SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Turizm Hareketliliğine Katkı Sağlayacak"

0
Güncellendi - 2021-03-19 20:50:33
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da kentin turizm ve yemek kültürünü tanıtma amacıyla kurulan (MAGTAD) Malatya Gastronomi Turizm ve Tanıtım Dernek Başkanı Zeki Saygı ve dernek üyeleri Vali Aydın Baruş’u makamında ziyaret etti.

19-21 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘Kayısı Çiçeği Festivali’ ile ilgili Vali Baruş’a bilgi veren Başkan Saygı, milyonlarca takipçisi olan sosyal medya fenomenleri, yemek eleştirmenleri, şefler ve birçok turizm acentesi yetkilisi de Malatya’ya geldiğini, ilimizin tanıtımının bu şekilde farklı bir boyutla ele alınacağını belirterek “Malatya’nın mutfak değerlerinin yanı sıra tarihi ve kültürel tanıtımını yapmayı amaçladıklarını ayrıca ‘Hayat çiçek açıyor’ sloganı ile bu yıl ilkini gerçekleştirecekleri şenlikte, “Mutfağımızın farkındalığı ve tanıtımı için sınırlı sayıda çok önemli şefler ve mutfak yazarlarımız konuk olarak gelecek. Onlarla çalışmalar yaparak paylaşımlar yapacağız” dedi.

Vali Aydın Baruş, “Malatya'nın kültürel ve tarihi zenginliklerini herkes biliyor zaten. Bunlarla birlikte gastronominin de ön plana çıkması ve bu turizm unsurlarının hep birlikte değerlendirilmesi gerekiyordu.    Ben bunun hayırlı gelişmelere vesile olacağını düşünüyorum. Her yıl artık bu ‘Kayısı Çiçeği Festivali’ ve ‘Gastronomi Festivali’ diyebileceğimiz veya başka bir ad altında da olsa bu geleneğin devam edeceğini düşünüyorum. Özellikle Malatya'nın zengin mutfak kültüründen Türkiye'nin her tarafındaki insanların hatta sırası gelecek dünyadaki insanların haberdar edilmesi, onlara duyulması açısından sizin yapacağınız çalışmalar çok önemli. Bu aynı zamanda Malatya'daki turizm hareketliliğine önemli bir katkıda sağlayacaktır. Çünkü kültür turları ile birlikte gastronominin de devreye girmesi ikisinin birleşmiş bir şekilde devam ettirilmesi bu turlarda Malatya'da geçirilen sürenin artmasına sebep olacaktır. Çünkü insanlar bir tarafta bilgi ve görgülerini arttırırken, meraklarını giderirken diğer taraftan da damaklarını şenlendirecekler. Malatya'nın güzel yemekleri ile leziz yemekleri ile birlikte turizm konusunda da yatırım yapan işadamlarımız da yapmış oldukları yatırımların karşılığını İnşallah yavaş yavaş görmeye başlarlar. Bu atılımınızdan, bu çabanızdan dolayı bütün dernek üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum siz başkan olarak başta olmak üzere. İnşallah bu pandemi sürecinin de nispeten hafiflemesi ile birlikte Türkiye'deki hem iç turizm hem dış turizm hareketinin atması ile birlikte Malatya’nın da turizm açısından hareketleneceğini düşünüyorum. Bu yapmış olduğunuz gastronomi etkinliğine birçok turizm acentesini de davet ettiğimizi biliyoruz. Dolayısıyla gastronomi konusunda uzman insanların da buraya geldiğini biliyoruz. Onların da Malatya mutfağın tanımaları, Malatya'nın güzelliklerine şahit olmaları aynı zamanda bu güzelliklerin tanıtımını yapılması anlamında ciddi katkı sağlayacak. Ben tekrar teşekkür ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız