SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Haftalık Vaka Sayısı Artışı Sürüyor

0
Güncellendi - 2021-03-06 18:35:39
Malatya'da Haftalık Vaka Sayısı Artışı Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 27 Şubat-5 Mart'ta her 100 bin kişiye düşen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası sayılarını açıkladı. Malatya'da, 100 bin kişide görülen vaka oranının yüzde 53,22'ye, son hafta vaka sayısının da 426'ya çıktığı belirtildi.

"Bu hafta ne kadar tedbirli olursak şehirlerin rengi ona uygun şekillenecek"

Koca, Twitter hesabından, illere göre 27 Şubat-5 Mart'a ait her 100 bin kişiye düşen Kovid-19 vaka sayılarının bulunduğu haritayı paylaşarak, "Yüksek riskli illerimiz risklerini düşürmek için daha tedbirli olmalı. Normalleşme kontrollü gerçekleşmeli. Bu hafta ne kadar tedbirli olursak şehirlerimizin rengi ona uygun olarak şekillenecek. Mevcut avantajlarımızı kaybetmemek için daha dikkatli ve temkinli hareket etmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Koca'nın paylaştığı haritadaki verilere göre, Samsun her 100 bin kişiye 348,36 Kovid-19 vakası ile ülke genelinde en yüksek vaka sayısına sahip il oldu. Bu şehri 314,15 ile Sinop, 282,14 ile Giresun, 280,27 ile Ordu ve 226,14 ile Trabzon izledi.

Kovid-19 vaka sayısı her 100 bin kişide İstanbul'da 111,57, Ankara'da 54,83, İzmir'de 66,47 oldu.

Haftalık verilere göre her 100 bin kişide en az vaka sayısının olduğu iller sırasıyla 5,35 ile Hakkari, 5,76 ile Şırnak, 8,87 ile Batman, 10,83 ile Uşak ve 10,88 ile Mardin oldu.

Malatya'da artış sürüyor

Bakanın paylaştığı, 100 bin kişide görülen vaka sayılarının illere göre verildiği haritada, nüfusu yaklaşık 800 bin olan Malatya’da vaka sayısının artmaya devam ettiği, 8-14 Şubat arasında 328 olan vaka sayısının, son açıklanan orana göre 15- 21 Şubat arasında 354 kişiye, 20- 26 Şubat arasında 363 kişiye, 27 Şubat- 5 Mart arasında ise 426 kişiye yükseldiği bildirildi.

Ankara, AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Erdem Fazilet (3 yıl önce)
    Bu gidişle haftalık olarak görülen rakamlar günlük rakamlara dönüşebilir,lokanta,berber ve kuaförler ile kafe ve çay ocakları, AVM serbestisini , hafta sonu sokağa çıkma yasağını tekrar gündeme almak şarttır.Devlet okulları ve servislere (sınav sınıfları hariç) kesin yasak gelmeli , çünkü sosyal mesafe kuralları yerine getirilmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haylaz (3 yıl önce)
    Cumartesi günü çarşıda iğne atsan yere değmezdi sanki evde oturana ceza keseceklermiş gibi herkes dışardaydı böyle bitmez bu illet daha da kötüye gider
    0
    0
    Yanıtla
  • Normalleşme (3 yıl önce)
    Anladığım kadarıyla Malatyalı normalleşmeyi hastalık bitti olarak algılıyor ki herkez kendini dışarı atmak zorunda hissediyor..7 den 70 e herkez sokaklarda boş boş gezme derdinde
    0
    0
    Yanıtla