SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın 65 Yaş ve Üstü Nüfusu Kaç?

0
Güncellendi - 2020-03-20 02:13:54
Malatya'nın 65 Yaş ve Üstü Nüfusu Kaç?
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstastik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından, 'Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi' sonuçları üzerinde yapılan analizlere göre 31.12.2019 tarihi itibari ile Malatya’da 65 yaş ve üzerinde 81 bin 995 kişinin yaşadığı belirtildi.

TÜİK tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Malatya’da yaşlı nüfusun (65+ yaş nüfus) toplam nüfus içerisindeki oranı %10,2 olmuştur. Yaşlı nüfus oranı Türkiye’de %9,1 olup, Malatya’daki yüzde 10,2'lik yaşlı nüfus oranı  Türkiye ortalamasının üzerinde gerçekleşmiştir. Malatya yaşlı nüfus oranına göre 81 il arasında 45. sırada yer almaktadır. İlk sırada %18,8 yaşlı nüfus oranı ile Sinop ili yer almaktadır.

Malatya’nın ilçelerine göre yaşlı nüfus oranları incelendiğinde en yüksek oranın %28,8 ile Arguvan ilçesinde olduğu görülmektedir. Arguvan ilçesinden sonra yaşlı nüfus oranının en yüksek olduğu ilçeler %25,0 ile Hekimhan, %24,4 ile Arapgir ve %23,9 ile Pütürge ilçeleridir. Yaşlı nüfusun en az yoğun olduğu ilçe %7,5 ile Yeşilyurt ilçesidir." denildi.

Malatya ilçeleri yaşlı nüfus tablosu şöyle:

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Gökhan (4 yıl önce)
    Konu ile ilgisi yok ama en yaşlı 3 ilçenin de belediye başkanı CHP'den... Anlayana.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aslan (4 yıl önce)
    Yaşlılarımızın sağlığı ve sosyal izalasyon için acaba yaşlılarımızın ucretsiz otobüs biniş kartları 2 aylığına iptal edilebilr mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok doğru ve yerinde bir karar olur AVM'de çalışan biri olarak söylüyorum AVM çalışanından fazla AVM'de zaman geçiriyorlar sabah 10:00 akşam 20:00 bugün mağazayı kapatmak için gittiğimize bile 2-3 kişi varsa bunlardan 2 si maalesef 65 yaş üstü evlerinde kalmaları gerekirken kesinlikle kalmıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Baba44 (4 yıl önce)
    Rabim bütün yaşlılarımıza sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin basmzda eksik etmsin onların duası sayesinde ayakda durdgumza inaniyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (4 yıl önce)Baba44 isimli kullanıcı yorumuna
    Akşama kadar gezmeye tam gaz devam
    0
    0
    Yanıtla