SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Siber Suçlardan 102 Kişiye İşlem

0
Güncellendi - 2020-12-10 05:09:07
Malatya'da Siber Suçlardan 102 Kişiye İşlem
A- A+ PAYLAŞ

İLK SIRADA DEVLET BÜYÜKLERİNE HAKARET VAR.. Malatya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından, 1 Ocak'tan bu yana gerçekleştirilen sanal devriye kapsamında, Malatya'da sosyal medya paylaşımları nedeniyle 102 kişi hakkında işlem yapıldığı, bunlardan 5'inin tutuklandığı bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü, konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

"Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce kanunların verdiği yetki çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir.

Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında; 01/01/2020-08/12/2020 tarihleri arasında sosyal medya üzerinde dezenformasyon yapan 102 şahıs tespit edilerek haklarında açık kaynak araştırma tespit raporu düzenlenerek adli süreç gerçekleştirilmiş olup, tespiti yapılan şahıslardan 5 şahıs tutuklanarak cezaevine sevk edilmiştir.

Bu kapsamda; suç içerikli paylaşımlarda bulunan sosyal medya hesapları ile ilgili olarak gerçekleştirilen iş/işlemlere yönelik veri aşağıda tablo şeklinde sunulmuştur.

"

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • ERHAN (3 yıl önce)
    hırsızlara dolandırıcılara karışmayın aman onlar bu ortamı çok seviyorlar ve çok iyi bir oy potansiyeli var düşüncelerini paylaşanlar haksızlığa ses çıkaranlar vatan HAYİNLERİNİ ATIN İÇERİ
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET (3 yıl önce)
    Şuan ki hükümet aleyhine olan muhalefet olan herşey suç kapsamında sanırım fişi çekelim olsun bitsin o halde :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih Yavuz (3 yıl önce)
    Ben de Adil Gevrek i elestiriyorum beni de hapse atarlar mi acaba? millet korkuyor ki iki kelime bisi yazsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hemen çarpıtmayın ne alaka kardeşim eleştri ayrı hakaret ayrı. insanlara küfür etmek nerde eleştiri.
    0
    0
    Yanıtla
  • kündübekli (3 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Peki muhafet liderine muhalefet mv vekillerine bizim aile 100 kişiyi götürür adlı zatlara birşey yapılıyor mu yok mehmet kardeş bu ulkede yasadıgını düşünmüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    sosyal medyayı kapatın gitsin ..sıkıntı bitsin
    0
    0
    Yanıtla