SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Gazeteci Saim Altunterim Vefat Etti

0
Güncellendi - 2021-10-04 20:50:00
Malatyalı Gazeteci Saim Altunterim Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

Uzun yıllar İstanbul basınında; muhabirlik, foto muhabirliği, spor muhabirliği, yöneticilik, yazarlık yapan; daha sonra İstanbul'un ilçeleri ve Malatya'ya yönelik yayınladığı yerel gazeteler ile medya dünyasında kendine özgü bir yer edinen, medya dünyasının tanınan ve sevilen ismi, Sürekli Basın Kartı sahibi Malatyalı Gazeteci İbrahim Saim Altunterim, İstanbul'da vefat etti.

Cumartesi gecesi (2 Ekim) evinde fenalaşan Saim Altunterim, ailesi tarafından Beylikdüzü Kolan Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahaleler sonucunda, gözlenebilir durumu iyileşen Saim Altunterim evine gönderildi. Evinde bir süre dinlenen Altunterim, Pazar günü (3 Ekim) 11.00 sularında yeniden rahatsızlandı ve bir kez daha hastaneye kaldırıldı.

Ancak bu defa, Saim Altunterim, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve Altunterim 61 yaşında hayata veda etti.

Saim Altunterim, bugün (3 Ekim), 15.00 sularında İstanbul - Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Beylikdüzü Yakuplu Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Saim Altunterim kimdir?

İbrahim Saim Altunterim, Malatya - Pütürgeli bir ailenin çocuğu olarak 1960 yılında Fatih'te doğdu.

Kocamustafapaşa İlkokulunu ve Çapa Ortaokulundan sonra İstanbul - Şehremini Lisesi'ni bitiren Saim Altunterim, 1982 yılında, (eski adı İ.T.İ.A – iktisadi Ticari İlimler Akademisi)  Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu.

Üniversite eğitimi ile eş zamanlı olarak, inşaattan, pazarlamaya kadar bir çok işte çalışarak, ailesinin geçimini sağlamaya çalıştı. Bu arada karikatüristlik de yaptı ve bir çok karikatürü yayınlandı.

Saim Altunterim, üniveristeden mezun olduğu 1982 yılında, fotoğrafçılığa ve spora olan merakının da sonucu olarak Tercüman Gazetesi'nde foto muhabirliğe başladı ve kısa sürede İstanbul basınının en başarılı ve aranan foto muhabirlerinden biri oldu.

Tercüman Gazetesi'nin spor servisinde yöneticiik yapan Saim Altunterim, 1989 yılında Fotospor Gazetesi'nin kuruluşunda yer aldı ve burada hem yazarlık hem de yayın koordinatörlüğü görevini yürüttü.

Türkiye'nin ilk spor haberleri internet sitesini kurdu

Sürekli Basın Kartı sahibi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Türkiye Spor Yazarları (TSYD) üyesi olan Saim Altunterim, medya dünyasına yönelik yenilikçi projeleri öne çıkan bir kişilik olarak çok sayıda projesini ve bu bağlamda Türkiye'de ilk haber ve spor internet sitelerini kuran isimlerden biri oldu; İstanbul'un ilçelerine yönelik etkin ve zengin içerikli yerel gazeteler yayınladı.

Haftalık Fatih Vitrin Gazetesi'ni 15 bin tirajla basıp, bedava dağıtarak medya ve reklam dünyasında özgün bir projeye imza attı.

1989 yılında Yılın Gazetecisi ödülünü kazandı

Altunterim, 1989 Yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin “Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri” yarışmasında Fotoğraf dalında “Yılın Gazetecisi” seçilirken, meslek hayatı boyunca ağırlığı Fotoğraf olmak üzere toplam 28 ödül aldı.

Süper Malatya Gazetesi'nin imtiyaz sahibiydi

İstanbul'da yaşamasına karşın, memleketi Malatya ile olan ilişkisini sürekli güçlü tutan ve kurduğu 44 Ajans bünyesine Süper Malatya adlı bir gazete yayınlayan Saim Altunterim, televizyon yayıncılığında TRT tekelinin kaldırılmasından sonra Malatya'da Kanal 44 logosu ile uydudan yayın yapan bir yerel tv kurulması çalışması başlattı ve hayata geçirdi.

Globalleşen dünyada medya ve medya içerik üreticilerinin önemine vurgu yapmak üzere 'Medya Mühendisi' kavramını geliştiren Altunterim, bu kavramın patentinin de sahibiydi.

TRT Genel Müdürlüğü'ne aday olmuştu

Gazeteci Saim Altunterim, 2014 yılında dönemin TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in Samsun Valiliğine atanması sonrasında, atanacak yeni Genel Müdür için yapılan adaylık başvuruları sürecinde, 8 sayfalık CV ile TRT Genel Müdürü Adayı olarak başvuruda bulunmuştu.

Altunterim, adaylık başvurusu ile ilgili Malatya medyasına yaptığı açıklamada, “Yarım asırdan fazla bir ömürde, “Malatyalılık” apoletini, büyük bir ağırlık ve sorumlulukla omuzlarında gururla taşıyan, meslektaşınız, kardeşiniz, hemşeriniz ve dostunuz olarak, meslekte “Türk Basın Tarihinde İlklere İmza Atmış” biri olarak, ülkeme hizmet adına TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ADAYI olarak başvuruda bulundum" ifadelerini kullanmıştı.

Altunterim, İstanbul medyasından ayrılarak, kendi medya organizasyonunu kurma gerekçesini, "1989 Yılında Gazetelerin Eğitim Yayınları şeklinde başlattığı Promosyon savaşlarının 1991 yılı başlarında çığrından çıkması ve gazeteci patronların yerlerini holding patronlarına bırakması ile birlikte “İyi Haber”in yerini “Tencere Kuponu”, “iyi Fotoğrafın” yerini “Tava Kuponu” nun aldığı, manevi olarak biten mesleğin, maddi olarak da bittiği bir ortamda, geleceğin çok karanlık olduğunu görmek" olarak açıklamıştı.

Ali Osman, Mehmet Halit ve Esra Çağla adında biri kız üç çocuk babası olan Saim Altunterim'in oğulları Halit Altunterim ve Osman Altunterim de babaları gibi medya dünyasında faaliyet gösteriyor.

Saim Altunterim'in vefatı nedeniyle kim ne dedi?

Saim Altunterim'in ani vefatı spor ve medya dünyasında büyük üzüntü yarattı. Altunterim'in ardından çok sayıda başsağlığı mesajı yayınlandı:

Haldun Domaç (A Spor Yorumcusu): Çok değerli dostum, meslek ve mesai arkadaşım Saim Altunterim’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Her ölüm erken denir ama Saim’inki çok erken oldu. Mekanıın cennet olsun güzel arkadaşım.

Turgay Demir (A Spor Yorumcusu): Çok üzgünüm. Biraz evvel kadim dostum Saim Altunterim’i kaybettik. Rabbim Gani Gani rahmet eylesin…

Fatih Doğan (TRT Spor Yorumcusu): Spor basınınının duayen ismi, güzel abimiz Saim Altunterim vefat etti! Bugün 3 Ekim Pazar 15.00’de Beylikdüzü Fatih S.Mehmet Camii'nde cenaze namazı kılındıktan sonra Yakuplu Mzrlığ’nda topraga verilecek. Allah’tan rahmet diliyorum.

Halil Özer (Spor Yazarı): Çok iyi dost, iyi insan, iyi gazeteci, pırlanta gibi bir kalbe sahip, yurt dışında defalarca omuz omuza çalıştığımız, onca maceraya atıldığımız Saim Altunterim vefat etti. Çok üzgünüm. Ailesinin tüm sevenlerinin bası sağ olsun. Işıklar içinde uyu dostum.

Mehmet Emin Uluç ( A Spor Yorumcusu): Ben senden razıyım ağabey. Allah da senden razı olsun. Mekanın cennet olsun. Rabbim geride kalanlara hayırlı ömürler ihsan eylesin.

Can Tongo (Gazeteci): İşe başlarken tanıdığım ve her zaman güzel anılarımda olan sevgili Saim ağabeyi (Altunterim) kaybettik. Sevenlere sabır diliyorum. Çok erken yaşta, çok güzel bir insan daha aramızdan ayrıldı.

Büşah Gencer (TV Yorumcusu): Mekanın cennet olsun kardeşim, meslektaşım, hemşehrim Saim Altunterim… Işıklarda uyu. Altunterim ailesine sabır ver Allahım.

İsmail Er (Hürriyet Gazetes): Tercüman, Bulvar gazetelerinde beraber çalıştığımız, medya emekçisi, foto muhabiri, muhabir, editör, medyanın her dalında başarıyla çalışan Gazeteci dostum Saim Altunterim hakka yürüdü. Mekanı cennet olsun.

Cevdet Ünüvar (Spor Gazetecisi): Saim Altunterim, Türk spor medyasının sessiz hamallarından, adeta okul vazifesi gören bir ismiydi. Allah mekanını cennet eylesin. Başta oğlu Osman Altunterim olmak üzere sevenlerine başsağlığı, sabırlar diliyorum…

Mevlüt Yüksel (Gazeteci): AH SAİM ABİ AHHH.. Benim ve bir çok gencin gazeteci olmasına vesile olan,hatta bizleri her alanda yetiştiren, değerli büyüğüm,ağabeyim,duayen gazeteci İbrahim Saim Altunterim'i,bu gece  kaybettik..

Selahattin Ekrekli (Spor Lig Yayın Yönetmeni): Çok üzgünüm...Duayen gazeteci abimiz, güzel insan Saim Altunterim abimizi kaybettik.Basta oğulları Osman ve Halit olmak üzere, ailesine sevenlerine ve basin camiasına başsağlığı dilerim.Mekani cennet olsun,güle güle güzel insan...

Sezgin Gelmez (Beyaz TV): Uzun yıllar birlikte çalıştığımız, çok değerli insan, usta gazeteci Saim Altunterim' i kaybettik. Mekânı cennet olsun.  Ailesine, sevenlerine, aslan gibi iki oğlu Osman ve Halit'e sabır diliyorum.

Akın Sel (Gazeteci): Meslektaşım, foto muhabiri, gazeteci, dünya iyisi güzel insan Saim Altunterim  genç yaşta hakka yürüdü..Çok çok üzgünüm. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah. Ailesine yakınlarına meslektaşlarına tüm sevenlerine sabırlar diliyorum. Kabrin nurla dolsun kardeşim

Tunç Özgen (Takvim Gazetesi): Uzun yıllar birlikte çalıştığımız adam gibi adam usta gazeteci Saim Altunterim’i kaybettik... Çok erken aramızdan ayrıldı... Yazarken bile insanın inanası gelmiyor... Sevgili Osman ve sevgili Halit... Allah hepinize sabır versin... Başınız sağolsun...

Cüneyt Yalınkılıç (Gazeteci - Yapımcı): Ah be Saim ağabeycim oldu mu şimdi? Amatör muhabirliğim zamanında elimden tutan mesleki gelişmemde büyük rol oynayan Saim Altunterim'i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

FOTO: Mustafa GÜNAYDIN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Selahattin Gökatalay (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar Turfan (2 yıl önce)
    Ah be SAİM yine 90 dan vurdun, hep en iyi pozu yakalardın , bu oldumu ? 45 yıllık arkadaşlığımızda bir kavga bile edemedik , derin izler bıraktın yüreğimizde ,hatıraların aklımızda , mekanın cennet olsun kardeşim rahat uyu , kısa zamanda görüşmek üzere.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaya çiçek (2 yıl önce)
    Süper insan mümtaz kişilik Saim altunterim in vefatı ni üzüntüyle öğrendin Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun yakınlarına sabır diliyorum Allah çocuklarına uzun ömürler versin
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (2 yıl önce)
    Çok değerli bir abimi kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim.Mekanın cennet olsun saim abim.Kabrin ışık olsun.Nurlar içinde yat. ALTUNTERİM ailesine,kardeşlerim halit ve osman'a ve yakınlarına sabır ve metanet diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla