SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Sadece 1 Kadın Cinayeti İşlendi"

0
Güncellendi - 2019-12-25 05:51:14
A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü, aile içi ve kadına yönelik şiddet konusunda olumsuz bir algı yaratıldığı ve ilgili kamu kurumlarının yıpratıldığı iddiasıyla, bu konuda Malatya'da yapılan çalışmalarla ilgili bir açıklama yaptı ve 2019'da Malatya'da 'sadece' 1 kadın cinayeti olayının meydana geldiği belirtildi.

Emnuyit Müdürlüğü'nün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Son dönemde gündemde olan Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddet vakalarının olumsuz algı yaratılarak işlenmesi nedeniyle konuyla ilgili tüm kamu kurumlarının yıpratıldığı, bu bağlamda gerekli önleyici ve koruyucu tedbirlerin ilgili üst makamlara bildirilerek gecikmeksizin alınmasının ayrı bir önem arz ettiği görülmüştür.

2019 yılında Ülkemizde genelinde 206 kadın cinayeti meydana gelmiştir. İlimizde ise alınan etkin önlemler sonucunda sadece (1) kadın cinayeti işlenmiştir.

Müdürlüğümüzce uygulanmaya konulan “GÜVENDESİNİZ” projesi kapsamında, ilgili kurumlarla işbirliğinin daha hızlı ve verimli yürütülebilmesi amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüklerimiz tarafından yürütülen hizmetler, Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyette bulunan Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği tarafından yürütülecektir.

Böylelikle 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun uygulanması daha aktif ve profesyonelce yapılacak olup istenmeyen olayların önüne geçilecek ve mağdurların daha fazla travma yaşaması engellenmeye çalışılacaktır.

Bu bağlamda Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Battalgazi Belediye Başkanlığı, Yeşilyurt Belediye Başkanlığı, Malatya Baro Başkanlığı, Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Malatya İl Sağlık Müdürlüğü, Malatya Müftülüğü, Kamu Yararına Çalışan Kadın Dernekleri ile işbirliği ve koordineli olarak çalışılacaktır."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Gezgin (4 yıl önce)
    Keşke bu haberi yapmasaydiniz cunku bazi dengesizler okudumu sirf haber olsun sempati duyulsundiye iki olmasini ister haberin kaldirilmasi ve yayinlanacaksa yilbasindan sonra yayinlanmasinda fayda goruyorum vebalde kalirsiniz saygilarimla
    0
    0
    Yanıtla
  • yusuf (4 yıl önce)
    Malatyamızda asla olmaz sadece Malatya ya has olan kadının ayaklarına ve bacaklarına sıkma olayları vardır.(((:
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (4 yıl önce)
    Sadece... Ne demek sadece... Bir can için sadece ifadesini nasıl kullanabildiniz.
    0
    0
    Yanıtla