SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakanlık Açıkladı.. Malatya 'Orta Riskli' Kategoride

0
Güncellendi - 2021-03-02 01:18:49
Bakanlık Açıkladı.. Malatya 'Orta Riskli' Kategoride
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında alınan normalleşme kararlarında esas alınacak risk değerlendirme kriterlerine ilişkin illerin son durumu da Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı. Malatya, 'orta riskli' iller kategorisinde yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kademeli olarak normalleşme sürecinin başlatıldığı açıklamasına göre, Malatya'nın da bulunduğu 'orta riskli' illerde hafta sonlarında uygulanan sokak kısıtlaması kaldırıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Twitter'dan yaptığı paylaşımda, illerin Kovid-19 risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldığını belirterek, "Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi. Buna göre, normalleşme adımları uygulanacaktır. Tedbirli ve kademeli normalleşeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Bakan Koca, "Bilim Kurulumuz, illerin risk kategorilerini belirlemede 100 bin nüfusa düşen haftalık vaka sayısı ile yapılan PCR testlerinin pozitiflik oranı, yoğun bakım doluluk oranı ve entübe hasta artışını dikkate aldı. Kademeli normalleşmek elimizde." ifadelerini kullandı.

Kovid-19 risk değerlendirme haritasına göre, İstanbul ve İzmir yüksek riskli (turuncu), Ankara orta riskli (sarı) kategoride yer aldı.

Kovid-19 vakalarına göre, Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman, çok yüksek riskli (kırmızı) kategoride açıklandı.

İstanbul ve İzmir'in yanı sıra Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Muğla, Antalya, Kütahya, Bilecik, Düzce, Bolu, Zonguldak, Karaman, Mersin, Niğde, Kırıkkale, Kayseri, Kilis, Artvin ve Ardahan, Kovid-19 vakaları bakımından yüksek riskli (turuncu) iller oldu.

Ankara'nın yanı sıra Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bayburt, Erzurum ve Kars da orta riskli (sarı) kategoride yer aldı.

Uşak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır Kovid-19'da düşük riskli (mavi) iller olarak açıklandı.

Ankara, AA- iha, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • mehmet yuksel (3 yıl önce)
    Herkeste biliyor ki virüs tekrar artacak bunda hemfikirmiyiz evet ama milletin piskolojisi bozuldu işyerlerini açamayan esnaflar aşılama ve önümüzün yaz ayı olması sebebiyle bu kararlar alındı fakat halkımızın ciddi anlamda dikkat etmesi gerekiyor bizde birbirimize yardımcı olursak bu virüs kesinlikle bitecektir tuzu kuru olan yasaklar kalkmasın diyor ama işte öyle olmuyor bu bir musibet bunlada başa çıkmalıyız çünkü biz insanız aklımızı mantığımızı kullanarak bu işide aşacaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Sefa (3 yıl önce)
    inşallah olmaz ama 2 hafta sonra her yer kirmizi olur. Yasaklar yine gelir. Bence acele ediliyor....
    0
    0
    Yanıtla
  • Burhan (3 yıl önce)
    Umarim rehavete kapılıp iki hafta sonra yüksek risk grubuna giripte kisitlamar tekrar gelmez..... Iki hafta once 30 olan mutant virüs suan 150 lerde....risk hala var... suda bir gerçek esnafta zor durumda....
    0
    0
    Yanıtla