SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Şeker'de Rekor Üretim

0
Güncellendi - 2021-02-14 03:56:10
Malatya Şeker'de Rekor Üretim
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Şeker Fabrikası’nda 1 Eylül’de başlayan pancar alım kampanyası bu yıl rekor ile tamamlandı. Fabrika tarihinde ilk kez bu yıl 545 bin 500 ton şeker pancarı işlenerek 68 bin ton şeker üretimi gerçekleştirildi.

Eylül ayı itibariyle Malatya’da başlayan pancar alım kampanyası geçtiğimiz Salı günü tamamlandı. Malatya’da ve bölge illerde üretilen şeker pancarlarının alımı ile başlayan kampanya döneminde Malatya Şeker Fabrikası 7 gün 24 saat aralıksız çalışarak toplamda 545 bin 500 ton pancar işledi. 160 gün süren kampanya sürecince işlenen pancardan 68 bin ton şeker üretilirken, 177 bin ton küspe ve 26 bin 500 ton ise melas elde edildi.

Malatya Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Nuri Murat, bu oranların Malatya Şeker Fabrikası için kurulduğu günden bu yana bir rekor olduğunu ifade ederek, “Çünkü yaklaşık 700 bin ton pancar tesellüm etti. Pancar fazlası nedeniyle 30 bin pancarı Yozgat Şeker Fabrikası’na yolladık. Bu bir rekor, Malatya Şeker Fabrikamız çok başarılı ve verimli bir dönem geçirdi" dedi.

Fabrikada düğmeye basıldığı andan itibaren son pancar kalana kadar üretimin hiç durmadığını kaydeden Murat, "Emeği geçen çok arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu pandemi sürecinde işlerini aksatmadan verimli şekilde çalıştılar” ifadelerine yer verdi.

Önümüzdeki alım kampanyasına ise şimdiden hazırlandıklarını ve 700 bin ton pancarın yine geleceğini tahmin ettiklerini belirten Murat, “Malatya Şeker Fabrikasının şöyle bir özelliği de var. Pancarı bitirdiğimiz gün yeni pancar ekmeye başlıyoruz. Biz şu anda Şanlıurfa’da ve Kahramanmaraş’ta bize bağlı olan bölgelerde pancar ekimine başladık. Bu da Türkiye’de bir ilktir. Eskisi bitmeden yenisini ekmeye başlıyoruz. Sivas’ta Mayıs ayına kadar ekim, Urfa ve Maraş’ta da Şubat ayının ilk haftasında pancar ekimine başladık, bu da bizim fabrikaya özgü bir şeydir” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • mehmet (3 yıl önce)
    Bu doğal şekerin satışı halka da açılsın! Yetiştirenlerin ve üretenlerin eline sağlık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıza Aktaş (3 yıl önce)
    Az daha burada gitmişti!
    0
    0
    Yanıtla
  • Lvt (3 yıl önce)
    Başta fabrika müdürümüz sendeki başkanımız ve bütün çalışan emekçilerin ellerine emeklerine sağlık
    0
    0
    Yanıtla
  • Suu (3 yıl önce)
    Neden Malatya’da bu şekerin Satışı yok ?Var da bilmiyoruz mu acaba?Malatya’nın önce kendine faydası olması şart.Bu kadar hasutluk normal mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Fabrikada parakende satış yok şekeri Malatya esnafı ve çevre illerden gelen efnaf satın alıyor ama yakinda fabrika içinde parekende satış başlamasını bizlerde istyoruz şeker personeli olarak
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)Suu isimli kullanıcı yorumuna
    ben aldım torba ile itfaiye karşısındaki kapıda 220 tl
    0
    0
    Yanıtla
  • Gompile Malatyalı (3 yıl önce)
    Ama yüzde yüz şeker pancarından yapılan Malatya şekerini Malatyalılar tüketemiyor. Tekelleşmiş büyük marketlere mecbur bırakılan halk glikozdan vb türevi oldukça ttehlikeli şekeri tüketmektedir ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyaspor 1966 (3 yıl önce)
    Başta orada çalışanlar olmak üzere, o fabrikayı ayakta tutarak Türk çiftçisinin üretiminde katkısı olan, şehrin ekonomisine katkı sağlayan herkese teşekkürler. Üretim olmayınca zenginlik olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıdvan (3 yıl önce)
    Devletin elinin değdiği üretimden elde edilen kazanç ortada haksız rekabet koşullarının olmadığı bir sektörde halkın ihtiyaçlarını karşılayabildiği ve çiftçinin emeğinin karşılığını aldığı bir kazanç kapısıdır. Diğer tarıma bağlı sanayi kollarının da devletin öncülüğünde üretimi ülkece kalkınmamıza çok katkı sunacağı örnekte olduğu gibi sabittir.
    0
    0
    Yanıtla
  • MK (3 yıl önce)
    Basarilar
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Helal olsun üretmek zordur.önemli olan zoru başarmak
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU (3 yıl önce)
    Üretmek kadar güzel birşey varmı...✊✊✊
    0
    0
    Yanıtla