SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 10 Yılda 10 Bin Deprem Oldu

0
Güncellendi - 2021-08-18 22:41:52
Malatya'da 10 Yılda 10 Bin Deprem Oldu
A- A+ PAYLAŞ

MALATYA DEPREM AKTİVİTESİNDE İLK 5'TE.. 17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıldönümünde AFAD tarafından Türkiye’de son 10 yılda meydana gelen depremlerin İnteraktif Koroplet Haritası yayımlandı. Haritaya göre, Malatya'da son 10 yılda 10 bin 51 deprem meydana gelirken Malatya Türkiye'de ilk 5'te yer aldı.

AFAD son 10 yıldaki depremlerin İnteraktif Koroplet Haritası'nı yayımladı. Haritaya göre Türkiye genelinde son 10 yılda toplam 279 bin 357 deprem meydana geldi. Depremlerin en çok meydana geldiği iller ise sırayla Van, Muğla, Manisa, Kütahya ve Malatya olarak tespit edildi.

17 Ağustos 1999'da 7.4 büyüklüğündeki depremin yıldönümünde yayımlanan verilerde Malatya'da ilk 5'te yer aldı. AFAD verilerine göre Malatya'da son 10 yılda 10 bin 51 deprem meydana geldi. Malatya'da özellikle 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen Elazığ Sivrice depreminden sonra çok sayıda deprem meydana gelmişti. Açıklanan veriler Malatya'daki deprem gerçeğini tekrar gözler önüne serdi.

AFAD verilerinde ilk 5'te yer alan illerden Van'da 19 bin 209, Muğla'da 18 bin 183, Manisa'da 18 bin 88, Malatya'da ise 10 bin 51 deprem meydana geldi. Yine açıklanan verilere göre son 10 yılda 56 ilde 0-2 bin arasında, 11 ilde 2-6 bin arasında ve 7 ilde ise 4-9 arasında deprem meydana geldi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Malatyalı (2 yıl önce)
    İnşallah 10 deprem ile büyük bir deprem olma riskini de anlatmıştır
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Malatya deprem kuşağında bir yer olması sebebi ile, Malatyanın şehir merkezi ilçeleri ve köyleri ile beraber binaların depreme dayanıklılığı araştırılmalı ve depreme dayanıksız ev veya binalar için bir plan dahilinde kentsel dönüşüm benzeri bir çalışma yapılmalıdır. Aksi takdirde her depremde felaketler yaşamaya devam ederiz. Tehlike var ise önlem almak gerekir.
    0
    0
    Yanıtla