SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Engellilere Yönelik Önemli Çalışmalar Var"

0
Güncellendi - 2018-12-02 21:58:13
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, engeli bireylerin önündeki engellerin kaldırılması adına Malatya'da önemli çalışmaların yapıldığını ifade ederek, "Türkiye genelinde hükümetimizin yapmış olduğu çalışmalarla çok büyük mesafeler alındı. Özelde de Malatya'mız, Türkiye genelinde Avrupa standartlarını yakaladı. Malatya olarak Türkiye ortalamanın üzerinde bir başarı var" dedi.

Milletvekili Çakır, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle, Malatya Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezindeki engelli çocuklarla bir araya geldi.

Koordinasyon merkezindeki çalışmaları yerinde inceleterek, bilgiler alan Çakır, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle engellilerimiz ziyaret ettik. Tabi belediyelerimizin yapmış olduğu hizmetlerle birlikte, hükümetimizin almış olduğu tedbirlerle gerçekten engellilerimizin hayata tutunmasında,  sosyal hayat içerisinde yer almasında çok büyük katkı sağlıyor" dedi.

Milletvekili Çakır, Malatya'da engelli bireylere yönelik olarak önemli tesislerin yapıldığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Belediyelerimizin engellilerimiz her boyutuyla her türlü engellilerimize karşı eğitim faaliyeti, yapılan proje uygulamaları, onlar adına yapılmış mekanlar olsun; eğitim noktaları, sosyal ve kültürel merkezler olsun engelliler açısından Malatya'nın çok iyi bir il olduğunu söyleyebilirim ama bu daha da ileriye taşınabilir. Şuanda Malatya'mızda Malatya Büyükşehir, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyelerimiz gerçekten engellilerimize yönelik önemli tesisler yapıyor.  Malatya'mızda her türlü engelli kardeşlerimizin her bölgede ulaşabileceği, istifade edebileceği hem eğitim noktasında hem de bedensel gelişimi sağlaması noktasında  hem de fiziksel, duygusal, sosyal olarak; el becerileri hobileri gerçekleşme adına onlarca binanın inşa edildiğini ve faaliyet de olduğunu görüyoruz. Bu yapılan çalışmalar bizleri son derece mutlu ediyor."

Engelli bireylere hizmet veren merkezlerin özellikle engelli çocukların eğitimlerine de büyük katkı sağladığını dile getiren Çakır, "Burada Malatya Büyükşehir Belediyemizin engellilerimize yönelik uyguladığı özellikle E-KPSS sınavına hazırlığa yoğun bir ilgi olduğunu gördük. Çocuklarımızın burada aldıkları eğitimle birlikte tercih yapmaları bizleri ayrıca mutlu ediyor. Tabi ki bizim amacımızda; kamuda engelli çalışan sayısını artırmak. Daha çok engelli vatandaşımızın kamuda çalışması gerekiyor, bizde bunu artırmada mükellefiz" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Çakır, engelli bireylere yönelik Malatya'da önemli çalışmaların yapıldığını ve bu noktada da Avrupa standartlarının yakalandığını belirterek, "Belediyelerimiz yaptıkları çalışmalarla; sokak ve  park düzenlemeleri, engelli kardeşlerimizin günlük hayatlarında engellerle karşılaşmamaları adına önemli katkılar sağlıyor. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle herkesin, bütün kurumların engelli vatandaşlarımızın önüne çıkan engelleri kaldırma adına duyarlı olması gerekiyor. 'Engel olmayalım yeter' felsefesiyle  hem özel hem de kamu alanlarının mutlaka engelli kardeşlerimizin kullanabileceği şekilde projelendirilmesi gerekiyor. Bu konuda da gerek Malatya'mızda gerekse de Türkiye genelinde hükümetimizin yapmış olduğu çalışmalarla çok büyük mesafeler alındı. Özelde de Malatya'mız, Türkiye genelinde Avrupa standartlarını yakaladı. Malatya olarak Türkiye ortalamanın üzerinde bir başarı var. Bunu da görmezlikten gelmemek lazım. Bu vesileyle engelli derneklerimizin de bir o kadar aktif olduklarını biliyoruz" diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Samisı (5 yıl önce)
    Malatyamızın gelmiş geçmiş, tartışmasız en iyi milletvekili ve belediye başkandıdhdjsh.... tüh ya tam söylüyordum bir gülme aldı beni
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (5 yıl önce)
    Göreve Geldiği günden bu tarafı Memleketimizi gerek yapılan kaldırımlar gerek alınan otobüsler ve engelli özel araçları ile her daim yanlız bırakmayan sayın vekilime tşk ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Esnaf (5 yıl önce)
    Vali konağının orada dikkatimi çeken birşey var Belediyenin yerini olarak bildiğimiz bahçeyi halen siz mi kullanıyorsunuz yoksa tüm vekillere mi tahsis edildi en son vekillere yer olarak yıkılan stadın yanındaki bina olarak söyleniyordu sizlere danışmanlarınıza nasıl ulaşıp derdimizi anlatabiliriz
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf Kenan Ağel (5 yıl önce)
    Belediye içinde Engelliler ile ilgili birimlerin kurulmasına öncülük etmek ve hizmet sunmak anlamında oluşturulan yenilikler, ailesinde engelli olan insanlar için gerçekten çok manidar bir hizmettir. Özellikle Kent Konseyi ile ortak çalışmalar sonucunda ilimizde engelliler ile ilgili farkındalık oluşturulma projelerinde ilklere öncülük eden Sayın Çakır'a bu anlamlı çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Vekilliği süresi boyunca böylei çalışmaların devamını temenni ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla