SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Açık Ekmeğe Zam Hazırlığı

0
Güncellendi - 2021-05-23 02:17:06
Malatya'da Açık Ekmeğe Zam Hazırlığı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, pide (açık ekmek) fiyatına zam yapılması için ilgili esnaf odası tarafından çalışma yapıldığı bildirildi.

Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, ekmeğe zam yapılacağını açıkladı. Büyükelçi, “Un’dan doğal gaza, asgari ücretten elektriğe, kiradan, akaryakıta kadar ekmek üretimine yansıyan birçok ürünün fiyatı arttı. Dolayısıyla, birçok maliyet artışı nedeniyle biz de pide ekmeğine bu ay veya önümüzdeki ay içinde zam yapmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Ekmeğe zam şart, 2 TL olmalı “

Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, artan maliyetlerin ve un fiyatları nedeniyle ekmeğe zam yapılacağını ifade etti. Büyükelçi, “Korona virüs salgını nedeniyle birçok şeye zam yapıldı. Biz de fırıncılar odası başkanlığı olarak ekmeğe bu ay veya önümüzdeki ay içerisinde zam yapmayı planladık. En azından 2 TL olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Yufka ekmek bizi vurdu”

Yufka Ekmeğin fırıncı esnafı vurduğunu ifade eden Başkan Büyükelçi, “Malatya’mızda evde veya mahalle arasında vatandaşlarımız yufka ekmek satıyor. Doğal olarak fırıncılarımızı da etkiliyor. Herkes ekmeğin peşinde. Onlar da iş yapmaya ve gelir elde etmeye çalışıyor. Ancak, yufka, pide ekmeğinin satışını düşürüyor” dedi.

Malatya’da şu anda 200 gram pide ekmeği 1,5 TL’den satılıyor.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • nurettin (2 yıl önce)
    Başkanımız Selahattin GÜRKAN'dan talebim ekmek satış büfelerinin sayısını artırmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Devletimiz el atsın bunlardan bıktık ben hepsine hakkımı haram ediyom kanun 200gr 1.5tl dedi 15ayfir 170gr sattılar müşteriye hasret kalalar
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)
    Ekmeğe zam kaçınılmaz, enflasyon ortada dediğim yorum -30 olumsuz puan vermişsiniz. Ya AKP'ye %70 oy verilen, PKK tepki diye İYİ Parti binasına saldırılıp CHP'ye tepki gösterilen memlekette tabii ki enflasyondan bahsedene tepki gösterilir. Bir tane fırıncı tanıdığım yok ama hesap ortada, zam kaçınılmaz, Halk Ekmek değil adamlar. Ekonomiyi berbat eden iktidara ses çıkarmayıp anca gerçekleri söyleyenlere tepki gösteriyorsunuz. Fırıncılar çok zengin falan olamaz, fırıncılar fırıncı kadar kazanır. Artan maliyetleri de isteseniz de istemeseniz de ekmek fiyatlarında göreceksiniz. Tepkimizi damadını bakan yapıp kafasına göre kararname çıkaranlara gösterin.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    Bizim insanımz doymaz her şey başını almış gidiyor zengin zaten zengin vursunlar garip fukara başına sayın fırıncılar odası başkanı siz ekmeğe zam yapacağınıza hele fırınları dolan gramaja bak siz neyi peşindesiniz milleti ekmeği ile oynamayın bırakın ekmeğe zam yapmayı ekmeğin gramajını yükseltin her fırın kafasına göre gramaj koyuyor yazık olsun böyle bir memelekette yaşamaya
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdem (2 yıl önce)
    İnşaallah bu konuda SELAHATTİN başkan milletten yana karar verecektir,vede milletin yanında olacaktır.MEGSAŞ ekmeğe zam yapmadığı takdirde vatandaşın zorlanmayacağı kanaatindeyim.Bu konuda herkes başkanımızdan bu hamleyi bekliyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Çırmıktılı (2 yıl önce)
    200 gr olması gerekirken %90 fırınlar 170 gr civarı satıyor. Bi gözleri doymadı. Almayın arkadaşlar yufka ekmek alın somun ekmek alın
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir Can (2 yıl önce)
    Fakirin gıdası bi ekmek kaldı. 0/0 33 zam çok el insaf. Yukarda bahseden yorumcu arkadaşa katılıyorum bu pandemide daha dikkat edecekleri yerde parayı alıp verdikleri elleriyle ekmekleri tutuyorlar kibarca uyardığın zamanda yeme o zaman diyede zıtlaşıyorlar. Zabıtaların bu işin üzerine titizlikle ve ivedilikle gitmelidir bir vatandaş olarak bu bizim ricamızdır belediye yetkililerinden. Biriside 4 tane elim yok diye cevap vermişti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cabbar (2 yıl önce)
    Bakkallara marketlere 70.80krş gamet ile ekmek veriyorlar demekki kurtarıyor.kurtarmıyorsa grameri az ver veya tezgahında sat.esnafa götür 80 krş kar verirsen tabi kurtarmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • yazihanli (2 yıl önce)
    Bunlar kendi ayaklarına sıkıyor. Sanki çok temiz şekilde ekmek yapıyorlar. Adam bir elinde sigara bir elinde kürek. Ekmegide temiz olmayan bezlerde saklıyorlar. Ekmege kokusu siniyor ve pis kokuyor. O yüzden çok sevmeme ragmen asla acık ekmek almıyorum. Bırakın 2TL yapın bakalım kim alacak sizden ekmek. Sizde acarsınız yufka dükkanları. Böylelikle Malatyanın en güzide işletmelerinden olan fıırnları bitirmiş olursunuz. kaliteyi artırıp hizmetiçi egitimler vereceginize zam da zam. yapın bakalım zammmm. ne olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirro (2 yıl önce)
    Ekmeğin gramajı 140 fiyatı 5 TL olmalı yoksa bunların gözü doymaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanlı muhammed (2 yıl önce)
    Vatandaşların yerinde olsam somun ekmek ve pide ekmeği almam 25 kg un alırım evimde yufka ekmek yaparım bakalım ozaman ne yapacaklar
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayın Adıyamanlı abim, hazır fikir üretmeye başlamışken şu sanal ortama girmek için cep telefonu ve internet tarifi de verir misin ? O da az tutmuyor yani.
    0
    0
    Yanıtla
  • babuğdu (2 yıl önce)
    bizde belediyeden ekmek alırız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurt belediyesinden ekmeği, belediye kampanya bile yapar. Ekmek alanlar arasında yapılacak çekilişle 10 kişiye Almanya seyahati kampanyası!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (2 yıl önce)
    Bu pandemi sürecinde insanlar kimi is veren kimisinin işi olmayan ekmeğe muhtaç günu nasıl idare edip kurtarmak insanlar varken bu neyin zammi daimi açık kaldılar ve kalirda fırın mecburi ihtiyaç diye 2 lira olması gerek değil
    0
    0
    Yanıtla
  • birisi (2 yıl önce)
    bahaneye bak evde yada mahalle aralarında yapılan yufka ekmek satışları pide ekmeğinin satışını düşürüyormuş.hiç gülesim yoktu.doymak bilmeyen karınlarını bu şekilde doyuracaklar
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (2 yıl önce)
    bir kere malatyada pide ekmekleri yani malatya diliyle (açık) ekmekler 200 gr. değil 170 gr. .gerek valilik gerek belediye 170. gramlık pide ekmeklerini 200. gr bandına çekmeyi beceremdi.başka bir olay ben bu fırıncılar odası başkanı kimse helal olsun diyorum. neden derseniz fırıncılar odasından büyük valilik ve büyükşehir belediyesi var. onlara rağmen ekmek fiyatları ve gramajlarını istediği gibi yapıyor ve geçerlide oluyor tekrar söylüyorum helal olsun dediğini yapıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Kusura bakmayinda gecen sene 1.25 lik ekmege gramaj oyunuyla gramajini düsürdunuz.sonra 1.5 tl yaptiniz.2 tl nedemektir.gozunuz doymuyor kusura bakmayin ..Bu zor zamanlarda zam yapmak tam size gore birde kimse ben muslumanim diye gecinmesin.bu ekonominin zor zamanlarinda zam yapmak hangi kisilige sıgar.suç sizde degil .suç vatandasta ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (2 yıl önce)
    Bir ekmeğe muhtaç olan insanlar varken bu neyin zammı düşüncesi bile saçma pandemi döneminde insanlar işlerinden oldular esnaf dükkan kapattı bunlar full açıktı neyin doyumsuzluğu bu anlamış değilim!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Esnaf (2 yıl önce)
    Bu zamanda malatyada firinci olacaksın Oda baskani resmen otturuyor Kimseyi taktigi yok Dedigini yapiyor Yapın be yapin hatta 5 tl olsun Nasilsa vatandaşın sahibi yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Eskiden bir açık ekmekle 2 yetişkin rahat doyardı. Şimdi okadar ufacık boyutlara düştü ki çocuk bile doymaz hale geldi. Durum bu haldeyken ekmeğe zam yapmak hangi vicdana sığar? Daha da önemlisi İnsan böyle bir pandemi sürecinde bunu söylemeye utanır. Umarım devlet bu fırsatçılığa asla izin vermez. (Bu arada Bursa da ekmek 1.25 tl. Onlar nasıl batmıyorsa)
    0
    0
    Yanıtla
  • Can (2 yıl önce)
    Her şeye zam..ülke tarihinin en ağır ekonomik krizini yaşıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)
    Pandemi kısıtlamalarında sürekli çalışan esnaflardan biri de fırıncı esnafı, hiç kapatılmadılar. Bununla birlikte adamlar haklı, ekmek 1,5 lira kaldı ama tüm maliyetlerinde ciddi oranda artışı sineye çektiler. Enflasyon aldı başını gitti, bu ekmeğe bugün zam gelmezse yarın mecburen zam gelecek. Kimse Hilaliahmere çalışmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (2 yıl önce)
    çok gec kaldınız aman aman fırıncıların altındaki arabaya bakın hep son model
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (2 yıl önce)
    10 lira yapın düz olsun
    0
    0
    Yanıtla