SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatyalı Olarak Buradan Geçerken..'

0
Güncellendi - 2020-11-03 02:00:47
'Malatyalı Olarak Buradan Geçerken..'
A- A+ PAYLAŞ

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanlığı tarafından 'Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamaları Hizmet İçi Eğitimi' verildi.

Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin; 'sanayi kenti' olarak bilinen Kayseri'nin ciddi şekilde tarım ili olduğunu kaydederek; "Kayseri aslına bakarsanız genel profile bakıldığı zaman sanki sanayi şehriymiş gibi düşünülen ama aslında ciddi bir tarım ili olduğunu özellikle belirtmek isterim. 6 bin yıllık kadim bir tarihten geliyor Kayseri. Kayseri tarihi, kültürü, yemeği neyini sayarsanız sayın Türkiye'deki önemli illerden bir tanesi. Bunun içerisinde tarımı da hiçbir şekilde kenara bırakmıyoruz. Türkiye'deki birçok ürünün yetiştirildiği ve birçok üründe de Türkiye'de liderlik vasfını taşıyan bir il. Türkiye'deki çerezlik ay çekirdeği yetiştiren iller içerisinde en fazla yetiştiren şehir Kayseri, neredeyse ülkenin ihtiyacının yüzde 35 civarı kısmını biz karşılıyoruz. Yine kabak çekirdeğinde neredeyse yarıya yakın kısmını biz karşılıyoruz. Bununla beraber şeker pancarında, patateste, elma gibi birçok üründe en önlerdeyiz. Kayseri'ye il müdürü olmadan önce Malatyalı olarak buradan gelip geçerken Kayseri'nin sanayi şehri olduğunu düşünüyordum ama Kayseri gerçek anlamda bir tarım şehriymiş, içine girince bunu daha da yakından görmüş olduk. Kayseri kendi içerisinde 2010 yılından beri organik tarımla uğraşan küçük bir kitle varken şimdi bu rakamlar her geçen gün biraz daha artmaya başladı. 2012 yılında 7 üreticiyle başlayan organik tarım 80 dekarlık bir alandaydı. 2019 yılı verilerinde 50 üreticimiz var, bin 650 dekarlık alanda ve 10 ilçede üretim yapıyoruz. Yine organik tarımla alakalı 1 buçuk 2 civarında açık olan yine organik pazarımız da mevcut ilimizde. İnşallah benzeri pazarları artırmayı hedefliyoruz. Bununla birlikte iyi tarımın aslında vazgeçilmez olduğunu birkez daha belirtmek istiyorum. Buradaki arkadaşlarımızın bir çoğu eğitimden sonra devam edecek olan iyi tarım uygulamalarıyla alakalı da kalacaklarını düşünüyorum. Bu anlamda baktığımız zaman iyi tarımın organik tarıma oranla biraz daha rahat yürütülebildiği ve daha fazla insana temas edebileceğini düşünüyorum. Tabi ki bu ülkede konvasyonel tarımın da, organik tarımın da, iyi tarımın da eşgüdümlü olarak devam etmesi, temiz olan sahaların bozulmaması anlamında elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğimizi belirtmek istiyorum" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından eğitim, sunumlarla devam etti.

Kayseri, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • 44 (3 yıl önce)
    Malatya da gayret yok açıkçası
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (3 yıl önce)
    Hayırlı olsun diyelim fakat malatyada recai kutan barajı 3.etap pompaj sulama projesi hikaye olma yolunda
    0
    0
    Yanıtla
  • kaan (3 yıl önce)
    Çalışkan,Sayın Müdürüm hayırlı olsun,Başarılarıyın devamını diliyorum,Allah utandımasın,Doğanşehirden eski Mesai arkadaşın kadir...........................
    0
    0
    Yanıtla