SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 3 Puanın Değeri Çok Büyük

0
Güncellendi - 2019-11-21 12:35:13
Malatya'da 3 Puanın Değeri Çok Büyük
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig'de zirveyi yakından ilgilendiren karşılaşmada BtcTurk Yeni Malatyaspor, sahasında Fenerbahçe'yi konuk edecek. BtcTurk Yeni Malatyaspor, sahasında kazanarak yakaladığı çıkışı sürdürmek, Fenerbahçe ise zorlu deplasmandan 3 puan çıkarıp, zirve yarışını sürdürmek istiyor.

Süper Ligin 12.haftasında BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Fenerbahçe, 24 Kasım Pazar günü 19.00'da Yeni Malatya Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek.

Süper Lig'de geride kalan 5 haftalık bölümde iyi bir gidişat yakalayan ve 18 puana ulaşan sarı kırmızılı takım, sahasında Fenerbahçe'yi yenerek, hem iyi gidişini sürdürmek hem de zirveye tırmanmak istiyor.

Ligde 11 haftalık bölümde 5 galibiyet, 3 beraberlik, 3'te mağlubiyetle 18 puan toplayan ve 7.sırada yer alan BtcTurk Yeni Malatyaspor, 18 puanın 10'unu sahasında topladı. Sarı kırmızılılar, sahalarında şuana kadar sadece Aytemiz Alanyaspor'a mağlup oldu. Ligin üçüncü haftasında oynanan karşılaşma 3-2 Akdeniz ekibinin üstünlüğüyle tamamlandı.

Yeni Malatya Stadyumu'nda maçlarını oynayan sarı kırmızılı takım, sahasında şuana kadar 5 karşılaşmaya çıkarken, bu karşılaşmalardan 3'ünü kazandı. 1 karşılaşmada berabere kalan Malatya temsilcisi, 1 karşılaşmayı ise kaybetti. Sarı kırmızılı takım, iç sahadaki 5 karşılaşmada rakip ağları 15 kez havalandırırken, kalesinde ise 5 gol gördü.

Ligde 11 haftalık bölümde aldığı 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile 20 puan toplayan Fenerbahçe ise zorlu Malatya deplasmanına büyük önem veriyor. Daha önce Malatya deplasmanından 1 galibiyet, 1’de mağlubiyet ile dönen sarı lacivertliler, zirveyi yakından ilgilendiren karşılaşmadan puan ya da puanlar çıkarmak istiyor.

ARALARINDA BERABERE BİTEN MAÇ YOK

BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Fenerbahçe tarihlerinde daha önce 1'i Ziraat Türkiye Kupası, 4'ü ise Süper Lig olmak üzere 5 maçta karşı karşıya gelirken, bu karşılaşmaların hiçbiri beraberlikle sonuçlanmadı.

İki takım arasında şuana kadar oynanan 5 karşılaşmanın 3’ünü Fenerbahçe, 2’sini ise BtcTurk Yeni Malatyaspor kazandı.

İki ekip arasında ilk olarak 13 Ocak 2011 yılında Ziraat Türkiye Kupası’nda karşı karşıya geldi. İnönü Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı BtcTurk Yeni Malatyaspor 2-1 kazandı.

BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Fenerbahçe, uzun bir aranın ardından bu kez Süper Lig’de karşı karşıya geldi. 2017-2018 sezonunun ilk yarısında İstanbul’da oynanan karşılaşmayı 3-1 kazanan Fenerbahçe, sezonun ikinci yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma sarı lacivertlilerin 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İki takım 2018-2019 sezonunda bir kez daha ligde karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı BtcTurk Yeni Malatyaspor 1-0 kazanırken, ikinci yarıda İstanbul’da oynanan karşılaşma 3-2 Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle sonuçlandı.

DÜDÜK, METE KALKAVAN'DA

BtcTurk Yeni Malatyaspor-Fenerbahçe karşılaşmasını İstanbul Üst Klasman Hakemi Mete Kalkavan yönetecek. Kalkavan’ın yardımcılıkları İstanbul Üst Klasman Hakemleri Ceyhun Sesigüzel ile Erdem Bayık yönetecek. Mücadelede, İzmir Bölgesi Üst Klasman Hakemi Yiğit Arslan ise dördüncü hakem olarak görev alacak. BtcTurk Yeni Malatyaspor-Fenerbahçe karşılaşmasının VAR hakemliğini Antalya Bölgesi Üst Klasman Hakemi Mustafa Öğretmenoğlu, AVAR hakemliğini ise İstanbul Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Esat Sancaktar yapacak.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Opta Fact'in verilene göre, Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de Fenerbahçe'yle oynadığı dört maçın üçünü kaybetti (1G).

Süper Lig'de beş maçtır kaybetmeyen Yeni Malatyaspor (3G 2B), lig tarihindeki en uzun yenilmezlik serisini yaşıyor.

Evinde oynadığı son 20 Süper Lig maçının 19'unda ve son 10 maçın tamamında rakiplerine gol atan Yeni Malatyaspor, kulüp tarihinin en uzun serisini yaşıyor.

Süper Lig'de deplasmandaki son yedi maçının dördünü kazanan Fenerbahçe (1B 2M), daha önceki 15 dış saha maçının sadece birinden galibiyetle ayrılabilmişti (6B 8M).

Bu sezon Süper Lig'de en fazla gol atan ve en fazla net gol pozisyonuna giren iki takım bu maçta karşılaşacak: Yeni Malatyaspor (25 gol / 36 net gol pozisyonu) & Fenerbahçe (21/43).

Fenerbahçe bu sezon Süper Lig'de topa en fazla sahip olan (%64), en yüksek isabetli pas yüzdesiyle oynayan (%85), rakip ceza sahalarında topla en fazla buluşan (325) ve en fazla isabetli şut çeken (68) takım.

Fenerbahçe bu sezon ligde kalesinde en az isabetli şut gören birinci (88), Yeni Malatyaspor ise üçüncü (119) takım. Öte yandan Fenerbahçe ligde en fazla gole sebep olan hata yapan takım iken (6), Yeni Malatyaspor ligin bu alanda en başarılı üç takımından biri (0; Alanyaspor ve Beşiktaş ile birlikte).

 Ligde bu sezon maçların ikinci yarılarında en az gol yiyen iki takım bu maçta karşı karşıya gelecek (beşer gol). Öte yandan, Fenerbahçe bu sezon maçların ilk yarılarında (12), Yeni

Malatyaspor ise ikinci yarılarında (18) en fazla gol atan takımlar.

Bu sezon Süper Lig'de en fazla gole katkı yapan iki oyuncu da Yeni Malatyaspor forması giyiyor: Guilherme (4 gol, 6asist) & Adis Jahovic (9 gol, 1 asist).

 Süper Lig'de 2019 yılı içinde en fazla gole katkı yapan oyuncu Vedat Muriqi (19 gol, 5 asist).

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Erdoğan (4 yıl önce)
    Muriç yoksa Malatyamızın işi biraz daha kolaylaştı demek Emre belezoğlu onun kadar etkili değil adı sizi korkutmasın yeter kesin galibiz Cilerme Yahoviç RobinYalçın Gökhan Töre zencilerimizle bu işi bitiririz biz inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (4 yıl önce)
    türübüne taraftar çekme işi yönetime ait.. sosyal aktivitesi olmayan yönetime sahibiz.. hikmet tanrıverdi zamanında kapalı çarşının üstünde aktiviteler olurdu. sponsorlar hediye dağıtırdı ve müzikli eğlenceler olurdu. ve türübünler dolardı... diyeceksinizki hikmet tanrıverdi takımı düşürdü bitirdi. o allahla onun arasında. kim yemişse allah belasını versin yiyenler er geç çekecek. beter olacak. ama türübüne taraftar çekmeyi bu yönetim beceremiyor.. yazık çok yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Oruçta fındık lahmacun vereceğiz dediler.bu seyirci yine gelmedi
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (4 yıl önce)
    hayal kurmak istemiyorum ama kazanırsak iş çok farklı yerlere gider inşallah kazanırız .
    0
    0
    Yanıtla
  • Fenerbahçeli Malatyalılar (4 yıl önce)
    Şampiyon Fenerbahçe, lig ikincisi Malatya!
    0
    0
    Yanıtla