SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatyalı.. Beyazıt Meydanı'nda Kime Sorsan Tanır.."

0
Güncellendi - 2020-12-19 04:30:55
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul'da ikamet eden ve uzun süren kanser hastalığına yenik düşerek hayatını kaybeden, Malatya'nın amatör futbol camiasının eski dönemde önde gelen isimlerinden olan hemşehrimiz Haydar Çimen, Malatya'da toprağa verildi.

İSTANBUL'DA VEFAT ETTİ..

Son olarak, geçtiğimiz yıllarda Malatyalı Süzer ailesinin işlettiği dönemde İstanbul'daki tarihi Pera Palas Oteli'nin alım- satım müdürlüğünü yapan ve buradan emekli olan 75 yaşındaki Haydar Çimen, Malatya'nın eski günlerinin tanınan simalarından, Milli Piyango bileti satıcısı merhum Halil Çimen'in torunu, 'Kör Zilfo' olarak da tanınan Gazete satıcısı merhum Zilfi Çimen'in oğluydu.

İstanbul'da vefat eden 3 çocuk babası Haydar Çimen'in cenazesi, vasiyeti üzerine Malatya'ya getirildi. Cenaze, Şehir Mezarlığı Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ALMANYA'DAN GÖNDERİLEN MEKTUP..

1960'lı yıllarda Malatya amatör futbol camiasında futbolcu ve yönetici olan, 'Yıldız Gençlik'li Haydar Çimen'le, aynı dönemde Malatya'da Ataköy Gençlik'in yöneticisi olan 'Camcı' lakaplı arkadaşı merhum Vahdet Uğrar'ın mektuplaşması ve ilginç adresli mektubun sahibini bulması, hâlâ anlatılır.

Bu ikilinin, yine 1960'lı yıllarda Yıldız Gençlik'te futbol oynayan arkadaşları, emekli Başkomiser Sadettin Akbulut'un anlatımına göre, bu olay şöyle olmuştur:

1960'lı yılların sonlarında her iki arkadaş, gurbetçi olur; Vahdet Uğrar işçi olarak çalışmak üzere Almanya'ya, Haydar Çimen de yine çalışmak için İstanbul'a giderler.

Almanya'da yaşayan Vahdet Uğrar, birkaç yıl sonra arkadaşı Haydar Çimen'le irtibat kurmak ister. Tam adresi bulamayan Uğrar, Çimen'e bir mektup yazar. Haydar Çimen'in İstanbul'daki adresini bilmeyen, ancak Beyazıt civarında takıldığı ve bölgede tanındığı yolunda edindiği bilgiden hareket eden Vahdet Uğrar,  zarfa adres olarak, "Haydar Çimen- Malatyalı -Beyazıt Meydanı'nda kime sorsan tanır- İSTANBUL" yazıp mektubu postalar.

İstanbul'a gelen posta tasnif edilirken mektubu alan Beyazıt bölgesinin posta dağıtıcısı, bu 'şahıs tarifli' mektubu sahibine ulaştırmayı kendine 'özel iş' edinir. Normal dağıtımın yanı sıra mesaisi dışında da Beyazıt bölgesini kahvehane kahvehane, dükkan dükkan dolaşır ve sonunda Haydar Çimen'i bularak mektubu teslim eder.

malatyahaber.com- Görüş Gazetesi

ARŞİV FOTOĞRAF: 1960'larda Yıldız Gençlik'in yöneticisi olan Haydar Çimen (soldaki) ve aynı takımda futbol oynayan arkadaşı Sadettin Akbulut

ARŞİV FOTOĞRAF: Yıldız Gençlik kulübünün, yönetici olarak Haydar Çimen'in de yer aldığı takım fotoğrafı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Misafir (3 yıl önce)
    Kendisini çok eskilerden beşiktaş nişantaşı civarında ikamet ettiği yıllardan tanırım aynı mahallede otururduk. Yıllarca pera palas otelinin ambar şefliğini yaptı alnının teriyle kazandı. Nişantaşında halen sevilir sayılırdı hem kendisi hem ailesi. Çok gözü gönlü tok biriydi, kimseyi kırmaz incitmezdi. Biricik sevdası futboldanda asla kopmadı çok iyi bir beşiktaş taraftarıydı kendisi. Yaşamının son dönemlerinde aksaray'da bir lokalde geçirirdi günlerini. Cenazeye katılmayı çok isterdim, bende emeğin çoktur seni unutmayacağız güzel insan nur içinde yat.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kanka44 (3 yıl önce)
    Nerde o eski ptt görevlileri dün balkonda ptt kargodan gelecek paket bekliyorum ptt kargo aracı a blok ve b blok 'ların paketini veriyor bize uğramadan gidiyor ve ptt kargodan yarım saat sonra mesaj geldik evde yoktunuz cumartesi sokağa çıkma yasağı var evde yoktunuz mesajı yolluyor PTT KARGO amir ve müdürleri okur inşallah bu mesajı.. cumartesi battalgazi bölgrsi çalışanı arkadaş biraz daha dikkat et.
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah...
    0
    0
    Yanıtla
  • Recep solmaz (3 yıl önce)
    Haydar abiyle tanisma onurunu yasayanlardanim tam bir Malatya sevdalisiydi karizma Yigit anlatirken hayatini ozelikli bir abi oldugunu anliyorsun hemen Malatyaspor Ve Hataysporda oynarken kamp yaptigimiz pera palas otelinde tanismistik Malatyali oldugumu ogrenince Akinsporun baskani deli FIKRI solmazin yegeni oldugumuda ogrenince ilgi Ve sahiplenmesini unutamam biz Boyle Malatyaliyiz boylede olecegiz Allah rahmet eylesin mekani cennet olsun Allah ailesine sabirlar versin resimdeki abilerimede saglik Ve esenlikler dilerim rahmetli olanlarada Allah rahmet etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa oğuz (3 yıl önce)
    Dürüst ve yiğit arkadaştı toprağı bol olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (3 yıl önce)
    Dün defin edildi.Gerçekten Haydar abi yi Beyazit,Eminönü ve Beşiktaş lilar iyi tanirdi.Pera palas da yoneticik yapmıştı. Allah rahmet eylesin.Malatya yı istemişti. O istegi dun yerine getirildi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Celal Günay (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Yildiz (3 yıl önce)
    Simdi o postacilardan eser kalmadi normal mektup almak hayal oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • Fikret (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Karadaş (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.Memleketimizin böyle mümtaz insanları birer birer Rahmeti Rahmana kavuşuyor.Birer tarih sayfalarıda böylece kapanıyor. Rabbim kalanlarına ecr-i sabır ihsan eylesin.
    0
    0
    Yanıtla