tescil alınmalı..
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (2 yıl önce)fatih isimli kullanıcı yorumuna
    Hamura kaysi çekirdeği eklenerek üretilen kurabiyenin adresi neresi bilen varsa yazabilir mi
    0
    0
    Yanıtla
  • Mimarsinan cad koyunoğlu kurabiye
    0
    0
    Yanıtla