SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Yerli Turist Hareketliliği Arttı

0
Güncellendi - 2021-08-04 20:28:05
Malatya'da Yerli Turist Hareketliliği Arttı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya tarihinde önemli bir değere sahip olan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine giren Arslantepe Höyüğü turistlerin ilgi odağı oldu. Akdeniz Üniversitesi’nden gelen turistler Arslantepe Höyüğü’ne hayran kaldı.

Dünyanın bilinen ilk kerpiç sarayına ev sahipliği yapmasıyla bilinen Arslantepe Höyüğü’nün 44. Dünya Miras Komitesi toplantısında alınan kararla UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesiyle birlikte ilk turist kafilesi Akdeniz Üniversite’nden geldi. Akdeniz Üniversitesi bölüm başkanları, öğretim görevlileri ve Akdeniz Üniversitesi çalışanları, Arslantepe Höyüğü ziyaretinden son derece mutlu olduklarını ifade ettiler. Ziyaretçiler, Arslantepe’nin tarihte çok büyük bir öneme sahip olmasının, UNESCO Dünya Kültür listesine girmesinin kendileri için merak uyandırdığını ve ekip olarak bire bir gözlemlemek için geldiklerini söylediler.

Arslantepe Höyüğü’nün ardından Gastronomi Malatya Mutfağını da gezen ekibe İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliğinden Dr. Hülya Bingöl ve Malatya Büyükşehir Belediye çalışanları eşlik ettiler. Malatya’nın her bir köşesinde büyük değişimler ve gelişmeler olduğunu belirten  turist kafilesi, her gezdikleri bölgede de gerek çevre gerekse sokak aralarında temizliğin üst seviyede olmasından dolayı da bir şaşkınlık yaşadıklarını vurguladılar. Turist heyeti gün boyunca sırasıyla Arslantepe Höyüğü, Kent Müzesi, Gastronomi Merkezi, Fotoğraf Makinesi Müzesi, Radyo ve Gramofon Müzesi, Şire Pazarı Kervansaray, Sanat Sokağı ve şehir merkezini gezdiler.

Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız