SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da 6 Bin 81 Konutun İnşaatı Devam Ediyor"

0
Güncellendi - 2020-11-22 03:30:52
A- A+ PAYLAŞ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bakanlığının 2020 faaliyetleri ve 2021 yılı bütçe teklifi ile ilgili sunum yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 24 Ocak depreminden etkilenen Elazığ ve Malatya'da, 26 bin 123 konut ürettiklerini, bildirdi.

Kurum, şunları söyledi:

"2020 yılı başında yaşadığımız Elâzığ depreminde de ağır hasarlı, acil yıkılacak ve yıkık 15.382 konut tespit ettik. Bugün, Elâzığ'da tarihimizin en büyük ve en hızlı deprem dönüşümünü gerçekleştiriyoruz. Elâzığ ve Malatya'da sosyal donatılarıyla birlikte 26.123 konut üretiyoruz. Elâzığ'da yaptığımız 19.668 konutumuzun inşaatları devam ediyor. Depremden en çok etkilenen Sürsürü ve Bizmişen mahallelerinde yaptığımız 960 konutu altı ay gibi kısa bir süre içerisinde bitirdik. Yıl sonuna kadar yaklaşık 8 bin konutun teslimini yapacak, 2021 yılının ilk yarısında da bütün yuvalarımızı Elâzığlı, Malatyalı kardeşlerimize teslim edeceğiz. Malatya'da da 6.081 konutun inşaatlarına süratle devam ediyoruz. Elazığ ve Malatya'da toplam da 4.665 köy evi ve 1.382 ahır inşaatı gerçekleştiriyoruz.

Sayın Başkan, değerli üyeler; her zaman ifade ettiğimiz gibi depremle mücadele terörle mücadele kadar önemlidir. Bugün, baktığınızda, nüfusumuzun yüzde 71'i deprem riskli alanlarda yaşıyor. Ne yazık ki son 100 yılda 80 bin vatandaşımız hayatını depremlerde kaybetti. Bugünkü tespitlerimize göre Türkiye'de 9,8 milyon bina, 28,6 milyon konut var ve Türkiye genelinde 1,5 milyon, İstanbul’umuzda da 300 bin bağımsız bölümün acil bir şekilde dönüşmesi gerekiyor."

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Malatya ya 6 bin konut, Elazığa 19 bin konut. Malatya da depremde evleri yıkılanlar yapılmadığı için eylem yapıyorlardı. Demek ki haklılar yine Malatya ya haksızlık mı yapıldı?
    0
    0
    Yanıtla