SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da 985 Camimiz Var"

0
Güncellendi - 2021-01-21 04:04:11
A- A+ PAYLAŞ

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Milli Eğitim Bakanlığı kadar önem arz eden bir kurum olduğunu belirterek, “İl Müftülüklerinde kadın müftü yardımcımızın olması çok önemli. 81 ilde müftülüklerimizde kadın müftü yardımcılarımız var. Ailelerimiz, hanımlarımız ve çocuklarımızın sormak yada öğrenmek istediği şeyler için onları karşılayacak kıymetli hocalarımız var” dedi.

Milletvekili Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar'ı ziyaret ederek, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Din görevlilerinin memleketin değerler eğitmeni ve İslam dininin sağlıklı bir şekilde öğrenilmesini sağlamak adına çok önemli görevler üstlendiğini dile getiren Çalık, “Peygamber Efendimizin ahlakının yaygınlaştırılması, Kuran-ı Kerim’in öğretilmesi, camilerimizdeki edep ve usuller açısından süreçler hepsinin öğrenim merkezi burası. Dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanımız başta olmak üzere din hizmetleri görevlilerimizin hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Malatya’mızda 985 camimiz var”

Çalık, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Milli Eğitim Bakanlığı kadar önem arz eden bir kurum olduğunu ifade ederek, “Malatya’mızda da İl Müftümüz Veysel Işıldar'ın öncülüğünde çok önemli değerler eğitimi veriliyor. Gençlerimize yönelik yapılan projeler, sosyal medya üzerinden yapılan kitap okuma çalışmaları ve pandemi dolayısıyla yüz yüze yapılamayan eğitimlerin farklı versiyonlarının geliştirilmiş olması çok önemli. Malatya’mızda 985 camimiz ve bin 500’e yakın müftülük personelimiz var. Çok önemli bir hizmet olarak gördüğüm illerimizde artık kadın müftü yardımcılarımız var. Aile ve Dini Rehberlik Merkezi’nin önemli olduğunu düşünüyorum, bu noktada da toplumumuzun bütün kesimleri buradan rahatlıkla bütün bilgileri alabilir. İl Müftümüz Veysel Işıldar'da bütün konulara hakim ve bunu da herkesle paylaşıyor. Ama bizim özellikle kadınlar olarak bir kadın müftü yardımcımızın olması çok önemli. 81 ilde müftülüklerimizde kadın müftü yardımcılarımız var. Ailelerimiz, hanımlarımız ve çocuklarımızın sormak yada öğrenmek istediği şeyler için onları karşılayacak kıymetli hocalarımız var” diye konuştu. Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar ise Milletvekili Öznur Çalık’a teşekkür ederek, “Bize olan desteklerini her zaman hissediyoruz. Bu ziyarette ayrıca bizim için çok kıymetli” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Malatyam (3 yıl önce)
    kapanan suriyeliler kampında neden cami açık tutuluyor,kampta hiç kimse yokken ve boşaltılmışken oraya neden 1 imam görevlendirilmiş neden o imam 1 yıldan fazladır orada 8-5 çalışıyor çarşıda bir çok camide eksik varken bu imam oraya yönlendirilemez mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • sezgin (3 yıl önce)
    Kaç tane okul var ! onu da bari söyleseydin...Bu okulların kaçı İHL Kaçı normal okul ? Maşallah hertarafımız cami İHL ama ahlaksızlık dizboyu ,rantcılık dizboyu talan dizboyu...Camiden ve İHL den önce AHLAK Nedir onu öğretin...!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Cami çoğaltılınca fakirlik unutuluyor mu? Fakirlik işsizlik bitiyor mu sayın vekil. İşsizliğe fakirliğe çare bulamayınca Cami sayısını 985 yaptık diyorsun da cami karın doyurmuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazım (3 yıl önce)
    Camiler cemaati bir araya getirmek için var ama o kadar fazla cami yapılıyor ki artık camiler milleti bölmeye başladı. Her mahalleye 2 cami yapmak marifet değil zaten yok ihtiyaç da yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirro (3 yıl önce)
    Vay be vekilimiz olmasaydı nasıl öğrenirdik .hayret vallahi işte veki. Malatya sizinle gurur duyuyor.sinirsiz vekilliği devam .kim tutar seni.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Ihtiyaç yok cami çok olaysınız!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (3 yıl önce)
    Kadınlar müftü yardımcısı olabiliyor da, neden müftü olamıyorlar. Kadınlarımızın müftü olabilme becerisi mi yok, yoksa kadından müftü olmaz mı diyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • PIRASA (3 yıl önce)
    Öznur Çalığın son iki haberi din imanla alakalı. Allah sonumuzu hayreyleye.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (3 yıl önce)
    985 tane daha yapın sayın vekilim ihtiyaç var. !!!!
    0
    0
    Yanıtla