SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Aşı Olanların Oranı Yüzde 55,6

0
Güncellendi - 2021-07-11 02:07:30
Malatya'da Aşı Olanların Oranı Yüzde 55,6
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın en az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü oranının yüzde 55.6 dolduğu açıklandı. 

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından “En az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfus yüzdesi” haritasını yayınladı. 

Sağlık Bakanı Dr. Koca, “Harita kırmızıdan maviye dönecek. Aşı programının başarıya ulaşma hızı salgını gündemden çıkarma süremizi belirleyecek. Aşınızı olarak mücadeleye katılın.” İfadelerini kaydetti. 

8 Temmuz saat 01.00 itibariyle; “En az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfus yüzdesi” haritasında Malatya’nın en az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü oranının yüzde 55.6 dolduğu kaydedildi.  Malatya’da 1. Doz aşı yapılan kişi sayısının 512 bin 849, 2. Doz aşı yapılan kişi sayısının ise 158 bin 810 olduğu belirtildi.  

Türkiye’nin ise “En az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfus yüzdesi 59.42, ikinci doz aşı oranı ise 26.11 olduğu aktarılarak, 36 milyon 879 bin 365 kişiye 1. Doz, 16 milyon 209 bin 662 kişiye 2. Doz ve 2 milyon 260 bin 351 kişiye ise 3. Doz aşı uygulandı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • AYDIN (2 yıl önce)
    Oran çok az.Halen okullarda vurulmayan öğretmenler var.Yobazın sağı solu siyasi görüşü olmaz.Yobaz yobazdır.Can benim değil mi vurulmam diyor.Ben özgürüm diyor ama başkalarını özgürlüğünü kısıtlıyor.Bu aşı vurulmayanları evden dışarı çıkartmayacaksın.Devlet dairelerine, okullara girişi yasak edeceksin.Ayrıca para cezası vereceksin.
    0
    0
    Yanıtla