SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Yeni Yıla 'Mavi' Girdi

0
Güncellendi - 2022-01-03 00:54:15
Malatya Yeni Yıla 'Mavi' Girdi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya koronavirüsle mücadele kapsamında yapılan aşılamada, ikinci dozda yüzde 75 aşılama oranıyla mavi kategoriye geçti. Malatya 2. doz aşılamada 31 Aralık 2021 tarihinde yüzde 74.5 oranında sarı kategoride iken, 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle yüzde 75.4 oranı ile mavi kategoriye geçti.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sosyal medya hesabında 2 Ocak 2022 tarihine ilişkin olarak “Günlük Covid-19 Tablosu” ile “En az iki doz aşı olmuş 18 yaş ve üstü nüfus yüzdesi” haritasını paylaştı.

Bakan Koca, aşı yüzdesi haritası ile birlikte şu ifadeleri de paylaştı:

“60 YAŞ ÜZERİ RİSK ALTINDA. Son 1 ay içindeki verilere göre, kayıplarımızın %87,2’si vakaların %16,8’i arasından oldu. Ölüm oranı yüksek bu grup, 60 yaş üzerindekilerle kronik hastalığı olanlardır. Büyükler, kronik hastalığı olanlar kendilerini koruma altına almalıdır. Mutlaka.”

“En az iki doz aşı olmuş 18 yaş ve üstü nüfus yüzdesi” haritasına göre; Malatya koronavirüsle mücadele kapsamında yapılan aşılamada, ikinci dozda yüzde 75 aşılama oranıyla 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle mavi kategoriye geçti. Malatya’nın aşılama oranı 31 Aralık 2021 tarihinde yüzde 74.5 olarak görünürken, 1 Ocak’ta yüzde 75.4, 2 Ocak’ta ise yüzde 75.4 olarak kaydedildi. Türkiye ortalaması ise yüzde 83.19 olarak aktarıldı.

malatyahaber.com

31 Aralık 2021 Tablosu

1 Ocak 2022 Tablosu

2 Ocak 2022 Tablosu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız