SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da 285 Milyon TL'lik 12 Sağlık Tesisi Yapımı Sürüyor"

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Malatya’da halen devam eden sağlık hizmetleri yatırımlarının toplam tutarının yaklaşık 285 Milyon TL olduğunu söyledi.

Milletvekili Çakır, Malatya’da yapımı devam eden sağlık yatırımlarını değerlendirdi. Çakır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 18 yılda vatandaşlara nitelikli sağlık hizmeti sunmak için 3 bin 605 sağlık tesisinin hizmete sunulduğunu belirterek, Kovid-19'a rağmen sağlık yatırımlarının devam ettiğini kaydetti. Çakır, testi pozitif çıkan hastalar ve temaslılarla ilgili sağlık çalışanların büyük özveriyle mücadele verdiğini ve 83 milyon vatandaşla bir ve beraber olarak bu sürecin de atlatılacağını ifade etti.

Malatya’da maliyeti 285 Milyon TL olan 12 sağlık yatırımının yapım işinin devam ettiğini belirten Çakır sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sağlık yatırımlarımız arasında yer alıp kaba inşaatı tamamlanma aşamasına gelen, mimari ve mekanik elektrik işleri ise devam etmekte olan 162 Milyon TL maliyetli 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanemiz, yakında hizmete girecek olan 73 Milyon TL maliyetli 100 yataklı Doğanşehir Devlet Hastanemiz, önümüzdeki yıl bitirilmesi planlanan 15 Milyon TL maliyetli 10 yataklı Doğanyol Devlet Hastanemiz, ihalesi ve yer teslimi yapılan Darende Irmaklı ve Yenice, Doğanşehir Hudutköy ile Çığlık Sağlık Evlerimiz, inşaat çalışmaları devam eden Bentbaşı ve Battalgazi Aile Sağlık Merkezimiz, Pütürge ve Akçadağ Toplum Sağlığı Merkezimiz ile Arapgir İlçemizdeki Devlet Hastanesi Teknik ve Diyaliz Merkezlerimizle Malatya’mızı bölgede sağlık başkentinin merkezi haline getirmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz”

İhale aşamasındaki sağlık yatırımlarıyla ilgili de bilgiler veren Milletvekili Çakır, “Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Ünitesi fiziki gerçekleşmesi yüzde 80 olup yeniden ikmal ihalesi yapım çalışmaları devam etmektedir. Yeşilyurt ilçemizde Tecde ile Karakavak Aile Sağlık Merkezlerimizin proje çalışmaları tamamlanmış olup yapım ihalesi gerçekleştirilecektir. Malatya’mızdaki bu dev sağlık yatırımlarının hayata geçmesi aşamasında destek ve katkılarını esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya şükranımızı arz ediyoruz. Ayrıca ilimizde pandemi sürecinde toplum ve insan sağlığının korunması aşamasında büyük bir özveriyle, gece gündüz demeden çalışan, alın teri döken ilimizdeki tüm sağlık çalışanlarımıza ve Sağlık İl Müdürümüz Recep Bentli’ye çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

31 yorum yapılmış

  • Ömer (3 yıl önce)
    Hayvanat bahçesi görmek isteyen Gaziantep e baksın buraya ne der. Çavuşoğlu spor salonunu valilik yaptı. Hürriyet parkı 2 yılda yapıldı ağaçların çoğu kurudu. Kernekte yel değirmeni vardı noldu yeniden yapılacakmış. Kanalboyunda ağaçları kestiler. Brandanın altına fidan diktiler. Kanalboyunun bir tarafı bir model diğer tarafı ayrı bir model oldu. Su yok kanal kokmaya başladı. Külliye denen yer semt pazarı idi pazarcılar girmedi dersliğe çevrildi. Çevre yolu var mı malatya da yoksa yıllardır açılacak olan mı? Spor alanının dibine spor tesisi yapıldı. Güneş santrali kimin? Yeni troleybüsler kaç yılda bir araç muayene oluyor. Battalgazi ve altınkayısı bulvarlarına köprülü kavşak yapılacaktı noldu?
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (3 yıl önce)
    Arkadaş ne işle meşkul..
    0
    0
    Yanıtla
  • TANER (3 yıl önce)
    Boşuna eleştirmenin hem oy ver hem laf söyle zamanında niye oy verdin kardeşim
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    bu saydıklarınız heryerde olması gereken sağlık tesisleri güne kadar yapılmadığı için özür özür dilemeniz gerekir ekstra birşey yok yani çağdışı trambüsü Malatyanın başına bela ettin, cesur olup metro yapmayı becerebilseydin ismin Makatya tarihine gecerdi eften püften işlerle iki dönemi heba ettin
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir (3 yıl önce)
    Çakır’ın yaptığı hizmetlerin zekatı Selahattin beyin ilk taa eski Malatya’da belediye başkanlığına başladığı günden bugüne kadar yapmış olduğu işleri 40’a katlar. Aklıma gelenlerden bazıları; Çöpten enerji üretimi, Sanat Sokağı, Spor yaşam merkezi, Nikah Sarayı, Hayvanat Bahçesi, Bakırcılar, ayakkabıcılar, mısırcılar çarşısı, Şire pazarı, kasap pazarı vs. yenileme, Sokak hayvanları için barınak, Şehrin tüm ana ve ara arter yollarının alt yapısıyla yenilenmesi, Çevre yolumuz bir şehre benzedi, Yüzakı Bulvarı, Fahri kayahandan Karakavaka açılan yollar, Kuzey ve Güney kuşak yolları, Semt konakları İlçe kültür merkezleri ve meydanları, Kernek meydanı Vefa konağı Engelliler için yapılan bir çok hizmet Fotoğraf makinası, radyo gramofon müzeleri Trambus Orduzu pınarbaşı, hürriyet parkı komple yenilendi Yeni çöp sahası Güneş ve hidroelektrik santralleri Kernek külliyesi Saat kuleleri Çeşmeler Terminaller Mobil asfalt plentleri Kapalı spor salonu Aklıma gelenler bunlardı ve bizler maalesef çok çabuk unutuyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yok gardaş unutmadık.1.8 milyar tl de borç bıraktı.hiç unuturmuyuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (3 yıl önce)
    Bültenler yarışıyor. Ne oluyor acaba seçim mi var?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kuvvetli ihtimal
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (3 yıl önce)
    Başkanım zulüm altındaki eski personellerini kurtar ne olur kıymetini bilemedik ne olur geri dön aşk ile şevk ile çalışmaya devam edelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Sayın vekil bey Hayırlı işler... işler iyidir işallah.. yüzünüzü gören hacı olmaz o kesin ama şahsen ben görmemeyi tercih ederim. Bence siz tc kimlik numarasını yazmayı unutan arkadaşın dediğini yapın çizginizi bozmayın ve işinize gücünüze bakın..
    0
    0
    Yanıtla
  • Musto (3 yıl önce)
    Bu kim eski belediye başkanı degilmi
    0
    0
    Yanıtla
  • KAPTAN44 (3 yıl önce)
    30 Büyük şehre söz verilen ama küçük şehirlere yapılan şehir hastanesi ne oldu?
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET (3 yıl önce)
    Ortaya çıkmışlar maşallah demekki vekilleriiz yaşıyor büyükşehire el atmayana kadar susucak mısınız işçinin hakkını yemeye göz yumayacak mısınız sayın vekilim işçilerin sesi olmaya cakmısınız.............
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (3 yıl önce)
    Vayyy.. kimleri görüyoruz inanması zor ama gerçek ... fakat aynı haberi Öznur hanım verdi o sizden daha önce davrandı...
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeynep (3 yıl önce)
    Siyasetin ve makamların bozmadığı adam gibi adam. Allah kalbinin güzelliğini yüzüne de vermiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • kundubekli (3 yıl önce)Zeynep isimli kullanıcı yorumuna
    ne yaptı soyler misiniz bu kadar gozu kapalı olmayın malatya mv çakırın mv olmadıgını malatya bilmeyen çok sayıda ınsan vardır devam edın boyle
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (3 yıl önce)
    Trambüsteki başarınızı devam ettireceginizden hiç şüphemiz yok, ulaşıma büyük katkı sağladı, hastalarla öğrenciler 15 dakikalık yolu 1 saatte gittiği gibi merkezdeki kavşaklarda da 1 saat trambüsün hareket etmesini bekliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaçta tranbüsünüz var kaçı çalışıyor diye sordun mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • eskiden körüklü otobüslerle üniversiteye gitmedin sanırım. tıkış tıkış ,havasız, klimasız, arıza yapa yapa gitmemişsin sanırım. z kuşağı gümbür gümbür geliyor. belediyeden şahsi araba falan isterler yakında :)
    0
    0
    Yanıtla
  • İşte o eskidendi.. hatta eskiden okul bile yoktu, az daha eskiye git daha araba icat edilmemişti..
    0
    0
    Yanıtla
  • Döviz kurundaki artıştan dolayı belediye kasasından 10 milyon tl den fazla para çıkmasınıda unutmayalım.trambus ihalesini dövizle yapmıştı bu zat-ı muhterem vakti zamanında.şimdide yerli ve millici oldular.ha bu yerli ve millici eski başkan gene vakti zamanında mehteran ekibini kapatmış dağıtmıştı.pek kimse bilmese de.sonradan da sessiz sedasız geri topladı çaktırmadan..
    0
    0
    Yanıtla
  • 10 milyon mu?? Dostum o 10 milyon değil işte, en az 60 milyon civarında... yani ihale bedelinden daha fazla kur farkı ödendi... ha bide bu tranbüs ihalesinin usulsüz olduğunu bilen var mı? Kimse bilmez ama şartnamesinde bu işin sözleşmesi TL ile yapılır yazıyor. Dahası var ama öfff kime ne ki...
    0
    0
    Yanıtla
  • Geçenlerde yağmur yagiyordu bindim kafama su damlıyor içerden her tarafından ses geliyor yimpasin orda arabaya bişey oldu şoför kenarı çekti biraz uğraştı tekrar çalıştırdı devam etti yazık bu arabalara harcanan paraya yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (3 yıl önce)
    Günaydınnnn....hayırdır efendim tanıyamadık sizi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaliiii (3 yıl önce)Zafer isimli kullanıcı yorumuna
    Hic cizgisini bozmadi helal olsun mantık dışı her sey de adı var :)
    0
    0
    Yanıtla
  • İsa albayrak (3 yıl önce)Zafer isimli kullanıcı yorumuna
    Zafer bey AK Parti il başkanlığı, 9 sene de malatya bbelediye başkanlığı yapmış adamı tanımadınız mı ? Hee yok tanıyamadım derseniz hala, google ye 2009 dan önce ki malatya yazıp fotoğraflarına bakın sonra 2020 malatya fotoğrafları yazın, tanımanıza yardımcı olur belki. Malatyada değişmeyen tek bi yer var mıymış farkı görün, sonra tanıyıp tanımadığınızı tartışırız. Hala daha tanımıyorum derseniz demekki showmen adam değilmiş der yoluma bakarım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Git yanı başındaki kayseri yi bi gez görürsün farkı..
    0
    0
    Yanıtla
  • İsa bey siyasi iktidarın halka dayatması ile mecburen seçilen ve liyakat olarak hangi uzmanlıkla kendini ıspatlama durumunda olmayan,sehri sadece yeşili katleden imar planı ile beton yığını haline getiren bir siyasetçiyi tanımıyorum.buyrun siz tanıyın mutlu olun
    0
    0
    Yanıtla
  • Sezgin Duran (3 yıl önce)
    Çizgisini hiç bozmadın, helal olsun sana ÇAKIR
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuzhan (3 yıl önce)
    ADAM efendice işini yapıyor, helal olsu???.
    0
    0
    Yanıtla
  • İş mi ne işi?
    0
    0
    Yanıtla