SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Gazeteci İfşa Etti, Malatyalı Hakim Cezalandırdı

A- A+ PAYLAŞ

Kendini 'Adnan Hoca' olarak tanıtan, adını Türkiye'ye ilk kez 1986 yılında malatyahaber.com kurucularından Gazeteci Fuat Kozluklu'nun 'zengin aile çocuğu mürit' kisvesiyle aralarına sızarak duyurduğu Adnan Oktar'ın suç örgütünü tüm 30 yılı aşkın bir süre önce Türkiye kamuoyu Malatyalı bir gazeteci Kozluklu'dan öğrenirken, 'Organize Suç Örgütü' oluşturduğu gerekçesiyle tutuklu yargılanan Oktar'ı cezalandıran da Malatyalı hakimin başkanlığını yaptığı İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi oldu.

Gazeteci Fuat Kozluklu'nun adını ve çalışma yöntemini 1980'li yıllarda kamuoyuna duyurduğu, 2019'da yayınlanan "Kod Adı: SAPKIN" adlı kitabına da konu olan Adnan Oktar'ı mahkum eden 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanlığını Malatyalı Hakim Galip Mehmet Perk yapıyor.

Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik, aralarında örgüt elebaşı Adnan Oktar'ın da bulunduğu 78'i tutuklu 236 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki salonda geçtiğimiz hafta yapılan duruşmada, sanıklar hakkındaki hüküm açıklandı.

Mahkeme heyeti, sanık Adnan Oktar'ın, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek", "siyasal veya askeri casusluk", "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme", 7 kez "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", 27 kez "nitelikli cinsel istismar", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "eziyet", "eğitim hakkının engellenmesi", kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi" ve "tehdit" suçlarından cezalandırılmasına karar verdi.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Aralarına sızdığı dönemde Fuat Kozluklu ve Adnan Oktar

Adnan Oktar suç örgütü ve buna dair yazdığı "Kod Adı: SAPKIN" kitabıyla ilgili olarak Fuat Kozluklu'yla 2019'da yapılan, malatyahaber.com'da da yayınlanan röportajı aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz:

https://malatyahaber.com/haber/zengin-aile-cocugu-kiligiyla-adnan-oktar-orgutune-sizdim/

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız