SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Şeker'de 40 Yılın Üretim Rekoru

0
Güncellendi - 2021-02-18 23:53:22
Malatya Şeker'de 40 Yılın Üretim Rekoru
A- A+ PAYLAŞ

Türkşeker Malatya Şeker Fabrikası, 2020/2021 üretim döneminde 68 bin ton şeker üreterek son 40 yılın rekorunu kırdı.

Şeker sanayisinin 15’inci şeker fabrikası olan Türkşeker Malatya Şeker Fabrikası’nda 1 Eylül’de başlayan 159 günlük maraton sona erdi. Son 20 yılın en uzun soluklu maratonunun yaşandığı 2020/2021 üretim dönemi sonunda şeker üretimi son 40 yılın rekorunu kırdı. Tüm zamanların en çok pancarının işlendiği bu üretim döneminde fabrikanın şeker üretimi bir önceki yıla göre yüzde 29 arttı. Fabrika, bu dönemde 68 bin ton şeker üreterek tarihi bir rekora imza attı.

Son 40 yılın en yüksek üretim değerlerini yakalayan Türkşeker Malatya Şeker Fabrikası, toplam 500 milyon lira katma değer oluşturarak şehrin ekonomisine de katkıda bulunmuş oldu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Sefa (3 yıl önce)
    Keşke yazın etrafa yaydığı koku raporunuda çıkartsalardı ☺️
    0
    0
    Yanıtla
  • Erolll (3 yıl önce)
    İşte bu ne güzel hem çiftçi hem ülke ekonomisi ve işsizliğe çok önemli katkı satmak isteyenler nerdeyse boğazını yırtacaktı.Üretim heryerde üretim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali44 (3 yıl önce)
    Vallahi de zarar ediyor diyen bunu size ispatlayacağım diye masa yumruklayan bir millet vekili vardı. Bu haberleri o arkadaşa bir zahmet ulaştırın. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Hani satma derdindeydiniz? n'oldi
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (3 yıl önce)
    Suat müdürümüzün ve saygıdeğer Valimiz AYDIN BARUŞ Beyefendinin bu rekor üretimde çok büyük emekleri var Malatyamız adına teşekkür ediyoruz yeni rekorlar bekliyoruz ÇARE ÜRETİM dir .
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (3 yıl önce)
    İki, üç sene önce satılıktı. Karşı çıkanlara da demedikleri laf kalmadı. Niye bundan hiç bahsedilmemiş. İyiki de satmamışız diyen bir yetkili yok. Satışa karşı çıkan başta Sayın Veli AĞBABA'ya, sivil toplum kuruluşlarına ve Malatya halkına sonsuz teşekkürler. Fabrikalarımız için nice yeni rekorlara, devletimiz için de nice bol kazançlara dileğiyle.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Kaya (3 yıl önce)
    Doğru Nzamettin bey, Şeker-İş Sendika Başkanı Murat Beyi de alnından öpüyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Nizamettin Opanoğlu (3 yıl önce)
    Fabrikamızın başarılı müdürü Suat ALTUN beyi canı gönülden tebrik ediyorum.Gerçekten son yıllarda Malatya Şeker çok önemli bir hamleler yaptı.Fabrikanın toplam Pancar işleme kapasitesinin çok üzerine çıkarak,%30 üretim artışı gerçeleştirdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kuruluşundan bu yana rekor bir kampanyayı bizlere nasip eden Allah’a hamd ve şükür ediyoruz.Bu başarının mimarları tüm çalışanlarımıza çiftçilerimize nakliyecilerimize teşekkür ediyorum.Hertürlü desteği bizden esirgemeyen Malatya valimiz Sayın Aydın Baruş’a, Milletveillerimiz Sayın Öznur Çalık, Sayın Bülent Tüfenkçi, Sayın Ahmet Çakır, Sayın Hakan Kahtalı, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a kamu kurumlarımızın yöneticilerine Bizlere ayrı bir güç ve destek veren Malatyamızın güzide basın mensuplarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Nice başarılı üretim kampanyaları için rabbim bizi başarılı eylemesi dileğiyle Teşekkürler Malatya
    0
    0
    Yanıtla