SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatyalı Çiftçilere 1 Milyar 742 Milyon Lira Destek Verdik"

0
Güncellendi - 2021-02-11 06:54:47
A- A+ PAYLAŞ

BESİ OSB 2021 PROGRAMINA ALINDI.. AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Son 18 yılda Malatyalı çiftçilere reel rakamlarla 1 milyar 742 milyon lira tarımsal destek verdik” dedi.

Milletvekili Çalık yaptığı açıklamada, AKP olarak her zaman üreticinin yanında olduklarını ve Malatya’da son 18 yılda DSİ tarafından 1,4 milyar lira harcanarak baraj, gölet, taşkın koruma ve arazi toplulaştırma dahil toplamda 80 tesisin hayata geçirildiğini ifade etti.

Malatya’ya dair her projeyi ve devam eden çalışmaları yakınen takip ettiğini belirten Çalık, “Malatya’mız için sulama projelerinin önemi çok büyük. Devam eden yatırımlar dışında sadece önümüzdeki bir ay içerisinde Hekimhan ilçesinde Karamahmut ve Kurşunlu ile Kuluncak Karaçayır Göletlerinin sulama ihaleleri yapılacak. Geçen ay Budaklı ve Karadere Göletlerinin sulama ihaleleri ile Doğanşehir Söğüt Göletinin rezervuar alanının iyileştirilmesi ihalesi yapıldı” dedi.

Malatya’daki çiftçilere son 18 yılda tarımsal destekleme kapsamında 1 milyar 742 milyon lira ödeme yapıldığını belirten Çalık, “Malatya’mızdaki çiftçilerimize 2002’de 23,5 milyon lira tarımsal destek verilmiş iken bu destek 6,2 kat artarak 2020’de 142 milyon liraya ulaştı. Yine kentteki çiftçilerimize organik tarım için 2010-2020 yılları arasında toplam 26,5 milyon lira, iyi tarım için 2012-2020 yılları arasında toplam 53 milyon lira destek verildi” dedi.

Öznur Çalık, “Malatya’da son 18 yılda KKYDP kapsamında tamamlanan 5 bin 438 projeye 67,2 milyon lira hibe desteği verildi. 2013-2020 yılları arasında DAP kapsamında 103 yatırımcıya 52,3 milyon yatırım karşılığı 16,8 milyon lira hibe ödemesi yapılmıştır. 2002’de sadece 181 bin lira hayvancılık desteği verilmiş iken, 2020’de 63 milyon lira hayvancılık desteği verildi. Son 18 yılda toplam 282 milyon lira hayvancılık desteği verildi” diye konuştu.

TARIMA DAYALI İHTİSAS OSB

Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Malatya Yazıhan ilçesinde kurulacak Tarıma Dayalı İhtisas Besi OSB'nin 2021 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.

Milletvekili Çalık, Malatya’nın tarım ve hayvancılık sektörüne büyük katkı sağlayacak Tarıma Dayalı İhtisas Besi OSB’nin Yazıhan ilçesi Mısırdere Mahallesinde 3 bin 200 dekar alana kurulacağını söyledi.

142 işletme ve yaklaşık 20 bin büyükbaş hayvan kapasiteli olacak OSB’de et entegresinden yem üretim fabrikasına kadar birçok işletmenin yer alacağını belirten Çalık, “Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2021 yılı yatırım programına alınan ve yıl içerisinde altyapı ihalesinin yapılmasının planlandığı OSB’de hayvan gübresinden enerji üretimi için biyogaz tesisi, hayvan sağlığı karantina bölgesi, marketler, yem bitkilerinin işlenmesi için yem fabrikası gibi birçok işletme olacak” dedi.

Çalık, projenin tam donanımlı, kendi kendine yetebilen, yenilenebilir ve sıfır atık prensibi ile çevreye duyarlı bir tarım ve sanayi entegrasyon uyumlu olacağını belirterek, “Burada 1000 kişiye yakın istihdam sağlanacak, örgütlü, sağlıklı, kaliteli ve rekabetçi üretim ortamı oluşturulacak” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • ALİ (3 yıl önce)
    kocaözü ne gölet 18 yılldır yapılıyor ama ortada bir şey yok. lütfen birde kocaözü için haber ver
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz (3 yıl önce)
    Yalan söylüyor bir kuruş vermediler
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Sayin vekilim gecen yil manolya hastaligi icin bolgemizde madur olan ciftci kardeslerimiz vardi ama manolya odenegi baska ilcelere verildi yolsuzluklar oldu ziraatodalari aciklama yapti ama paranin uzerine soguk su icen madur ciftciler ise isyan edercesine bizlere secimde bizde geregini yapatiz diyorlar sonra demedi demeyin vekilim
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet.44 (3 yıl önce)
    Son zamanlarda siyatsetçilerimizde yapılan hizmetleri sayılara dökerek anlatma durumu var. Bu vatandaşta hem çok büyük bir hizmet almış hissi uyandırıyor hem de siyasetçiye itiraz edilememe kalkanı sağlıyor. Tüm bu söylenen rakamların doğru olduğunu, eşit olarak ve yerinde kullanıldığını varsaysak dahi bir çözüm sağlanamıyor. Çünkü biz 85 milyonluk koca bir ülkeyiz. Bu yapılan hizmetler nüfusumuza bölününce pek birşey ifade etmiyor olsa gerek. Zaten vatandaş kendisine ve çevresine bakınca, durumlarında bir refah artışı göremeyince gerçek ortaya çıkıyor. Asıl gerçek ve odaklanılması gereken insanımızın alım gücü, işsizlik, güvenli ve huzurlu hissetme gibi konular olsa gerek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (3 yıl önce)
    Findikta alan bazlı destek varken dekara 240 tl niye kayısı da niye sadece 20 tl mazot gübre desteği var manolya hastalığına dağıtılan paralar niye adil dağıtılması adaletsiz yapıldı sayın çalık bunu sormayalim mi benim de hakkımı kime peşkeş çektiler bende yüzde 48 engelli bir çiftçi yim battalgazi sulama birliği 2020 yılına ait sulama parasını icraya vermiş 11 ci ayda bunu da gidip soracak bir yürek var mi 720 tl lik sulama parasını 2 bin tl yapmışlar 2 ayda bu hangi kitap da yazıyor yüzde 200 cezaya tabi tutmak bunu da soracak mısınız biz size oy vermişiz bize hizmet edin diye o makamları vermişiz ama o makamlar size yan gelip yatma yerini vermemistik nereye dönsek ceza icra vatandaşın ümüğünü biraz gevşetip nefes alsinki birdahaki secime sizi o makamlara gelmeniz için oy versin yoksa o makamları almayacaginiz dan ümidinizi kastınız ondan mi vatandaşı iğne deliğinden geçirmeye kalkıyor sunuz bana bu takvim yılında 8 defa ceza geldi ya yeter ya yildik yildik bu sabır tasimiz çatladı cinnet halinde dolaşıyoruz ya yeter ya yeter yildik yeter ya vatandaşın sesini duyan yokmu yeter ya yeter yeter
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram (3 yıl önce)
    Editör eski yorumlarım gibi yayınlamayacak .Bende yazmayayım tşkler editör.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (3 yıl önce)
    editör yorumu yayınlamaya yüreği yeter mi ? ... EDİTÖR'den: Üsttekilerini yazıp, ardından birisine 'sallayan' bu eleman, adını '44', e-postasını da 'hbgjfasf@hotmail.com' diye yazan biri. Bunlardan o kadar çok var ki; hem tırsık, hem yüreksiz, hem korkak, hem de..!
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)44 isimli kullanıcı yorumuna
    Editör sabrını koru ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (3 yıl önce)
    Öznur hanım Allah rızası için Malatyamızın yakasını bırakın. Ülkede bu kadar işsizlik varken dalga geçer gibi yaptıklarınızı övüyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (3 yıl önce)
    Hesap günü yaklaşıyor (seçim Günü). Bi poz da ben verecem ozaman.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Verdikleri ciftcilerin listesinin aciklasin kac para vermisler
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Editör yorumu yayınlayamadı????
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Kafalarına göre dağıtıldı yan bahçeme gelip bakıp gidiyorlar benimkine bakmıyorlar adam manolyadan dolayı 20000 TL aldı bize sıfır asıl tesadüf adam AKP il teşkilatında sayın vekil Battalgazi nin neresinde verildi bu yardım tarim il ve ilçe müdürlüğü ziraat odaları 10 milyon hiç olduktan sonra millete haber verdi dilin kemiği yok alışmışsınız reklama sonumuz hayr ola yazık Reis sizin gibileri vekil yapıyor ama sandıkta görüşürüz bakalım bu reklamlarla ne kadar oy alacaksınız
    0
    0
    Yanıtla
  • İpek (3 yıl önce)
    Senin yüzünden ben ise giremedim benim çektiklerini dilerim sende çekersin milleti artık kandırmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • BATTAL (3 yıl önce)
    Hangi çiftçiden söz ediyorsunuz Sayın Çalık? Hani şu, toprakları taş ocakları ile talan edilen, meraları şirketlere peş keş çekilen, akarsuları, müteahhitlerin devlete pahalı elektrik satması için HES yapılan, yaylaları Malatya Büyükşehir Belediyesi, yeşilyurt Belediyesi, Battalgazi Belediyesi tarafından yapılaşmaya açılan, şirketler için imara açılan çiftçilerden mi bahsediyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Biz hiç birsey almadık kim yedi bizde çifçiyiz yandaşlarmı
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (3 yıl önce)
    Zikredilen tutarın tohum, gübre, vb. hariç tutulduğunu ve haydi hepsinin nakit destek olduğunu varsayalım. Matematik yapıp cevaba ulaşalım: 18 yılda 1,74 milyar ise, Yılda 96,7 milyon Tl dağıtılmış demektir. Malatya'da kayıtlı çiftçi sayısı yaklaşık 35 bindir. Bu durumda her yıl çiftçi başına ortalama yıllık 2700 TL destek düşmüş. Bunun az mı çok mu olduğuna siz karar verin artık. Haydi hayırlı traşlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Black (3 yıl önce)
    Gözünüzdeki gözlüğü almak içinbir çıtçıtlı kaç kilogram pancar satılmalı acaba. Yaşadığınız lüks ne yaptığınızı anlatıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuğrul (3 yıl önce)
    Sanki ceplerinden vermiş gibi konuşuyorlar. Halk 2020 ye ait alacağını alamadı. 2023 e kadar her türlü yalanı söyleyin bakalım. Yalandan kim ölmüş!
    0
    0
    Yanıtla
  • Xasan (3 yıl önce)
    1 milyar 742 milyondan hakkıma düşeni Kim aldıysa versin .
    0
    0
    Yanıtla
  • Baris (3 yıl önce)
    ??????
    0
    0
    Yanıtla