SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Her 5 Kişiden Biri Şeker Hastası"

0
Güncellendi - 2018-12-01 06:04:57
A- A+ PAYLAŞ

MALATYA DİYABETTE TÜRKİYE'DE İLK SIRADA.. Endokrin Uzmanı Dr. Lezan Keskin, Türkiye geneli yüzde 13 olan diyabet oranının Malatya’da yüzde 21 olduğunu ifade ederek, “Malatya diyabette 1. sırada, yani Malatya’da her 5 kişiden biri şeker hastası” dedi.

Sağlık Bakanlığının başlattığı “Türkiye’de Diyabeti Önleme ve Kontrol Programı” dahilinde Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 24. Diyabet Okulu programı düzenlendi. 3 gün süren eğitim programında 7 uzman hekim, 3 hemşire, 1 fizyoterapist, 1 diyetisyen ve 1 psikolog diyabet hastalarına hastalıkla mücadele kapsamında bilgi verdi. Eğitimin kapanış konuşmasını yapan, Endokrin Uzmanı Dr. Lezan Keskin, diyabetin dünyada sıklığı giderek artan ciddi bir sağlık problemi olduğunu söyleyerek “Maalesef kan şekeri yükseldiği zaman damarla birlikte ulaştığı her organı etkileyen ciddi bir hastalık ama güzel olan şu ki uygun diyet ve ilaç tedavisinin yanında hastanın sık sık kontrole gelmesi ile kontrole alabileceğimiz bir hastalık” dedi.

Son diyabet çalışması ile birlikte Türkiye’de yüzde 13 olan diyabet oranının Malatya’da yüzde 21 olduğunu ifade eden Dr. Keskin “Malatya diyabette 1. sırada yani Malatya’da her 5 kişiden biri şeker hastası. Siz şeker hastası değilseniz bile 1. ve 2. derece yakınlarınızdan birileri mutlaka şeker hastası” diye konuştu.

Diyabet hastalarının yoğun ilgi gösterdiği ve yüksek derecede verim elde edilen eğitimin sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Nuray Çekiç (4 yıl önce)
    iyi akşamlar Lerzan Hanım Ben Hacı Hüseyin Kölük Meslek lisesinde biyoloji öğretmeniyim .Öğrencilerimle Tübitak yarışmaları için bir proje hazırlamaktayız. Malatya da diabetin nedenleri ile ilgili bir araştırma yapmak istiyoruz.Bu konuda sizinle görüşmemiz mümkün mü. Yanıt verirseniz sevinirim .
    0
    0
    Yanıtla
  • aile hekimliği (5 yıl önce)
    halkımızın Aile Hekimine başvuru oranı maalesef %30'un altı,sağlık bakanlığın 100 günlük eylem planlamasında ücretsiz check-up uygulaması başlatılmış ancak müracaat %10'dan çok düşük.... kısacası halkımızın sağlığına verdiği önem bu kadar... Hastalanmayı beklemeden sağlığımızı korumak,sağlıklı yaşamak için bari yılda bir defa boş işlerden en fazla bir saat ayırıp Aile Hekimimize başvuralım....
    0
    0
    Yanıtla
  • ALİ CENGİZ (5 yıl önce)
    Hastanede yatarak tedavi gördüğünde eğer başka bir sorunun yoksa Endokrin doktoru ve Endokrin servisindeki görevli hemşilerle muhatap oluyorsun bu sürecte başka şikayetleriniz olduğundda ilgili polikinliklere görevliler nezaretinde kontrol ve muayeneler yapılıyor Diyabet okulu daha farklı eğitım amaçlı Diyabetle ilgili tüm branş doktorların hazır bulunduğu bir 3 günlük eğitim süresi var burda doktorlar diyetisyenler hastaları bu sürecte görsel bilgilerle aydınlatıyorlar sonundada katılımdan dolayı bir sertifdika veriliyor bu eğitim Eğitim ve Araştırma hastanesi Endokrin servisinde tedavi gören tüm hastalara söyleniyor bende böyle bir eğitimi hastanede tedavim sonunda söylendi ve katıldım normala yaşantımda bilmediğim bir çok konu hakkında burda bilgi sahibi oldum başta Endokrin bölümü Uzman doktorlarından Lezzan Keskin hocama ve tüm branşlardaki doktorlara ve hastane yönetimine teşekür ediyorum .
    0
    0
    Yanıtla
  • Lezan keskin (5 yıl önce)ALİ CENGİZ isimli kullanıcı yorumuna
    Katılım Ve destekleriniz için biz teşekkür ederiz Değerli müdürüm ; Ali Cengiz bey ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihan (5 yıl önce)
    Malatya her 5 metrede 1 de tatlıcı pastacı var
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (5 yıl önce)
    Malatya nüfusunun beşte biri ŞEKER hastasıysa daha etkin bir DUYURU hazırlanmalı HERKESİN HABERİ OLMALI BUNLARI KİM SAĞLAYACAKSA GÖREVİNİ İYİ YAPMALI YOKSA ORDA 20 Kİ,Ş,İ VAR ORDA ÇALIŞANLARIN HABER ETTİĞİ HASTALARMI ...............BELLİ DEĞİL Tamam çalışıyorsunuz Malatyaya bir emek veriyorsunuz , AMA ..............bu fotoğraf size yakışmadı...... tedaviden daha çok HASTALAR BİLİNÇLENDİRİMELİ.............................saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Güllü (5 yıl önce)
    İyi güzelde benim çocuğum da 15 yaşında tıp 1 diyabet hastası böyle bir program yapılmış ve bizlerin de böyle bir programa ihtiyacımız vardı biz gibilerinden de ulaşilsaydi çok iyi olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat bey ; biz bu programı her ay yapıyoruz .. Bizim polikliniğimize başvuran veya sağlık ocaklarında takip edilip doktoru ,aile hekimi tarafından bize ulaştırılan her hasta bu hizmeti alabilir.. 25. Diyabet okulumuz 8-9-10 Ocak 2019 da olacaktır Ve her ay devam edecektir. Şayet katılmak isterseniz memnuniyet duyarız..Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Endokrinoloji polikliniğimize en kısa zamanda başvurur iseniz bu tarih için kaydınızı yapalım.. Görüşmek dileğiyle..Dr. Lezan Keskin
    0
    0
    Yanıtla
  • iyi de tüm malatya yı davet edin baksanıza her 5 kişiden biri şeker hastasıymış doktor hanım böyle bir veriyi nasıl elde etmiş resmi bir veri ise halk sağlğı neden hiçönlem almıyor yada vatandaşları uyarmıyor bana çok ilginç geldi ve garip bir durum mesala benim ailemde bir şeker hastası var yaklaşık 80 haneyiz saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Lezan Keskin (5 yıl önce)AHMET RAİF isimli kullanıcı yorumuna
    Ahmet bey ; bu veriyi ben şahsım değil İstanbul Üniversitesi Tıp fakültesinin başlattığı Ve 2010 da tüm Türkiye diyabet taraması olarak değerlendirilen ülke çağında çalışma sonuçları .. Biz tüm Malatya’ yı davet ediyoruz , buradan seslenişimiz bu maksatla.. Lakin daha dün polikliniğime şimdiye kadar hiç doktora gitmemenin gururu ile gelip kan şekeri 560 olan hasta ile karşılaştım.. Lütfen yıllık düzenli kontrol Ve aile hekimlerinize bildirin ve bize ulaşın .. Sağlıklı günler diliyorum ..
    0
    0
    Yanıtla