SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Yeniden İnşa Ediliyor"

0
Güncellendi - 2021-06-18 16:05:24
A- A+ PAYLAŞ

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’ya 19 yılda 35 milyar TL’lik yatırım yaptıklarını söyledi.

Milletvekili Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve AKP Malatya İl Teşkilatı üyeleriyle birlikte Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren ve yönetimini ziyaret etti.

Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, ziyarette yaptığı konuşmada, Milletvekili Öznur Çalık’ın kendilerine her zaman büyük değer verdiğini ve her türlü sorun ve isteklerinde yanlarında olduğunu belirtti. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de devrim niteliğinde çok güzel çalışmalar imza attığını söyledi. Başkan Güder, Malatya’nın her noktasında önemli hizmetlerin yapıldığını kaydederek, göreve geldikleri günden buyana yolla ilgili 150 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını kaydetti.

Çalık, Malatya’da çevreyolunun altının yeniden yapıldığını ifade etti. Melekbaba’ya yapılan gençlik merkezi ve sportif tesislerin 33 milyon TL değerinde olduğuna dikkat çeken Çalık, çevreyolunun altıyla üstündeki farkı ortadan kaldırmak için çalıştıklarını söyledi.

“MALATYA YENİDEN İNŞA EDİLİYOR”

“Kepçenin üzerine çıkmam gerekiyorsa, çıkıp çalışacağım” diyen Çalık, şunları söyledi:

“Binlerce kere şükürler olsun Malatya yeniden inşa ediliyor. Depremle alakalı yapacağımız daha çok işimiz var. Yeşilyurt Yakınca’da 499 evimizi yapıyoruz. Nasip olursa 2021’in sonunda teslim edeceğiz. Yakınca’nın hemen yanına 499 ev daha yapıyoruz. Bin kişilik yeni bir yerleşim merkezi oluşturuyoruz. Kaynarca Mahallesi, Melekbaba’nın olduğu mıntıkada depremzedeler için yeni evler yapıyoruz.”

Milletvekili Çalık, Malatya’da 19 yılda 35 milyar yatırımın yapıldığını kaydederek, “2021 yılında şuanda bir milyar liralık ilimize ilk etapta yatırımımız var. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın 9 milyar, 7,5 milyar Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın, 5 milyar Tarım ve Orman Bakanlığımızın yatırımları ve destekleri var. Eğitimde ciddi bir destek aldık” dedi.

“SAĞLIKTA 23 YATIRIMIMIZ DEVAM EDİYOR”

Az gelişmiş bölgeleri de geliştirdiklerini dile getiren Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sağlıkta şu anda 23 yatırımımız devam ediyor. Battalgazi Devlet Hastanesi, Allah nasip ederse 2021 yılının sonunda hizmete giriyor. 10 hastane, 425 sağlık merkezi yaptık. Bütün ilçelerimizin hastanelerini tamamladık. Arguvan’dan Pütürge’ye, Akçadağ’dan Kale’ye kadar hastanelerimizi yaptık. Malatya’yı sağlık turizminin başkenti yapmak, sağlıkta bir numarayız. Bölgede birinciyiz, amacımız Türkiye’de de birinci olmak.”

“38 SPORTİF TESİS YAPILACAK”

Milletvekili Çalık, Malatya’ya 19 yılda 40 spor tesisi ve gençlik merkezi yaptıklarını anımsatarak, 38 sportif tesisi de 2021 yılında programa aldıklarını belirtti. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin(TMO) kayısı alımı yapmasının ’20 yıllık siyasetimin nişanesidir’ diyen Çalık, “Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kayısı alımı yapması milattır. Kayısının TMO tarafından alınmasıyla 10 liraya, 13 liraya satılan 4 numara kayısımız geçen sene 21 liraya satıldı. Yeni bir hedef koyduk ve Malatya’daki ihracat rakamlarını 500 milyon dolara çıkarmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. Çalık, Tekstilkent projesi kapsamında 2 bin 500-3 bin kişinin istihdam edileceğini kaydederek, fabrikaların ilçelere ve mahallelere kurulacağını belirtti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Arguvan a hastane yaptık diyor sayın Çalık. Oysa bir ortobedi doktoru bile yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (2 yıl önce)
    Doğru; O kadar çok şey Yıktınız ki ,bir çivi çaksanız hemen görünür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Köyün Delisi (2 yıl önce)
    Tebrikler büyük vekil abla. Hadi tarih ver şu gün şehrin bütün işsizleri gelsin ben onlara iş bulacağım de. Konumu belirt. Allah aşkına deki kapalı çarşı üstünde buluşalım. Tek şart işsiz olmak. Bak bakalım yatırımlar nereye gitmiş. Bu geçlerin geleceğini kimler almış. Gençler işsizlikten yuva kuramıyor. Utancından evden çıkamıyor. Emekliliği dolmuş ana babalar çocukları harçlıksız kalmasın diye ( -ki bu devirde bu imkanı buluyorsa çok şanslı ) gece gündüz çalışıyor. Bize reva gördüğünüz hayatı Allah size de nasip etsin. AMİN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Vekil hanim yine formunun zirvesinde...Herzaman ki gibi inandik.....arkası çok büyük kiraz bahçesi
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    malatya kör noktada olan bir şehirdir.kayısıyı alın içinden hiçbir şey kalmaz.nüfuz 200 bini aşmaz.her daim gücün yanında olması gerekir ki ,ufakta olsa biraz yatırım alsın.orta,iç doğu anadolu insanı radikaldir kendini yenileyemez.iktidar gücü ne ise onun yanında olur.bakın geçmişe padişah ,atatürk ,inönü,menderes ,demirel ,özal,erdoğan,, yeniliklere kapalıdır.türkiye de kominizm olsaydı en iyi destekciler bu bölgelerden olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalılar merti sözünün eriydi atasını satmaz dı doğrunun haklını yanında olurdu 1970 li yıllarda okularda mecbur yediğimiz yağ peynir süt tozu ve ekmek böyle olmamızın etkisi ondan önceki ler 2 cumhurbaşkani en üst asker ve dr Vardı şimdi bir bakın ne haldeyiz
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (2 yıl önce)
    sanırım gorunmez yapılardan bahsedıyor.tıpkı gorunmez uçak ve araba gıbı yollarda ve havada yıllardır olanlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (2 yıl önce)
    Malatya, hem ödenek, hem yatırım konusunda küçük şehir olan Elazığ'dan her yıl daha az pay alıyor. Sağlık üssü yapacakmış!!!, kümes gibi devlet hastaneleri yaparak mı olacak bu... şehir hastanelerini alan iller sağlık üssü oldu bile...Ayrıca Şehir hastanesi yapılmayan kaç büyükşehir var. Çevre yolu olmayan bir tek il söyleyin bana...Maraş'a gidin de çevre yolu görün. Maraş-Kayseri yolunu tünellerle delik deşik etmişler. Bize de 20 yılda Karahan tüneli, Erkenek tüneli, bir de şaheser!!! diyebileceğimiz bir viyadük yaptılar. Başka bir şey var mı? Vah Malatyam vah..
    0
    0
    Yanıtla
  • Levent (2 yıl önce)
    Olumsuz yorumlara da saygı duyalım.Çok sayıda eleştiri varsa,nedenini oturup düşünmek gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Malatya daki tüm bölge müdürlüklerinin taşındığı, Çivi çakılmadığı o kötü dönemleri yaşadık. Rahmetli Özal dönemini Malatya ya yatırım yapılan dönem oldu. Halen Özal ın eserleri ile onur duyuyoruz. Günümüz de de yatırımlar sürüyor. Hızlanan çevre yolunun hızlanması en büyük dileğimiz. Malatya için hizmet zamanı. Son zamanlarda yatırım ve hizmet değil siyasi amaçlar ön plana çıkmaya başladı. Yorumlarda çamur ve alaycılık değil Yapılan emeğe saygı yapılmayan ve eksiklere ise fikir ve öneriler Malatya ve Malatyalıya yakışandır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (2 yıl önce)
    Fazla aÖznur çalık izlemeyin derim...
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    sayın vekilim eski para birimi olan (35. katriliyonu) nereye harcadınız gerçi bu söylüyeceklerim selahattin gürkanı ilgilendirir ama yinede söyleyim. delik deşik yollara yama vurmakttan aciz bir iliz arabanızla gezerken logar kapaklarının etrafı açık arabaların lastiğini kesiyor ve hala aynı. 2.ordunun karşısında bulunan havuzlu fıskiyede suları kesmişler hürriyet parkındaki havuzlarda suları kesmişler. sümer parkta yürüşe gittim ordaki havuzlara kör tapa vurumuş sular kesilmiş. ya allah aşkına malatya insanına saygınız yok. havada uçan bütün kanatlı kuşlar. ve sinek. arı bir çok kanatlı varlıklar bunları su içme hakları yokmu bari bunları düşünün bu saydıklarımda 24 saat sular aksa belediyeye ne zararı olacak biz sizden çılgın proje istemiyoruz. kuruyan ağçların yerine yenisi ve yeşil malatya ya dönüşmesi. havuzlarda suların şarıl şarıl akması ne demek yaa sümer parktaki suların akmaması için kör tapa vurulması ne ayıp yaaa... yani demek istediğim şu sayın vekilim biz en basit işleri yapamıyoruz. yeniden malatyayı inşa etmeyi geçin. biz daha basit işleri yapmayı beceremiyoruz.. ama selahattin gürkan reklamını yapmayı iyi beceriyor ne diyelim ölmezssem 2023 çe az kaldı selahattin gürkana kalsa işiniz çok zor. malatyalı herşeyi çok iyi biliyor hiç kimse reklamını boşuna yapmasın
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Çalışkan (2 yıl önce)
    Öznur vekilim piyasaya çıktıysa yakında erken seçim var galiba. Birde Sultansuyu 'dan bahsederse çok memnun oluruz. Diğer benzer konulara zaten giremez.
    0
    0
    Yanıtla
  • paşa44 (2 yıl önce)
    Anlaşılan Öznur Hanım büyük şehre aday olacak ama benden söylemesi bu büyük bir risk zira Öznur Hanımın seveni kadar sevmeyeni de çok. Karşısına çıkacak güçlü bir aday tüm planları alt üst edebilir. Bu arada Melekbaba'ya yapılan gençlik ve spor merkezi 33 milyon mu, ben mi yanlış okudum? O parayla Malatya'nın dört bir tarafı fabrikalarla donatılırdı. Yıllardır dillerden düşmeyen ve masal gibi anlatılan Kuzey Çevre Yolu, Şehir Hastanesi, Yüksek Hızlı Trenle ilgili hiçbir gelişme yok anlaşılan.
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (2 yıl önce)
    boş vaadleri anlatmayın malatyadaki işsizliğe çara bulun nedense sizin getirdiğiniz müdürler devlet kurumunun bazılarını aile şirketine çevirmiş olup torpille işe alıma devam ediyorlar ama biz gidip iş için müracaat etmek istediğimizde bize hikaye okuyorlar işsizlik ve torpil yüzünden akp nin oyları sizin gibi vekillerinde yüzünden düşüyor farkında değilsinz
    0
    0
    Yanıtla
  • Fahri hoca (2 yıl önce)
    öznur Çalık elini Malatya’dan çekerse herşey daha güzel olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    19 yildir ayni sozler ortada issizligi azaltan Is yeeri ureten fabrikalar yok vatandasin vergilerini yol kopruye betona harcadiniz 35 Milyarla malatyaya en. Az 4 adet fabrika kurulurdu ve is yerleri kurulurdu yaptiginiz inonu stadini asker hastahaneyi yok etme yakinda ataturkun huriyet parking ataturkun evini ticket lisesini sanat lisesini kaldirmak her tarafi beton yapmak yani yesil malatyayi beton malatya yapmak millet ac is istiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Dursun (2 yıl önce)
    Medikten gelen abc kanalları ne zaman kapalı sisteme gecer. Suyu ne zaman tasarruflu kullanacagız. Ciftci ne zaman rahatlıyacak. Hizmet yoksa oy da yok artık. Bıktık artık bos vaadlerinize sayın vekilim. Kayısıları suluyacak su yok. 4 yıl öncede medikten gelen abc kanalları kapalı sisteme gececek demiştiniz 3 metre yanımızda kulaklarımla duydum. Tam 4 yıl oldu 4 yıl dile kolay. Bizde 4 gözle erken secimı bekliyoruz sayın vekilim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirro (2 yıl önce)
    Hiç güleceğim yokdu ne diyi bu
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (2 yıl önce)
    19 yılda 35. milyar yatırım yapıldı diyosunuz ama 25. yıldır da kuzey çevre yolu muhabeti yapılıyor ama ortada bir şey yok. üç dört yıl önce hızlı traen malatyamıza hayırlı olsun dediniz ama sivasa kadar geldi malesef malatya yok. bu 35 milyar nereye harcandı ne yapıldı bilmiyoruz çünkü 35. milyar eski para birimi (35. katriliyon ediyor) çılgın projede yok
    0
    0
    Yanıtla
  • iaktst44 (2 yıl önce)
    Güleyim mi ağlayayım mı bilemedim…. Ben yine de güleyim ?
    0
    0
    Yanıtla