SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan Sel Bölgesine Destek Ekipleri

0
Güncellendi - 2021-08-15 22:44:44
Malatya'dan Sel Bölgesine Destek Ekipleri
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, ülkemizde meydana gelen sel ve yangınlardaki arama kurtarma ve temizleme çalışmalarına destek vermeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Batı Karadeniz Bölgesi’nde meydana gelen sel afetinin ardından temizleme çalışmalarına destek vermek amacıyla destek ekipleri bölgeye gönderdi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, ülkemizde meydana gelen afetlerde afetin yaşandığı şehirlere ve bölgelere desteklerini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Akdeniz Bölgesinde yaşanan yangın afetinin ardından bölgeye araç ve personel desteği sağlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi, Batı Karadeniz Bölgesinde meydana gelen sel afetiyle birlikte bölgeye araç ve personel desteği sağlıyor. Sel afetinden en çok etkilenen illerden olan Kastamonu iline ve Kastamonu ilinin Bozkurt ilçesine araç ve personel desteği sağlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, arama kurtarma ve temizlik çalışmaları için bölgeye gitti. Giden 3 ekibin, 6 personel, 1 cenaze aracı, 1 bobcat (dar bölge iş makinesi) ile 1 kamyondan oluştuğu bildirildi.

Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ile birlikte Sağlık Sosyal Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler sel afetinin yaşandığı bölgeye giderek çalışmalara destek verecek. Konuyla ilgili bilgiler aktaran Mezarlıklar Şube Müdürü Osman Gönültaş, “Geçtiğimiz günlerde Akdeniz Bölgesinde meydana gelen yangın afetiyle alakalı olarak Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın talimatlarıyla Büyükşehir Belediyesi olarak araç ve personel desteği sağlanmış ve arkadaşlarımız görevlerini en iyi şekilde yerine getirmişlerdir. Bugün itibariyle Kastamonu ilimizde meydana gelen sel afetiyle ilgili olarak Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda bölgeye araç ve personel sağlanması noktasında çalışmalarımızı yaptık. Arkadaşlarımız bölgeye gitmek için yola çıktılar. Sel afetinden dolayı hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Ülkemize geçmiş olsun diyoruz. Rabbim ülkemizi bu tür afetlerden korusun” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman Malatya’da, bölgede ve ülke genelinde devletin ve vatandaşların yanında oluklarını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Depremlerde, orman yangınlarında ve sel felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ayrıca Kahramanmaraş’ta orman yangınlarına müdahale için görev yapan uçağın düşmesiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Orman yangınlarında olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi olarak sel felaketine yardım için Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine iş makinesi ve ekiplerimizi gönderdik. Malatya Büyükşehir Belediyesi sadece Malatya’da değil bölgesinde ve ülkesinde olan bütün sorunlara müdahale eden bir duruma gelmiştir. Üzerimize düşen her konuda milletimizin ve ülkemizin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bölgeden talep gelmesi halinde, yeni ekipler gönderileceği de öğrenildi.

malatyahaber.com- Bülten

FOTO: Malatya'dan gönderilen ekipler bölgeye ulaştı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Karamurat (2 yıl önce)
    cenaze arabasi iyi bi destek en azindan cenazelerimiz sokaklarda kalmio belediyeyi canı gönülden tebrik ederim
    0
    0
    Yanıtla