SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Kayıtlı İşsiz Sayısı 52 Bin 436 Kişi

0
Güncellendi - 2019-11-01 04:15:33
Malatya'da Kayıtlı İşsiz Sayısı 52 Bin 436 Kişi
A- A+ PAYLAŞ

İl İstihdam Kurulu toplantısı, Vali Aydın Baruş başkanlığında Valilik'te gerçekleştirildi.

Toplantıda, Malatya'da işsizlik ve istihdam durumu hakkında İşkur İl Müdürü Vahap Toman tarafından katılımcılara bilgi verildi.

Toman'ın, istihdam ve iş arayanlarla ilgili verdiği bilgiler şöyle:

"KAYITLI İŞARAYANLARIN ÖĞRENİM DURUMUNA GÖRE DAĞILIMI

Kurumumuza kayıtlı iş arayanların sayısı 2019 yılı Eylül ayı itibarı ile 52.436 kişidir. TÜİK verilerine göre Malatya’nın da içerisinde yer aldığı düzey olan TRB1 bölgesinde işsiz sayısı 2018 yılı için 54.000’dir. İşsizlik oranı ise %7’dir. İl Müdürlüğümüzde kayıtlı iş arayanların %37,4’si İlköğretim mezunu olup, ilköğretim mezunlarını sırasıyla %29,9 ile lise, %18,1 ile lisans ve %10,7 ile ön lisans mezunları takip etmektedir.

SOSYAL DURUMLARINA GÖRE İŞ ARAYAN SAYILARI

Kurumumuza kayıtlı 52.436 iş arayanların %97,4’ü normal statüde iş arayanlardır. Engelli statüsünde iş arayanların oranı %2 iken, eski hükümlülerin oranı %0,6 olarak istatistiklere yansımaktadır.

YAŞ GRUPLARINA GÖRE İŞ ARAYANLAR

Kurumumuza kayıtlı iş arayanların çok büyük bir kısmı genç işsizlerden oluşmaktadır. 15-24 yaş aralığında değerlendirdiğimiz bu gruptaki işsizlerin 20.352 kişi toplam işsizler içindeki oranı %38,8 dir. Erkeklerde işsizliğin en fazla görüldüğü yaş grubu %14,6 ile 20-24 yaş grubu olurken ikinci sırada %8,3 ile 25-29 yaş grubu gelmektedir. Kadınlarda en yüksek oranın görüldüğü yaş grubu %14,7 ile 20-24 yaş grubu olup ikinci sırada %8,2 ile 25-29 yaş grubu yer almaktadır.

İŞE YERLEŞTİRME İSTATİSTİKLERİ

2019 yılının Eylül ayı itibariyle İl Müdürlüğümüzce özel sektörde 12026 kişi, kamu sektöründe 89 kişi olmak üzere toplam 12115 kişi işe yerleştirilmiştir. İstihdam edilenlerin meslek gruplarına göre dağılımı aşağıdaki gibi olup, işe yerleştirilenlerin cinsiyetlerine göre meslek grupları irdelendiğinde en yüksek istihdamın gerçekleştiği meslek grubu erkeklerde ve kadınlarda sanatkârlar ve ilgili işlerde çalışanlar ile hizmet ve satış elemanlarında çalışan elemanlardır.

ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜ İSTATİSTİKLERİ

2019 yılı Eylül ayı itibariyle, İl Müdürlüğümüze toplam 1057 engelli, 294 eski hükümlü iş arayan başvurmuş olup, bu kişilerden ve daha önceden kayıtlı olan engellilerden 346 kişi işe yerleştirilmiştir. Engellilerde başvuranların % 76,2’si erkek ve % 23,8’ü kadındır. Eski hükümlülerde ise başvuranlardan %2,4 ’ü kadın %97,6 ’sı erkektir.

2019 YILI İTİBARİYLE AÇILAN KURSLARIN GENEL DEĞERLENDİRMESİ

İl Müdürlüğümüzce 2019 yılında Eylül ayı sonu itibariyle 864 İşbaşı Eğitim programı başlatılmış, 29 Girişimcilik, 38 MEK İstihdam Garantili, ,19 MEK İstihdam Garantisiz ve 71 MEK/Özel Politika olmak üzere 1025 kurs ve program düzenlenmiş olup, bu projelerde toplam 7.186 iş arayana mesleki eğitim verilmiştir.

TOPLUM YARARINA PROGRAMLAR (TYP)

2019 yılında 3.376 iş arayan TYP kapsamında istihdam edilmiştir.

İŞSİZLİK SİGORTASI

İşsizlik Sigortası kapsamında 2019 yılı Eylül ayı sonu itibariyle Kuruma başvuran 715 kişiden 422’si işsizlik ödeneği almaya hak kazanmıştır. 293 kişinin başvurusu işsizlik ödeneği hak etmemesi nedeni ile reddedilmiştir. Hali hazırda işsizlik ödeneği alan işsiz sayısı 4.079 ’dır..

İşsizlik sigortası kapsamında maaş alan kişiler İl Müdürlüğümüz tarafından mesleki eğitim kurslarına yönlendirilmekte olup, eğitimi kabul etmeyen kişilerin işsizlik maaşları kesilmektedir.

İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ

2019 yılı Eylül ayı itibariyle İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinden faydalanan 78.574 kişidir."

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Mete han (4 yıl önce)
    Malatya'da 52 bin 436 kişi işsiz ve halen bu zatı muhteremler o koltukta rahat oturabiliyor....ve bu memlekete bı faydalari varmış gibi sürekli boy boy fotoğraf çektirip reklam yapiyorlar... Yazık bu milletin vergileriyle maaşınız ödeniyor...ya hakkını verin o koltukların yada haklarımız haram olsun...de hadi rast gele
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (4 yıl önce)
    İşveren vatandaş işkurun Typ başvuruları zamanı bir işkurun önüne gitte gör manzara yı .tuzun kuru herkesi kendin gibi zannediyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Makine Mühendisi (4 yıl önce)
    Gençler iş beğenmiyor diyen zatı muhteremler makine mühendisiyim asgari ücretin iki katı maaş alıyordum hafta da 60 saat ve üzeri çalıştım en sonunda kriz sebebi ile işten çıkarıldım , iş kur asgari ücrete 6 ay sigortasız iş bulmuş sen olsan çalışır mısın , işinizi gücünüz vatandaşı düşük maaşla sömürmek ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Yılmaz (4 yıl önce)
    En iyi telefonları kullanırlar iş beğenmezler kafeler ağzına kadar dolu sonrada ülkede kriz var işsizlik var
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed (4 yıl önce)
    Yüksek maaş verenbir iş veren olarak söylüyorum..... Bu memlekette işsizlik denen bişey yoktur. İş beğenmeyem işsizler vardır. Ve bu kayıtlı iş beğenmeyen işsizlerin sayısıda her geçen gün artmaktadır. Çok büyük çoğunluk devlete kapak atma derdinde......
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanli muhammed (4 yıl önce)Muhammed isimli kullanıcı yorumuna
    Günlük 12 13 saat ağır islerde çalıştır iş beğenmiyorlar dersiniz yazık günah bu insanlara yüksek ücret dediğinde 2100 2200 tldir sizin gibileri iyi biliriz
    0
    0
    Yanıtla
  • Yüksek maaş derken ne kadar karın tokluguna mı demek istiyorsun...madem yüksek maaş veriyorsun millet neden devlete kapak atmaya çalışıyor...yazdığın la anlatmak istedigin arasında dağlar kadar fark var... Bı mantikli konuşun.. Yüksek maaş ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Karakoc (4 yıl önce)
    belediyeye isci alimlarında öncelik üniversiteli genclere imkan taniyin
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (4 yıl önce)
    Boş işler.devletin işsizlik ile ilgili hiçbir kozu elinde kalmamıştır.typ sadece günü kurtaran bir projedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanli muhammed (4 yıl önce)
    1 senede 18 bın yenı ıssız tabı ıskura kayıtlı olmayanlar ve ıs aramaktan umudunu kesenlerde dahıl edıldıgınde en az 75 bın ıssız var malatyada
    0
    0
    Yanıtla