SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da 586 Bin Kişiye Aşı Uygulandı"

0
Güncellendi - 2021-07-25 02:55:36
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, korktuğu için yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yaptırmak istemeyen genç kızı ikna etti.

Çalık'ın iletişim ofisinden yapılan açıklamaya göre, beraberindeki partililerle Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden Çalık, Kovid-19 salgınıyla mücadelede yapılan tetkik, tedavi ve çalışmalarla ilgili hastane yöneticilerinden bilgi aldı.

Bu sırada karşılaştığı, üniversite sınavına hazırlandığını belirten ve korktuğu için Kovid-19 aşısı yaptırmak istemeyen genç kızı sakinleştiren Çalık, genç kızın aşı yaptırmasını sağladı.

Çalık, daha sonra hasta yakınlarının talep ve sorunlarını dinledi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çalık, tüm vatandaşları aşı yaptırmaya davet etti.

Sağlık kurumlarının ilk doz ve devam dozu aşıları için halkın hizmetinde olduğunu ifade eden Çalık, şunları kaydetti:

"Ülkemizde başlatılan aşı seferberliği neticesinde 23 Temmuz itibarıyla ülke genelinde birinci, ikinci ve üçüncü doz olmak üzere toplamda 65,5 milyon kişi aşı oldu. Malatya'da ise 586 bin 246 kişiye aşı uygulandı. Hiç kimse aşıyı ertelemesin ve aşısını yaptıranlar arasında yer alsın."

Bülten- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • yavuz44 (2 yıl önce)
    Amanda aman görende der ki Öznur hanım kendi vurmuş aşıları
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (2 yıl önce)
    Halen okullarda vurulmayan öğretmenler var.Can benim değil mi diyor.Ben özgürüm diyor.Gerekçe bu.Velilerin yerinde olsam aşı vurulmayan öğretmene öğrenci vermem.Okul girişini yasaklarım.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Aşı da yapsanız biz insanlar gerekli önlemleri almadigimiz müddetçe vakalar artar bugün yine 14 binleri bulduk,lütfen kalabalık ortamlara girmeyelim veya çok az bir süre kalıp çıkalım,mutlaka maske kullanalım, kişisel hijyene dikkat edelim,zorunlu olmadıkça toplu taşım araçlarını kullanmayalım,Avrupa'da iki asi arasının bir ayı geçmemesi belirtilirken,kendim birinci aşıdan 42 gün sonra ikinciyi olabildim şimdi yetkililer bu aranın bir ayı geçmesi halinde daha az antikor oluşacağını belirtiyorlar lütfen bilimsel verilere uyulsun istiyoruz,.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu yorumu beğenmeyenler var.Vatandaş doğrusunu yazmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih B. (2 yıl önce)
    biraz ufak atın da civcivler yesin, Malatya’da aşı sırası gelmiş o kadar insan yok. İnsanların gözünün içine baka baka ve bu kadar rahat olmamış şeyleri konuşmaları büyük yetenek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (2 yıl önce)
    Sayın Çalık. Gençler iş beğenmiyormuş! Size zahmet bir gününüzü işkur da geçirip gençleri çalışması için ikna eder misiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feridun (2 yıl önce)
    Bırakın ikna etmeyi, daha fazla gecikmeden aşı olmayanlara kısıtlamalar getirin. Sektör ayrımı yapmadan iş yeri sahibi ve çalışanları içinde aşı olmamışlarsa yaptırımlar uygulayın. Aşı kimliği uygulamasına geçin.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (2 yıl önce)
    Böyle beceriksiz siyasiler yüzünden bu memleket gelişmez arkadaş. Devletin verdiği aşıyı kendi babasının malıymış gibi gazetecileri arkalarından dolandırmalarını sanırım ben tek garipsiyorum. Herhalde millet bunları çalışıyor biliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Seda (2 yıl önce)
    Sayın gökçe bu asisizlarin pandemisi diyemezsiniz sizde biliyorsunuz asi bunun çözümü değil sahillere Rusya'dan gelenlere bakın daha iyi anlarsınız tatil yerleri sahiller tıklım tıklım kimse kurallara uymuyor gelen turistlere PCR testi yapiliyormu acaba sizde biliyorsunuz uzun vadede yan etkileri bilinmiyor aşının halen asi diyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Siz şu insanların çaresizliğini aç kalmalarını çözün neymiş vatandaşı aşıya ikna etmiş ne büyük bir başarı bunuda haberciler haber diye yazıyorlar yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Sayın vekil arada bir de olsa yüzümüzde bir tebessüme sebep oluyorsunuz....Keşke ülkeyi soyanlarada bir ikna çabası gösterseniz de bir kaç kuruşumuz cebimizde kalsa...
    0
    0
    Yanıtla
  • Vurdu, GOL oldu....
    0
    0
    Yanıtla
  • Dr.Gökhan Gökçe (2 yıl önce)
    Bu salgın bilim insanlarının söylediği gibi “AŞISIZLARIN PANDEMİSİ” haline gelmiştir. Yani en fazla olumsuz etkiyi aşısızlar yaşıyacaktır. Hastaneye yatışların % 97 si, ölümlerin % 99 u maalesef aşısız insanlarda oluşmaktadır. Bu rakamlar çoklu kaynaklardan teyid edilmiş bilimsel verilerdir. Genelde aşının yan etkisinden korkulduğu için aşı olunmadığını gözlemliyoruz. Doğrudur aşının yan etkileri vardır tıpkı insan vücuduna yapılan her ilaç gibi. Ama milyonlarca insan bu aşıları oldu bu milyonlarca insanın içinde aşının ispatlanmış çok ağır yan etkileri bu aşıları terk edecek düzeyde asla değil. Artık tüm dünya gibi bizde yorulduk, bıktık usandık. Nasıl ki çocuk felcini, kızamığı, kızamıkçığı, kabakulağı gündemimizden aşı ile çıkardık bu belayı da def etmek istiyorsak aşıyı olmalıyız. Ülkemizin tamamını mavi kategoriye çıkaralım gökyüzü gibi önümüz açık… 28 yıllık bir hekimim tecrübeme güvenirim lütfen Malatya ve Türkiye’m AŞIMIZI OLALIM BU BELADAN ARTIK KURTULALIM.?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hocam bu iş artık pandemi değil plandemiye dönmüştür. Salgının ilk zamanları yanlış entübasyonlar ile ciğerleri patlatılan sıtma ilacının yan tesirleri ile ölen hastaların hesabını kim verecek. Şimdiki hastalara normal grip protokolleri uygulanıyor ve herkes iyileşiyor. Coronayı pandemisi Çin’de açıklanan zamandan daha önce başlamıştır. Ve bence bitmiştir. Gerçekten bir. Pandemi olsa kıymetli devlet büyüklerimiz kapalı alanlarda bir araya gelmezlerdi. Mesleki tecrübenize saygı duyarız ama bu milletin önünde radyasyonlu çaylarda içildi yani aşı güvenilir olun demenize inanmıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Hocam aşı ya korur ya korumaz kuduz aşısı olan birisine sen kuduzu hafif atlatırsın deniyor mu ? Bu sözde aşı yani deney sıvıları hepsi lisansı olmayan sadece acil kullanım onayı bulunan aşılardır. Çevremde 2 doz aşı olup hasta olan çok kişi var
    0
    0
    Yanıtla
  • bir tek nefesin ne kadar kıymetli oldugunu acı bir şekilde gosteren virusu,anlamayanların siz degerlı bilim insanlarinı dinleyeceklerine inancım kalmadı.iyiki varsiniz minnettarım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruşen bey her hastalık inanan bir insan için nefesinin ve sahip olduğu imkanlarının kıymetini anlatır. Bunu coronaya bağlamanız yanlış. Yukarıda ki iddialara cevabınız yok tepeden bakıp farklı düşünen insanları ötekileştiryorsunuz. Ben Türkiye’de Mart 2020 ayından beri tv tv gezen bilim kurulu üyelerinin hiçbir sözüne itimat etmiyorum. Çünkü dünya daha bu virüsü tanıyamadı. Biz gereken her tedbiri alıp virüs hakkında böyle düşünüyoruz. Sizin inancınızın kalıp kalmaması bizi enterese etmez tabi ki.
    0
    0
    Yanıtla
  • süper
    0
    0
    Yanıtla
  • Doktor (2 yıl önce)
    Sayın editör Haberde yazan 65,5 milyon kişiye aşı yapıldı ifadesi “YANLIŞ” bir ifadedir. Ülkemizde toplamda 65,5 milyon doz aşı yapılmıştır. Keşke 65,5 milyon kişi aşılansa şu an 4.dalgayı yaşamıyor olacaktık. Aşı olan kişi sayısı da ( en az bir doz ) aşılanabilir nüfus olan (18 yaş üstü) yaklaşık 60 milyon kişinin yüzde 64 ü kabaca 38-40 milyon kişi aşılanmıştır. Haberi belki size servis edenler yanlış servis etmiş olabilir. Ancak malatyahaber.com gibi değerli bir sitenin böyle bir yanlışı gözden kaçırması beni üzmüştür. Keza Malatya daki veri de toplam yapılan aşı sayısıdır. Kişi sayısı değildir. Kaynak olarak sağlık bakanlığı’nın resmî sitesini inceleyebilirsiniz Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok doğru haberin düzeltilmesi yapılan AŞI saıyısı olmalı kişi değil şu an 18.yaş üstü aşı olması gerekirken olmayanların sayısı 23.milyon civarıdır.18.yaş altı zaten duruyor 21,5 milyon civarı ,yapılan aşıdır kişi sayısı değildir.
    0
    0
    Yanıtla