SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 19 Sulama Projesinin Yapımı Devam Ediyor

0
Güncellendi - 2019-10-24 07:01:43
Malatya'da 19 Sulama Projesinin Yapımı Devam Ediyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da yapımına 2014- 2015 ve 2016 yıllarında başlanan 11 adet baraj ve göletin inşaatı devam ettiği bildirildi. Baraj ve göletlerin dışında 5 adet sulama tesisi 3 adet de taşkın koruma tesisinin inşaatının devam ettiği kaydedildi.

Devlet Su İşleri 9. Bölge Müdürlüğü’nün verilerine göre, Darende Çınarköy Barajı, Doğanşehir Elmalı Barajı, Doğanşehir Erkenek Barajı, Hekimhan Budaklı Barajı, Hekimhan Güzelyurt Karamahmut Barajı, Hekimhan Karadere Barajı, Hekimhan Kurşunlu Barajı, Hekimhan Kurşunlu Barajı, Kuluncak Karaçayır Barajı, Yaygın Baraj, Yeşilvadi (Beylerderesi) Barajı ve Arguvan Yoncalı Barajlarının inşaatı devam ediyor.  Arguvan ve yöresindeki tarımsal üretim için büyük önem taşıyan Yoncalı Barajı’nda fiziki gerçekleşme oranı yüzde 77 seviyelerine ulaştı. Baraj yapımının tamamlanması ile Arguvan ilçesindeki 23 köyde toplamda 174.090 dekar tarım arazisi sulanacak.

DSİ verilerine göre Malatya’da Sulama ve taşkın tesislerinde inşaatı devam eden diğer projeler şöyle:

Akçadağ Taşevler Barajı Sulaması, Darende Ayvalı Barajı Sulaması, Kapıkaya Turgut Özal Barajı Sulaması, Boztepe Sulaması ve Yoncalı Sulaması İsale Tüneli.

Taşkın koruma tesislerinde ise Battalgazi İlçesi 2.Kısım Derme Deresi, Yazıhan Kuruçay Deresi ile Yeşilyurt (Beylerderesi) İlçe Merkezi 2.Kısım taşkın koruma inşaatları devam ediyor.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

FOTO: Yoncalı Sulaması İsale Tüneli

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    50 Yıldır bitmeyen proje Yoncalı Barajı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Miçatakis (4 yıl önce)
    Admin bu bilgileri kimden aldıysanız eksik vermiş. Kurşunlu göleti ve karaçayır göleti iki senedir çalışma yok. Tamamlanan bütün gölet ler zemin etüdü doğru dürüst yapılmadığından istisnasız hepsi su kaçırıyor. Kuruçay deresi GABİON kaplama işi sırf müteahhit para kazanması için 20 milyon TL ye yaptırıldı. Kim ekonomiye faydası var diyorsa yalan söylüyor. Alişar pompa istasyonu da sırf müteahhit kazansın diye yapıldı. Çünkü sulama Birliği pompaj istasyonunun elektrik parasının altından kalkamaz. Kapıkaya barajı sulamasında müteahhit iflas ettiğinden bir çok iş DSİ ye kaldı. Enaz 4 milyon TL masraf DSİ ye kaldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (4 yıl önce)
    Malatya su projesi çok eksik hissediyorum
    0
    0
    Yanıtla