SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'da Nüfusun Yüzde 40'ı Aşısız'

0
Güncellendi - 2021-07-31 21:08:51
'Malatya'da Nüfusun Yüzde 40'ı Aşısız'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, Malatya’da 806 bin olan nüfusun yüzde 40’ının birinci doz aşısını henüz yaptırmadığına dikkat çekerek, korona virüs aşısı yaptırma konusunda vatandaşları tekrar uyardı.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, “Toplumun yüzde 75’i bağışıklık kazanmadıkça virüsten kurtulamayız. Lütfen aşı olalım, kendimizi ve sevdiklerimizi riske atmayalım” dedi. Malatya’da nüfusun yüzde 40’nın hala birinci doz aşısını yaptırmadığına dikkat çeken Bentli, yoğun bakımda yatan hastaların yüzde 95’inin aşı olmayanlardan oluştuğuna işaret etti.

Bentli, “İlimizde aşı sırası gelen tüm vatandaşlarımız, tüm Aile Sağlığı Merkezleri, İlçe Sağlık Müdürlükleri, Toplum Sağlığı Merkezleri, İl Sağlık Müdürlüğü ana bina, MAŞTİ, AVM, Tüm Devlet Hastanelerimiz ve Üniversite Hastanelerinde randevu almadan da aşılarını olabilirler” şeklinde açıklamasını tamamladı.

Bu arada, 3. doz korona aşısını yaptıran Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren de, vatandaşları ve esnafları aşı olmaya davet ederek, “Vakaların artış göstermesi ile esnaflarımız tekrar kapama korkusu ile karşı kaşıya gelmesi esnaflarımız için büyük bir sıkıntı olacaktır” dedi. 

Evren yaptığı açıklamada, “Covit-19 salgını ülkemizde olduğu gibi ilimizde de vaka sayısının hızla artmasının en önemli nedeni halkımızın aşı olmaması ve maske takmaması sebep olmuştur.  Ekonomik ve iş hacminin daraldığı salgın döneminde vakaların artış göstermesi ile esnaflarımız tekrar kapama korkusu ile karşı kaşıya gelmesi esnaflarımız için büyük bir sıkıntı olacaktır. Burada bizler ve tüm halkımız sorumluluklarını yerine getirmelidir. Aşılarını vurmaya ve maskelerini takmaya davet ediyoruz.” İfadelerini kaydetti.

iha- malatyahaber.com

FOTO: ESKKK Başkanı Evren aşı oldu, vatandaşı ve esnafları aşı yaptırmaya çağırdı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Malatyalı Dr. (2 yıl önce)
    Bence bilimin coronanın aşısından önce Cehaletin aşısını bulması gerekirdi…
    0
    0
    Yanıtla
  • Can (2 yıl önce)
    Mesela bebek iken yapılan aşıların ilkokulda yapılan aşıların içeriği hakkında bi bilginiz var mı?..çok önemli insanlarsınız ya sizi ortadan kaldırmak için uğur şahin bu aşıyı keşfetti..
    0
    0
    Yanıtla
  • aşı isteğe bağlı olsun (2 yıl önce)
    aşı konusunda güvenim yok yazılı onay alıyorlarsa soru işareti olur bende virüs evet var hep vardı hep olacakta doğal yöntemlerle bağışıklığı güçlü tutalım uzman dr. bu konuda bizlere yol yordam göstersin aşı karşıtı değilim ancak her uzman bildiğini anlatıyor ve sorgulamaya başlayınca farklı bilgiler var maalesef
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Aşı olmak istemeyen hemşehrilerimin dikkatine! Aşılar ileride şöyle böyle yapacak diyenlere hak veriyorsunuz ama ben de diyorum ki kapacağınız hastalığın sizi nereye götüreceğini bilemezsiniz morga da gidebilirsiniz aileniz teslim alır ordan sizi ya da atlatır ve 5-10 yıl içinde ciddi bir etkisi çıkar. Ama aşı sonucu oluşacağına inandığınız etkiler yine aşıyı üretenler ve bilim sayesinde çözülebilir. Ayrıca teknoloji her geçen saniye ilerliyor eskiden aşı üretimi seneler sürermiş şimdi neden bir yılda bulundu diyenlere ise cevap budur yani teknolojinin ilerleyişidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı, covit pozitif olan bir dostumu gozlemledim, sabah 8 aksam 8 atilmasi gereken ilaçları kullanmadı. Intahar edenler bi avuc ilac iciyor dedi. Keyfini bozmadi, cigarasini da içti, yemesine icmesine dikkat etti, ciger egzersizleri yapti, gunluk 1 tane kan civitici habini içti. Sonrasinda dengeli sporunu yapti. O verilen 8/8 ilac ise karantinasi bittikten 10 gün sonra saglik bakanligi yasakladi, ilaci kaldırttı. Sebebi, kalp de vs.vs. Şimdi de aşı dayatması, noldu bizim Turkovac ? Sinovac i 2 doz vuranda bi sey yok, 3 doz biontec vuranlarda niyeyse hep sikayet. 1 doz biontec yaptirip 2. Dozdan korkanlarin sayisi fazla. E bide asi olup akabinde o morga girenler var tabi... Hacı toplumda covit olanlara uygulanan tedavi yonteminin, verilen ilaclarin ve devaminda entube olan hastaların morga tasinan yolculuğa da ciddi anlamda sorgulanmakta. Bak Fatih Erbakan bile diger ulkelerde ki ve kendi ulkemizdeki celiskileri rakamlarla bu gun dile getirdi. Hemde bilimsel hesaplamalarla. Demem o ki, GÜVEN kalmadı. Ne rakamlara, ne sarfedilen laflara... Ne de hastalığa...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilmiyorum hemşehrim ama yoğun bakımın yüzde 90'ı aşısızlardan oluşuyor. Ha dersiniz önlem alıyorum tamam eyvallah ama sokaklar pek öyle demiyor hayırlısı olsun bakalım.
    0
    0
    Yanıtla