SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Düzensiz Göçmen'miş!. Çok da Düzenli Geliyorlar..

0
Güncellendi - 2021-02-08 07:44:24
'Düzensiz Göçmen'miş!. Çok da Düzenli Geliyorlar..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yurda yasa dışı yollardan giriş yaptığı belirlenen 20 yabancı uyruklu ile 2 göçmen kaçakçılığı şüphelisi yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya-Elazığ kara yolu Bağtepe Mahallesi mevkisinde durdurulan bir araçta kimlik kontrolü yapan ekipler, araçta 20 'düzensiz göçmen' bulunduğunu belirledi.

19'u Afganistan, 1'i Pakistan uyruklu 20 düzensiz göçmen ve 2 göçmen kaçakçılığı zanlısı gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından zanlılardan 2'sine göçmen kaçakçılığı suçundan işlem yapıldı, 7 çocuk ise Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

Ülkeye illegal giriş yapmak suçundan kişi başı 4 bin 746 lira olmak üzere idari yaptırım karar tutanağı düzenlenen 13 kişi de Malatya Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.​​​​​​​

Bu arada, resmi makamlarca 'düzensiz göçmen' diye adlandırılmalarına karşın, 'kevgire döndüğü' anlaşılan doğu sınırlarından her gün çok sayıda yabancı uyruklu şahıs, Türkiye'ye 'düzenli bir şekilde' yasa dışı yollardan giriş yapıyor. Bu şahısların bir bölümü yakalanabilirken, başta İstanbul olmak üzere birçok kent bu durumdaki çok sayıda kişiyi barındırıyor.

AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Her gelen elini kolunu sallayarak girdiği için diğerleri içinde teşvik edici oluyor. Nasıl olsa Türkiye ye girmek kolay diye tüm kaçak gçömenler Türkiye ye yönleniyor. Bu kaçak göçmenler önlem alınmadığı sürece sayıları artarak devam eder. BİZİM AÇIK KAPI POLİTİKAMIZ DEVAM ETTİĞİ SÜRECE. Suriyeliler niçin gitsin eğitim bedava, sağlık bedava.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (3 yıl önce)
    Yol geçen hanı
    0
    0
    Yanıtla
  • Erolll (3 yıl önce)
    Malatyaya kadar nasıl gelmişler ülkeye nasıl giriş yapıyorlar böyle olmamalı ülkemiz sahipsiz tüm ülkelere vize ile giriş yapılmalı bence..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Her ülkede göçmen sorunu var..bu insanlarda iyi şartlarda yaşamak istiyor..bende hükümet in suriye politikasını beğenmiyorum..milyonlarca geçici sığınmacı ya evsahipliği yapıyoruz..ama sonuçta o insanlardan iş verenler faydalanıyor..çalıştığım iş yerinde 30 tane suriyeli çalışıyor..ama eleştiri yapmadan önce şunu bilelim bu insanların hiç bir sosyal güvencesi yok ve gelecekleri yok..ve ileride ne olacakları belli değil..suç bu insanlarda değil..suç bu savaşları başlatıp bu insanların geleceklerini yok edenlerde..
    0
    0
    Yanıtla
  • bolu beyi (3 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Bu ulkeyi kuran belli sahibi belli biz avrupaya elimizi kolumuzu sallaya sallaya gidebiliyor muyuz bizde iyi yasam istiyoruz bizde gidelim toplu halde o halde su kafaya bak aci aci milletini acinacak hale getireceksin
    0
    0
    Yanıtla
  • Nerede her ülkede göçmen sorunu var.Boş konuşuyorsun.İstersen bir dene bakayım daha iyi yaşam koşulları için bir avrupaya gitmeyi bir dene.Bilmediğiniz konuda yorum yapmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Düzensiz olsa ne yazar? Memleket yol geçen hanı ?? Durmak yok yola devam ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Babuğdu (3 yıl önce)
    bende avrupaya gitmek istiyim. Örneğin Münih pasaport pawlike Maho
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşiyurtlu (3 yıl önce)
    Göçmenin düzenlisi düzensizi mı olur ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Şaka gibi OSB'ler de tüm fabrikalarda yüzlerce bunlardan var. Bazı işletmelerde çalışan sayısında Suriyeli sayısı yarıyı geçmiş durumda.
    0
    0
    Yanıtla
  • selim (3 yıl önce)
    Kayıtlı 3.5 milyon Suriyeli var kayıtsızları katsan 7 8 milyon olur.ışık hızında çoğalıyorlat sadece 20 kişimi göze batmış hükümet izin verirse düzenli vermezse düzensizmi oluyor?15 20 sene sonra Allah yardımcımız olsun gönderilmezlerse hiç öyle niyetleri varmış gibi gözükmüyor bu hızla üremeye devam ederlerse sayıları bizi geçecek korkarım kendi ülkemizde mülteci olacağız
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (3 yıl önce)
    Mümkün değil geri göderilmezler. Ülke yolgeçen hanı gelen giriyor çıkmıyor. Olmaz olmaz bizden olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • hacı hakyemez (3 yıl önce)
    yol geçen hanı gibi.
    0
    0
    Yanıtla