SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatyalıları Buraya Davet Ediyorum'

0
Güncellendi - 2020-12-23 02:19:19
'Malatyalıları Buraya Davet Ediyorum'
A- A+ PAYLAŞ

AKP MKYK Üyesi ve Milletvekili Öznur Çalık, 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik günü vesilesiyle Yeşilyurt Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini ziyaret ederek, yöresel eşyalar ve lezzetlerin tanıtım faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.

Yeşilyurt Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine yer tahsisinden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sunan  Milletvekili Öznur Çalık, “21 Aralık Dünya Kooperatifçilik gününü öncelikle tebrik ediyorum. Kooperatifimizin bu kadar güzel ve şık bir mekâna sahip olması, Belediye Başkanımızın kadınlarımıza ve üretime verdiği destekle gün yüzüne çıkmıştır. Böylesine güzel çalışmaların başlangıcını yapan, desteklerini esirgemeyen Başkanımızı tebrik ediyorum.Kooperatifimizin kuruluş aşamasında büyük bir özveriyle çalışan Semra Çınar ile Esin Tanrıverdi başta olmak üzere Kooperatifimiz çatısı altında alın teri döken tüm kadınlarımızı kutluyorum. Kadınlarımızın üretime dahil olması ekonomi açısından çok önemlidir. Kadınlarımız alın teri dökerek çok güzel ürünler ortaya çıkartıp evine gelir getirirken, kent ve ülke ekonomisine de bu vesileyle katkı sunmuş oluyor. Sürdürülebilir kalkınmanın en önemli ayağı, kadın kooperatiflerimizdir. Bunun Malatya’da hayata geçmiş olması bizi gururlandırmaktadır. Malatya’da şu anda 13 tane kadın kooperatifi var. Evinde el işi üreten, nakış, dikiş, reçel, pestil,sebze ve meyve kurutması yapan bütün kadınlarımızın bu kooperatiflere gelip yaptıkları el emeği göz nuru eserlerini tanıtmaları ve satışını yapmaları lazım.Bu ürünlerin gerek paketleme gerekse de hem buradaki raflarda hem de dijital platformlarda satışını daha planlı ve organizasyon yaparak, ürünlerimizi daha geniş kesimlere ulaştırabilirler.Kooperatifçiliği bu açıdan önemsiyoruz ve destekliyoruz.Yeşilyurt Belediye Başkanımız Mehmet Çınar’da, Yeşilyurt Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifimiz için çok özel ve nezih bir mekan tahsisi yaptı. Yeşilyurt’un tüm lezzetlerine burada kavuşabilirsiniz. Tüm Malatyalıları buraya davet ediyorum.” diye konuştu.

Çalık’a kooperatifçiliğin yaygınlaşması noktasında verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerini sunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, “ Malatya ve Yeşilyurt’un tadına doyulmaz birbirinden değerli çok güzel lezzetleri vardır. Bu yöresel lezzetlerimizi planlı ve düzenli bir organizasyonla dünyanın dört bir tarafına ulaştırmak amacıyla Belediyemizin destekleriyle Yeşilyurt Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini kurduk. Bayanlarımızın el emeği göz nuru eserlerinin daha nezih ve güzel şartlarda hem tanıtımı hem de satışlarını yapmaları için restorasyonunu yaptığımız Tarihi Yeşilyurt Konaklarımızda kendilerine çok güzel bir konak tahsis ettik. Bayanlarımızın hünerli ellerinden çıkan yöresel eşyalarımız ve lezzetlerimizi burada çok nezih ve güzel bir ortamda hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Kadınlarımızın yanındayız, kooperatif çalışmalarını da destekliyoruz. Kooperatif üyelerimizde bu anlamda çok güzel çalışmaların altına imza atıyorlar. Bundan sonra da bu tür çalışmaların hem boyutunu genişletmek hem de markalaşma ve tescilleşme sürecinde gereken tüm desteği vereceğiz.  Yeşilyurt’umuzun birbirinden özel ve değerli yöresel zenginliklerini yurt içinde ve yurt dışında tanıtmak için faaliyetlerimize aralıksız devam edeceğiz. Malatya’mızın ve Yeşilyurt’umuzun bütün güzelliklerinin tanıtılması aşmasında desteklerini bizlerden esirgemeyen, fikir ve önerileriyle yeni çalışmaların yolunu açan AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekilimiz Sayın Öznur Çalık Hanımefendiye, kooperatifimiz çatısı altında özverili bir şekilde çalışıp, başarılı ve güzel çalışmalarda bulunan Fahri Başkanımıza, Başkanımıza ve Yönetim Kurulu üyelerimize ayrı ayrı saygılarımı ve şükranlarımı sunuyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.İnşallah hep birlikte çalışarak daha güzel çalışmaların altına imza atacağız.Bu vesileyle 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik gününü tebrik ediyorum ve kutluyorum.”diye konuştu.

Yeşilyurt Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Fahri Başkanı Semra Çınar ise, “  Tarihi Yeşilyurt Konaklarımızı ve Müzelerimizi ziyaret eden AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekilimiz Sayın Öznur Çalık’ı, 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik günü gibi özel bir günde kooperatifimizde ağırlamaktan çok büyük mutluluk duymaktayız. Sayın Öznur Çalık’a, yöresel eşyalarımızın ve lezzetlerimizin hazırlanma, paketlenme ve tanıtımına yönelik faaliyetlerimiz hakkında bilgiler paylaştık, güzel lezzetlerimizi ikram ettik. Kooperatif çalışmalarımıza desteklerinden dolayı kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Yeşilyurt Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Esin Tanrıverdi ise, “Hepimizin ablası olan Öznur Hanımı kooperatifimizde ağırlamaktan onur duymaktayız. Bugün 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik günü, böylesine özel ve anlamlı günde gerçekleşen bu güzel ziyaretten dolayı başta Öznur Hanım olmak üzere Fahri Başkanımız Sayın Semra Çınar’a ve Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çınar’a teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • BERK (3 yıl önce)
    maşallah mesafeye
    0
    0
    Yanıtla