SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'da 1500 Çocuk Korona Vakası Var'

0
Güncellendi - 2021-10-07 02:15:19
'Malatya'da 1500 Çocuk Korona Vakası Var'
A- A+ PAYLAŞ

SON BİR AYDA 3 HAMİLE KADIN HAYATINI KAYBETTİ.. Malatya Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, kentte şu an bin 500 çocuk Covid-19 vakası olduğunu, 14’ünün tedavisinin hastanede sürdüğünü söyledi. Bentli, son bir ayda virüse yakalanan 3 hamilenin hayatını kaybettiğini belirterek, 2 doz aşılamanın önemine değindi.

Geçtiğimiz hafta vaka sayısı ile Türkiye’de ikinci olan Malatya’da, son açıklanan verilere göre yüzde 15’lik bir düşüş olsa da özellikle çocuk vakalarında artış söz konusu. Delta varyantının en çok etkilediği kesimlerden olan çocuk vakalarında kentte şu anda bin 500 aktif vakanın bulunduğunu açıklayan Malatya Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Benti, 14 çocuğun ise hastanede tedavi gördüğünü, 4’ünün de yoğun bakımda olduğunu belirtti.

Yüz yüze eğitimim başlaması ile özellikle çocuk vaka sayılarında artışın tüm ülkede olduğu gibi Malatya’da da görüldüğünü belirten Bentli, yine hamile kadınlarda da virüsün hayati tehlikeye yol açtığını dile getirdi. Son bir ayda 3 gebenin korona virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini ifade eden Bentli, bu nedenle kentte aktif 5 binin üzerinde bulunan gebelere tek tek ulaşarak aşı olmaları konusunda tavsiyede bulunduklarını söyledi.

Aşılamada ise şu anda yüzde 66’larda olduklarını ifade eden Prof. Dr. Bentli, 81 il içerisinde bu oranla 55’inci sırada bulunduklarını söyledi. Kentte 30 bin kişinin ilk doz aşısını olduktan sonra aradan geçen 42 güne rağmen ikinci doz aşılarını halen vurmadığını da anımsatan Bentli, Malatya olarak 2 doz aşılama oranında yakın zamanda yüzde 75’i görmeyi ümit ettiklerini de ifade etti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • melhame (2 yıl önce)
    Recep bey sayesinde pandemide malatya çok şanslıydı
    0
    0
    Yanıtla
  • Allah allah ne yaptında biz göremedik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (2 yıl önce)
    1500 çocuk vakası varsa okullar niye açık sayın hocam. Okullarda kapalı sınıflar var ,illa tek tek hastamı olsunlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Dr.Gökhan Gökçe (2 yıl önce)
    5-11 yaş grubunda Biontech aşısının (Azaltılmış Doz) etkili ve güvenilir olduğu bilimsel olarak gösterildi. FDA ve EMA (Avrupa ilaç Ajansı) onay aşamasında. Onay çıkarsa çok hızlı çocuklarımızı da aşılamalıyız. Viral bir pandemiyi bitirmek istiyorsak tüm yaş gruplarında tam aşılı oranımızı % 75 in üzerine çıkarmalıyız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Sayın Sağlık Müdürü havalar soğudu ,grip mevsimi başladı ama grip aşısı maalesef risk gurubundayım aşı ne zaman gelecek ? Grip olandan sonra aşının bir anlamı kalıyor mu?
    0
    0
    Yanıtla