SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ülkeye İhanet, Çok Büyük Yanlış.. Bunu Yapmayın!'

0
Güncellendi - 2021-07-01 21:34:05
'Ülkeye İhanet, Çok Büyük Yanlış.. Bunu Yapmayın!'
A- A+ PAYLAŞ

MKE TEKLİFİNE İMZA ATAN AKP'Lİ 2 MALATYA MİLLETVEKİLİNE: "KEŞKE MEMLEKETE HAYIRLI TEKLİFLERE İMZA ATSALARDI.."  Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekli ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, son yıllarda Araştırma ve Geliştirme alanında önemli atılımlar yaparak 2018 yılındaki 103 Milyon TL olan net karını 2020 yılında 708 Milyon TL’ye çıkaran ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en büyük silah ve mühimmat tedarikçisi olan Makine Kimya Endüstrisi’nin şirketleştirilmesi için AKP Meclis Grubu tarafından verilen Kanun Teklifi’nin, MKE’nin özelleştirilerek belirli bazı çevrelere peşkeş çekilmesi amacını taşıdığını vurgulayarak, “MKE’nin özelleştirilmesi, Türkiye’nin en stratejik kurumu olan Türk Telekom’un özelleştirilmesi örneğinde olduğu gibi bu ülkeye ihanet olur. Çok büyük bir yanlış yapıyorsunuz, bunu yapmayın” dedi.

Türkiye’nin Savunma Sanayi alanında en büyük kurumu olan ve tarihçesi Fatih Sultan Mehmet dönemine kadar uzanan Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’nun, “Hantal yapıya sahip olduğu, çağdaş tenolojik donanımın gerektirdiği dönüşümleri yapamadığı. İngilizce bilen personel alımı yapılmak istendiği halde, maaş veremediği için personel alamadığı” gibi gerekçelerle Anonim Şirket’e dönüştürülmesini öngören AKP Meclis Grubu’nun Kanun Teklifi, TBMM Milli Savunma Komisyonu’ndaki sert tartışmaların ardından oy çokluğu ile kabul edildi.

Ağbaba’nın sert muhalefeti sonuç verdi

CHP Malatya Milletvekli Veli Ağbaba’nın hem medyada hem de TBMM Milli Savunma Komisyonu’nda MKE’nin özelleştirilmesi yolunu açacak boşluklar içeren söz konusu Kanun Teklifi’ne yönelik sert muhalefeti belirli bir düzeyde sonuç verdi ve Kanun Teklifi’ne, “MKE için Özelleştirme Hükümlerinin uygulanmayacağı” yönünde ilaveler yapıldı.

Aralarında AKP Malatya Milletvekilleri Ahmet Çakır ve Hakan Kahtlı’nın da olduğu 104 AKP Milletvekili tarafından imzalanarak TBMM Başkanlığı’na sunulan Kanun Teklifi ile MKE Kurumu’nun şirketleştirilmesi öngörülüyor.

“MKE’nin şirketleşmesi teklifine imza veren AKP Malatya Milletvekilleri, keşke memleket için hayırlı tekliflere imza atsalardı”

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, malatyahaber.com’a yaptığı özel açıklamada da, MKE’nin sonu özelleştirme ile bitecek şirketleşmesinin Türkiye’nin ulusal çıkarları için değil, belirli bazı çevreler için yapılmak istendiğini belirterek, “Bu teklifte 104 milletvekilinin imzası var ama, bu teklifi milletvekilleri hazırlamadı. Bu tür teklifler ya Saray’dan geliyor ya da özelleştirmeyi isteyen lobilerden geliyor” dedi.

“AKP Malatya Milletvekilleri imza verdikleri tekliflerini savunmak için Komisyon’a bile gelmediler”

Teklifi hazırlayan milletvekillerinin Kanun Teklifi’ni okumadıkları konusunda iddiaya girebileceğini belirten CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Keşke bizim Malatya Milletvekilleri de memleket için hayırlı tekliflere imza atsalardı. Maalesef imza attıkları Kanun Teklifi’ni savunmak için Milli Savunma Komisyonu’na bile gelmediler” dedi.

TBMM Milli Savunma Komisyonu’nda sert tartışmalar…,

AKP hükümetine yakınlığı ile bilinen Memur-Sen’in bile, “Şirketleşmenin sonu özelleştirme” gerekçesiyle karşı çıktığı söz konusu Kanun Teklifi’nin TBMM Milli Savunma Komisyonu’nda dün yapuılan görüşmeleri oldukça sert tartışmalara sahne oldu.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz başkanlığında yapılan Komisyon toplantısında, CHP Grubu adına konuşan Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, MKE’nin tarihsel geçmişi, TSK açısından stratejik ve Milli Güvenlik bağlamındaki önemi, Türkiye ekonomisi açısından son derece kritik bir konuma sahip olduğunu belirterek, getirilen Kanun Teklifi’nin, MKE’nin özelleştirilmesine giden yolun açılmasını amaçladığını savundu.

AKP’li temsilcilerin, MKE’nin şirketleşmesinin sonucunun özelleştirme olacağı yönündeki iddiaları reddettiğini hatırlatan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Özelleştirdiğiniz bütün devlet kurum ve kuruluşlarının statüsünü değiştirirken verimlilik, etkinlik gibi perdeleme yapan savunmalar yaptınız. Oysa, hepsinin nihayetinde özelleştirildiğini görmedik mi?” dedi.

MKE’nin akıbetinin, Katarlılara teslim edilen Tank Palet Fabrikası gibi olacağını savunan Veli Ağbaba, Tank Palet’in devletin elinden çıkmasının sakıncalarına yönelik eleştiride bulunduklarında, önce, “özelleştirme yok, işletme devri” denildiğini, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Özelleştirme diye bir şey yok” dediğini hatırlatan Veli Ağbaba, “Değerli arkadaşlar, tank paletin bu memlekette özelleştirilmesi akla hayale gelmezdi. Hele hele kendini yerli ve millî söyleyenlerin cesaret edeceği bir şey değildi. Ama yaptılar. Özelleştirme yok dediler, oysa 481 sayılı Karar özelleştirmeyi kapsıyordu” diye konuştu.

“Tank Palet’i satmak vatana ihanetti; sattınız”

TSK’ya ait Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirlmesiyle son bulan süreci anlatan Veli Ağbaba şöyle konuştu: “Biz doğruları öğrenmeye çalışıyoruz Sayın Bakanım. Başbakan’dan alamıyoruz, Cumhurbaşkanı’ndan alamıyoruz. Kimden alıyoruz biliyor musunuz doğruyu? Doğruyu bir kasette, bir bant kaydında AKP MYK üyesi Ethem Sancak anlatıyor. Ethem Sancak diyor ki: “Reis bana buranın yüzde 51’ini verdi. Ben bu parayı götürebilirim diye düşündüm, kasadan bir ortak buldum.” diyor ve tank paleti Katarlılara teslim ettiler. Kim diyorsa ki: “Katarlılara teslim edilmedi.” Yalan. Bakın, diyoruz ki biz: “Tank palet vatandır, vatan satılmaz.” Tank paleti satmak, vatana ihanettir diyoruz. Nasıl ki ne bileyim, Hakkâri’nin bir alayında, bir tabur asker neyse bizim için tank palet odur.” dedik, tank palet bile satıldı”.

“Tank Palet’i bile sattınız, MKE’yi mi satmayacaksınız…”

“MKE satılır mı, satılmaz mı? Bal gibi satılır değerli arkadaşlar” diye konuşan Veli Ağbaba, “Tank Palet’i bile sattınız, MKE’yi mi satmayacaksınız…” dedi.

“Türk Telekom özelleştirmesi tarihimizin en büyük yolsuzluğudur”

Ülkelelerin barışta ve savaşta en stratejik ve en kritik kurumlarının başında TELEKOM kurumunun geldiğini belirten Veli Ağbaba, AKP Hükümeti’nin Türk Telekom’u da, şu an MKE için ileri sürdüğü, ancak asla gerçekleri yansıtmayan, “Hantallık ve verimsizlik” gerekçesiyle Lübnanlı Hariri ailesine sattığını, Hariri ailesinin Türk Telekom için ödemesi gereken parayı ödemediğini ve Türk Telekom’u borç batağına sürüklediğini vurgulayan Veli Ağbaba AKP’nin özelleşitirme politikalarını şöyle eleştirdi:  “Bakın, bir başka örnek, bu da büyük ihanettir. Bu Türk Telekom’un satılması. Bakın, “Katar aşkı” diyorsunuz ya, bizim Katar aşkımız yok, sizin var aşkınız. Sizin Araplar aşkınız var, Hariri ailesiyle dayanılmaz bir ilişkiniz var, dayanılmaz bir aşkınız var. Bu Hariri ailesi, Türk Telekom, değerli arkadaşlar, bizim tarihimizde görmüş olduğumuz en büyük yolsuzluktur, en büyük ihanettir, hainliktir. Ya, Türk Telekom arkadaşlar, o Türk Telekom ki Türkiye’nin en önemli kurumu. Bakın, on beş yıl önce 6,5 milyara Lübnanlı Hariri ailesine, Suudi ortakla satılıyor bu Telekom değerli arkadaşlar, bakın, anlatayım adım adım: Türk Telekom’un yüzde 55’i Suudi bağlantılı Lübnanlı Hariri ailesine satılıyor. Satılırken borcu yok, kasasında tam 2 milyar dolar var değerli arkadaşlar. 2005-2015 arasında 14 milyar dolar kâr etmiş net. 2016’ya dek 12,6 milyar dolar temettü ödendi. Hariri bu temettünün 7 milyar dolarını cebe attı. Aynı zamanda Oger Türk Telekom’u borçlandırmaya başladı. Satılırken borçsuz, cebinde 2 milyar dolar olan Telokom 3,5 milyar dolar borçlandırıldı. Bu borçlar da faizle borçlandırıldı. Ardından değerli arkadaşlar, özelleştirme parasını ödemedi bu Arap Oger ailesi, Hariri ailesi. Sadece 1,4 milyar doları ödedi. Yani 7 milyar dolar temettüyü cebine koydu, 2 milyar dolar da kasadan aldı gitti. Ne oldu biliyor musunuz? Ne oldu? Allah aşkına ne oldu? Bu Türk Telekom Türk bankalarının kucağına atıldı, 5 milyar dolar borçla kucağına atıldı. Şimdi, siz buna “Evet.” diyorsanız “Doğru.” diyorsanız benim söyleyecek bir lafım yok”.

Görüşmeler sonunda, Kanun Teklifi’ne, MKE için özelleştirme hükümlerinin uygulanamayacağı yönünde ilaveler yapıldıktan sonra, teklif kabul edildi.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Mehmet (2 yıl önce)
    Murat ve Malatya44 nickiyle yazan zavallılar. Bu ülkeyi kanalizasyona döndürmüş sizin peşinden gittikleriniz. Gözünüz kör mü, aklınız, izanınız yok mu? Bu kadar mı ülkenizi sevmiyorsunuz, bu kadar mı zavallısınız. Şehir Hastaneleri tezgahının ne olduğunu hala anlayamamışsınız. Bunlardan 5'inin sahibi bazı işlerini Danimarka'ya devretti. Ümmet mümmet diye milleti uyutanların kimlerle iş tuttuğu ortada. Hasta (müşteri) garantili bu hastaneler. Öyle anlaşmalar yapmışlar ki, benim cebimden milyonlarca dolar akıtılıyor buralara. Bu yerlerle ilgili devlete çıkarttıkları maliyetle, bunlardan kat kat daha fazla ve kaliteli hastaneler yapılabilir. Yani kesinlikle millet ülke menfaatine bir iş değil, iktidarınızın yaptığı müşteri garantili yollar, köprüler gibi. Ayrıca, devletin bu şehir hastanesini işletenlere ödediği hizmeti, bu şirketler taşeronlarına 4'te 1 fiyatına yaptırıyorlarmış. Ama A haber ve Ziraat Bankası'ndan çiftçiden yürütülen paralarla oluşan basın gruplarını izlerseniz tabi ki bunların hiç birinden haberiniz olmaz. Memlekette irin akıyor irin, haberiniz var mi? Koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni ne hale getirdiklerini, namuslu, doğru düzgün işini yapan 3-5 basın organını izlerseniz görürsünüz. Ama sizde nerede o duyarlılık, nerde o ülke bilinci. Şu Malatya44 diye yazan şahıs. Aslında yazmaya bile değmez, yazdığıyla çapı ortada. CHP'liler kaçak bir işyerini açmışlarmış da bilmem ne? Veli Ağbaba, ülkenin en önemli en büyük savunma tesisini yine üç kuruşa muhtemelen Katarlılara ya da benzer bir gizli ortağa satma tezgahına karşı çıkıyor. Şunun cevap olarak yazdığına bak. CHP'liler kaçak işyeri açmışlar. Her gün ortaya yüzlerce binlerce pislik yayılıyor. Buna verecekleri tek cevap bile yok. Bir bakan ile ilgili neler neler yazıyor. Kim bilir o bakanın elinde ne bilgiler var ki, ona dokunamıyorlar. Devleti kabile devletine çevirmişler. Bunun beyni MKE tezgahıyla, bir işyeri açılışını kıyaslayabilecek kadar aciz. Yazık size. Size hiç bir şekilde acımıyorum. Yağmalanan ülkeme, soyulan milletime, geleceği yok edilen çocuğuma acıyorum. Siz beter olun daha beter olun. Muhtemelen şimdi bu iktidar sayesinde tezgahınız iyi ama.. Bıldır yediğiniz hurmaların, vakti geldiğinde sizi tırmalayacağı çok açık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayret veli ağbaba yazmış sanki. Veli Ağbaba Malatya için ne yaptı? Şirketleri ticareti dışında. Ne yaptı? Bana ne şehir hastanesinden. Malatya'ya nasıl bir hizmeti oldu Veli Ağbaba'nın. Bana ne Katardan Bana ne yoldan yolunu bulandan. Veli Ağbaba Malatya için ne yaptı? Bana ne A haber ziraat bankasından. Veli Ağbaba Malatya için ne yaptı? Soru çok basit. Ne yaptı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Oturdum sana cevap yazayım, yorumuna bir daha baktım, vazgeçtim. 'Bunları yazana cevap vermeye bile değmez. Bunun derdi Ağbaba, memleket diye bir derdi yok, ne kaale alacaksın' dedim kendime.
    0
    0
    Yanıtla
  • Evet doğru derdi Malatya olmayan birine memleketi anlatamam. Anlamaz da. CHP den milletvekili olarak Mevlid Aslanoğlu vardı. Veli Ağbaba ile Mevlid Aslanoğlu nu karşılaştır. Derdi memeleket olan kim görürsün. Bağırıp çağırarak gürültü çıkarmaktan başka bir özelliği olmayan Veli Ağbaba'ya bütün sözlerim. Derdi memelket olanla memleket konuşulur. Kaale almışsın. O kadar doğru ki yazdıklarım cevap bile yazamamışsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Köyün Delisi (2 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Ali ismi ile yazan şahsa cevabımdır. 10 yıldır TBMM de Malatya ve memleket için canla başla çalışıyor. TBMM de Malatya milletvekillerinin devam durumuna , verdiği önergelere ve yaptığı açıklamalara bakın kim çalışıyor kim yan gelip yatıyor ? 10 yıldır ortağı olduğu işyerinde kaç defa gördünüz. Belediyeden ihale mi aldı ? Gri pasaport organizasyonu mu yaptı ? Cebindeki parayı mı çaldı ? 20 yıldır Veli mi bu memleketi yönetiyordu. Tekelin yerine avm yapmayın şehrin trafiğini alt üst edersiniz dedi. Tekeli özelleştirmeyin kar eden bir kurumu satıp Malatyalıyı işsiz bırakmayın dedi. Battalgazi de su sıkıntısı var millet kirli su ile ağaçlarını suluyor dedi. Karahan geçidinin etüdünü iyi yaptınız mı yıllarca geçit aç kapa artema oldu dedi. Beyler deresine köprü yaptınız Allah razı olsun dedi. Bu köprünün ihtiyacı karşılayamayacağını da dedi. ...... Ali bey " bana ne ondan bundan " diyorsan eğer sana ne velinin parasından , öznur un parasından o zaman. Bildiğin yasa dışı veya şaibeli bir şey var ise vatandaşlık görevini yap git savcılığa şikayet et. O basit soruyu keşke bu memleketin Sümeri, Tekeli satılırken yönetenlere sorsaydın. Bu memleket için ne yaptınız ?
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (2 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Sanki Mevlid Aslanoğluna oy vermiş gibi konuşma hiçbirinizde ona oy vermediniz adam Malatya'ya küstü sizin yüzünüzden Mevlid Aslanoğlu vefat ettiğinde milletvekili idi peki hangi şehrin vekili idi Malatya değil İSTANBUL MİLLETVEKİLİ İDİ sanki ona sahip çıkmış gibi konuşma
    0
    0
    Yanıtla
  • Beydağı (2 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Bu devleti ve milleti cehapenin soyduğu hortumladığı kadar kimse soymadı, yazdıklarını okumak için zaman harcamaya bile değmez zihniyet belli
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Rahmetli Özal da ülke kalkınması ve millet menfaati için bir hamle yapmadan önce basına sızdırır, emperyalist güçlerin maşaları tarafından büyük bir yaygara koparıldığında ise o işi hemen yapardı. Çünkü muhalefet hangi işe karşı çıkarak onu baltalamaya çalışsa o iş millet için devlet için büyük bir işti. Şimdi aynısı günümüzde de yaşanıyor. Şehir Hastanelerinde ortalığı velveleye verenler sadece bir iki yıl içinde tüm ülkeye rezil oldular. Sanayi için endüstri için ordumuz için milletimiz için ne yapılmaya çalışılsa fetönün de yönlendirmesiyle hemen ayağa kalkar bas bas bağırarak Ülke batıyor, bu yaptığınız yanlıştır, ihanettir diye ortalıkta büyük bir çığırtkanlık oluştururlar. Bari siz bunlardan olmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (2 yıl önce)
    2 gün önce Çanakkale'de CHP'liler, aralarında 3 genel başkan yardımcısının da olduğu kalabalık bir kadroyla kaçak sahil tesisi açtı. Bunlardan biri de bu şahıs. Bu adam hiç samimi değil. Hep yalan hep göz boyama.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Keşke Veli Ağbaba da Malatya için güzel şeylere imza atsa.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihan (2 yıl önce)
    Gider ayak ne satarsak, neyi ranta donusturursek o kâr zihniyeti bezdirdi. Ama gun olur devran döner. Nasil olsa Amerika ile iliskiler duzeldi. Eee BOP eşbaşkansiz mi kalsin. Bak tank eğitimi bile veriyor Amerika teröristlere kuzey Irak da. Hani hep diyorlar ya dış dusmanlar, ic düşmanlar... Biz içeridekini de dışardakini de cok iyi biliyoruz. Allah ay yıldızlı bayrağımızın ruzgarini eksik etmesin. Ihanet icinde olanların belasını versin.
    0
    0
    Yanıtla