SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatyalılar Yaptığınız Yatırımları Ayakta Alkışlıyor!."

0
Güncellendi - 2018-12-12 01:06:17
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Malatya’ya yeni adliye binası yapamayanlar, el konulan FETÖ dershanesine adliyeyi taşıyorlar. Ellerinize sağlık” dedi.

Geçtiğimiz günlerde adliyenin bazı birimlerinin de FETÖ’ye ait dershanenin de olduğu MATİM İş Merkezine taşınacağını AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık açıklamıştı.

ELLERİNİZE SAĞLIK

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Malatya’ya yeni adliye binası yapamayanlar, el konulan FETÖ dershanesinin olduğu iş merkezine adliyeyi taşıyorlar. Ellerinize sağlık. Malatyalılar yaptığınız yatırımları ayakta alkışlıyor” dedi.

İŞHANINDA ADALET DAĞITACAKLAR

Ağbaba, “AKP’li milletvekillerinden  biri 23 Eylül 2016 tarihinde yaptığı açıklamada Malatya Adalet Sarayı’nın kente yakışmadığını, adaleti tesis eden kişilerin görev yaptığı bu mekânların ismine yakışır şekilde ‘Saray’ gibi olması gerektiğini dile getirerek, 51 000 M2 kapalı alana sahip yeni adliye binası projesinin tamamlanarak ihaleye hazır hale getirildiğini ve adliye hizmet binasını yapılacağı yerin kısa süre içerisinde kesinleştirilmesinden sonra en kısa sürede de ihale süreci tamamlanarak inşaatına başlanacağını ifade ederken,  bir diğer milletvekili ise bu açıklamadan 1 yıl sonra 15 Eylül 2017  tarihinde  yaptığı açıklamada; “Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül bey ile gelmeden konuştuk. Adli binamızla ilgili bakanımızın bize müjdesi var, binamız yatırım programına alındı. 2018 itibarıyla çalışmalar başlamış olacak” demişti. En son yapılan açıklama ise yeni adliye binasının  2019 yılı yatırım programında olması için görüşmelerin devam ettiği yönünde. Yani yıllardır müjde üstüne müjde verip, sonunda adliyeyi bir işhanına sıkıştırılan anlayışla karşı karşıyayız.” ifadelerini kullandı.

Ağbaba,  parçalanmış adliye sisteminde yargılama usulü, halkın ulaşımı, avukatların davalara yetişme sorunları gibi nedenlerle sağlıklı bir yargılamanın olamayacağını belirterek,  “Malatyalıların oyalanmasına son verilmeli, 780 Bin nüfuslu Malatya’ya en kısa sürede modern bir yeni adliye binası yapılmalıdır” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • MALATYALIYIM (5 yıl önce)
    SAYIN MALATYA HABER OKULARLARI; YILLARDIR MALATYA AYNI MALATYA.1950 Lİ YILLARDA ÇEKİLMİŞ MALATYA FOTOLARINA BAKIN ANLARSINIZ BİRŞEYİN DEĞİŞMEDİĞİNİ.HİÇBİRŞEY Mİ DEĞİŞMEDİ DERSENİZ DEĞİŞTİ ELBETTE BELEDİYE BAŞKANLARININ VE YANDAŞLARININ MAL VARLIKLARI DEĞİŞTİ.YA ALLAH AŞKINA HANGİ YOL GENİŞLETİLDİ MALATYA MERKEZ NEDEN TAŞINAMIYOR KISIR DÖNGÜDE KALDI BUNU DÜŞÜNÜN...BELEDİYE BAŞKANLARI DEVŞİRME USULU DISARDAN SEÇİLDİ.ONLARDA CEPLERİNİ VE YANDAŞLARINI DOYURDU CEVAP BU.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gardiyan (5 yıl önce)
    Böyle muhalefete böyle iktidar olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Cakmak (5 yıl önce)
    Byabars bey yukaridaki yazdiklarinin hic biri chp tarafindan yapilmamistir bosuna kendini kandirma ben bu yasima kadar chp nin zulumden baska bir seyini görmedim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan iki gözüm nankörlük etme, çarpılırsın.Yaşın 17 18 ise bir şey diyemem yazdığına,öncesinden haberin yok demek.Ama değilsen iftira ediyorsun.Sümerbank'ı,Tekel'i,hatta Şeker'i baban mı yaptı?Ya da böyle fabrikalar yok muydu Malatya'da? İşsizlik sıfırdı, köylerden işçi topluyorlardı.Hiçbir şeyi bilmiyorsan,şu şehir imar planı yazısını oku.Sene 1930'lar,dünya çapında bir mimarı Malatya'ya plan için göndermiş İsmet Paşa.80 sene o plan seni idare etti.Demiryolu bağlantısı o zaman ne demekti,keşke anlayabilecek kapasiten olsa.Birde bunların yaptığına bak.Fahri Kayhan'a paralel caddeyi git gör,haci belediyesi tarafından 20 metreden 10 metreye düşürüldü yol hem de geçen sene..., Sağı solu çok katlı apartman.Birilerinin müteahhit çocuklarına çıkar sağlamak için deniyor. Bir de CHP'nin kurucu kadrosu bu ülkenin İstiklal Savaşı'nı yapan,bu ülkeyi kuran kadro.Eğer zulüm dediğin buysa,senin için diyecek lafım yok Hasan efendi!!!!!!! Sen feslileri,Cizreli ne idüğü belirsiz sözde tarihçileri okumaya devam et.Hani biri istiklal savaşı yok,diğeri keşke yunanlılar galip gelseydi diyenler var ya,işte onları.Doğrudur CHP onlara, Şeyh Sait'e, Sait Nursi'ye, Seyit Rıza'a ve onların bugünkü takipçilerine çok zalim olmuştur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Siz CHP nin kurucusundan bahsedeceğinize, İş bankasının hesabını kullananlardan bahsedin biraz.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)Mahmut isimli kullanıcı yorumuna
    yazdıklarınızın hepsi doğru benim düşüncelerimi yansıtmışsınız elinize sağlık
    0
    0
    Yanıtla
  • mertcan (5 yıl önce)
    Adam haklı gençler, bazılarına muhalefet partisinden biri doğruda söylese yanlışta söylese her türlü dokunuyor. Benim size önerim, yetki kimdeyse onlara bu yorumları yapın. aşağıda yorumlardan bir tanesi yazmış sanki Veli Ağbaba Belediye başkanı ya da iktidar milletvekili onu sorumlu tutuyor. Bu vekilin doğruyu göstermekten başka bir gücü yok. gücü olan vekillerinde bir şey yaptığını zannetmiyorum, zaten altta yazan yorumlardan bir tanesinin sahibide bunları onlara söyleyecek cesarette değil ki buraya yazmış
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (5 yıl önce)
    Vekilim bu Malatyaya dersaneden bozma adliye bile fazla Bence bırakın beter olsunlar gözü kapalı her seçimde akp ye oy verenler boşuna sizlanmayin kardeşim
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (5 yıl önce)
    Sonuna kadar haklı. Bizimkiler hep laf laf ortda bişey yok.Küçücük şehirlerde ilçerde dahi ne harika adliye sarayları var.Bizimse bırakın sarayı hana işmerkezine kaldık.Sahipsizlik bu olsa gerek. Hızlı tren hikaye adliye sarayı hikaye Battalgazi devlet hastanesi hikaye. .........
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (5 yıl önce)
    Sayın ağbabaya bi sorum olacak acaba Malatya’ya bi çivi çakmış mı ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Baybars (5 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    İnönü üniversitesini yapanlar chp dir Senin o turgut özal tabiat parkı dedigin parkı yapanlar chp dir Kerneği yapanlar chp dir anasını ağlattın Hürriyet parkını yapan chp dir şimdi sen orayı suriyeli emekli parkına çevirdin ne yaptın ???? Chp li belediye başkanı söz vermişti şu şehre adam gibi yeşilyurta 2.üniversite olacak battalgaziden yeşilyurta monoray olacak hızlı tren gelecek olan stadyum yıkılmayacak restore edilecek malatyaya adam gibi turizm merkezleri yapılacak o kadar kayısı ağacı kesilmeyecek dikkat edilecek.......Akp bunların kaçını yaptı saray yapmak dışında malatyada ? Malatyaya bir çivi değil şeker fabrikasını sigara fabrikasını nice tabiat parklarını sümer parkını yapan chp dir akp değil bu şehir ne vakit doğudan göç aldı o doğudan göç alan şehir oldu akp şehri .....Parti yobazlığı sizin gözünüzü kör etmiş yazık...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben parti kelimesi kullanmadım kardeş.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU. (5 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Ülkenin çivişi çıkmış sen neden bahsediyorsun birader? ? ?
    0
    0
    Yanıtla
  • çivi çakmasına gerek yok baya bi sermaik falan satarak o konuda yardımcı oldu sanırım :) ne derseniz deyin adam bu konuda haklı, ama şurda hatalı bence taşınması mantıklı zaten milletin malı değil mi :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Feyzullah (5 yıl önce)
    Veli bey, dua edinde Adliye binasındaki bazı bölümler MATİM'e taşınmış olsun. Kiralık binada adalet dağıtılmasına göz yumdun, şimdi el konulan bu milletin binasında niye hizmet vermesinden rahatsızlık duyuyorsun. Kaç yıldır Adliyenin karşında kiralık binalarda adalet dağıtılıyordu, şimdi görme fırsatın oldu? Hepiniz suçlusunuz. FETÖ'den alınan bu milletin malı da bomboş duruyordu. Veli bey MATİM'e takılma, Adliyenin karşısındaki FETÖ'den el konulan yurt binasına takıl. Tam Adliyenin karşısındaki YURT BİNASI Adliyeye lazımken niye başkasına verilmiş, onun peşine takıl. Sorabiliyorsan bunun hesabını sor. .
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (5 yıl önce)
    adam haklı beyler dağılın hızlı trende 2017'de hazırdı sözde
    0
    0
    Yanıtla