SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 'Mor' Gıda Konferansı

0
Güncellendi - 2019-09-14 02:09:29
Malatya'da 'Mor' Gıda Konferansı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye’de her 3 kişiden 1’inin fazla kilolu veya obez olduğu, obezitenin en önemli nedenlerinden birinin de yanlış beslenme alışkanlığı olduğu gerçeği ile yola çıkan ve kendi bünyesinde çalışmalar yürüten SANKARA Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi anti-diyabetik özellikleri olan antosiyaninli fonksiyonel gıda maddesi geliştirdi.

Bu ürünün kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile İstanbul Üniversitesi SANKARA Biyoteknoloji Araştırma Merkezi’nin katkıları ve Prof. Dr. İhsan Kara, Can Kayacılar ve Ali Arslan’ın katılımları ile 13 Eylül 2019 Cuma günü, saat 19.00’da Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonu’nda “Beyin Beden ve Beslenme ile Mor Meyve, Mor Sebze ve Mor Ekmek” konulu konferanslar verilecek.

Her 5 kişiden birinin diyabet hastası olduğu Malatya’da, antosiyaninlerle zenginleştirilen ürünlerin faydalarının anlatılacağı konferansta uzman isimler merak edilen tüm detayları enine boyuna masaya yatıracak.

Prof. Dr. İhsan Kara; 10.09.1942 tarihinde Malatya’da doğdu. 1963 yılında Malatya Lisesi’nden mezun olan Prof. Dr. Kara İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı. Cerrah Paşa Tıp Fakültesi’nde Nöroloji Uzmanı olarak görev yapan Kara, daha sonra başarı merdivenlerini bir bir tırmanarak, DETAE Öğretim Üyesi, DETAE Müdür Yardımcısı ve DETAE Sinirbilim, Anabilim Dalı Başkanlığı, İstanbul Biyoteknoloji ve Laboratuvar Hizmetleri Limited Şirketi, Şirket Ortağı, AR-GE Direktörü, Nanoyaşam, Nanobiyoteknoloji, AR-GE Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Şirket Ortağı ve AR-GE Direktörü olarak birçok önemli görevi üstlendi. Prof. Dr. İhsan Kara’nın Uluslararası birçok alanda da başarılı işlerde imzası bulunuyor.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Hasan (4 yıl önce)
    Geçenlerde aldım mor ekmek arzu ata dan.. inşallah şeker hastası babama faydalı olur
    0
    0
    Yanıtla