SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sınav Sorusu Hazırlayan Eğitimciler Toplandı

0
Güncellendi - 2018-11-15 04:47:07
Sınav Sorusu Hazırlayan Eğitimciler Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Öğrenci Başarısını İzleme Araştırması, LGS ve TYT Deneme Sınavları ile İl Ortak Yazılı Sınavlarına soru hazırlayan 15 farklı branştan 206 öğretmen Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği toplantıda bir araya geldi.

Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, “İlimizde Ölçme Değerlendirme Merkezi’nin (Malatya ÖDM) kurulması ile beraber ilimizdeki öğrencilerin akademik başarılarının arttırılması için yapılan çalışmalarda gözle görülür şekilde artışlar olmuştur. Öğrenci Başarısını İzleme Araştırması, ABİDE Uygulaması, PISA Uygulaması, LGS ve TYT Deneme Sınavları ile İl Ortak Yazılıları 2017 yılında ilimizde gerçekleştirilen çalışmalardır. Bu çalışmaların tamamı Malatya Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından yapılmıştır. 206 öğretmen arkadaşımız sorularıyla destek vermişlerdir. Sınav sorularının hazırlanması, dizgisi ile baskısının yapılması ve uygulanıp değerlendirmesi işlerinin hepsi ilimizde yapılmaktadır. Bu yönüyle kendi kendine yeten, dışarıdan hiçbir yardım almadan çalışma yapan nadir illerden biriyiz.” dedi.

Tatlı şunları söyledi:

“Süreç odaklı ölçme ve değerlendirme sistemi, öğrencinin ne kadar bildiğini değil de neleri öğrenip neleri öğrenemediğini teşhis eden ve öğrenme eksikliklerini gidermek için iyileştirme süreci hazırlayan sistemdir.  İlimizde bu yıl Malatya Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından yapılacak olan çalışmalarla öğrenme eksikliklerinin tespit edilmesi ve geri bildirim verilmesi ile eğitim-öğretim sürecinin niteliğinin hızlı bir şekilde iyileştirilmesi planlanmaktadır. Bu çalışmalarla ölçme ve değerlendirmeyi bireyselleştirerek her öğrencinin kendi öğrenme sürecine ilişkin geri bildirim alması sağlanacaktır. Sadece soru yazarları ekiplerindeki öğretmenlerimiz değil bütün öğretmenlerimizin kendi branşlarında yeni nesil soruları yazabilmelerini ve yapacakları yazılı sınavlarda da bu soruları kullanmalarını istiyorum. Eğitim-öğretimde öğretmenin sorularını etkili ve yeterli bir biçimde kullanması önemlidir. Bu amaçla Malatya Ölçme Değerlendirme Merkezi soru hazırlama ile ilgili birçok eğitim vermektedir. Bu eğitimlere öğretmenlerimizin katılarak kendini geliştirmesi ilimizdeki eğitim kalitesinin arttırılmasına olumlu katkı sağlayacaktır.”

Toplantının sonunda 2016-2017 ve 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Malatya'da gerçekleştirilen Öğrenci Başarısını İzleme Araştırması, LGS ve TYT Deneme Sınavları ile İl Ortak Yazılı Sınavlarının soru kitapçıklarını, optik cevap formlarının ücretsiz olarak basımını sağlayan Şener Yayın Dağıtım yetkilisi Ömer Faruk Şener’e teşekkür plaketi verildi ve 2018-2019 eğitim-öğretim yılı için yeni protokol imzalandı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Salih Yılmaz (5 yıl önce)
    Sorular ne kadar güvenli geçen yıl sorular hafta sonu kurs merkezinde çözülmüş hafta içi okullarda sınav sorusu olarak çıkmıştı.
    0
    0
    Yanıtla