SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya’nın Sıfırı Bol İhtisas ve İlçe OSB Envanteri!

0
Güncellendi - 2021-03-15 20:47:02
Malatya’nın Sıfırı Bol İhtisas ve İlçe OSB Envanteri!
A- A+ PAYLAŞ

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), Türkiye’deki ve bu kapsamda Malatya’daki Organize Sanayi Bölgeleri’nin güncel envanter tablosunu yayınladı.

7033 Sayılı Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretiminin Desteklenmesi Hakkında Kanun ile Organize Sanayi Bölgeleri’nin çatı kuruluşu konumuna getirilen OSBÜK’ün yayınladığı 21 Şubat 2021 tarihli Organize Sanayi Bölgeleri Güncel Envanter Tablosu’na göre, Türkiye’de tüzel kişilik kazanmış 347 OSB’den 5’i Malatya ve ilçelerinde yer alıyor.

OSBÜK – OSB Güncel Envanter Tablosu’na göre, Malatya’da 1. Ve 2. OSB dışında, Darende’de yapımına başlanan Darende OSB’nin üretim tipi ‘Karma’ iken, Yazıhan sınırları içindeki Besi ve Sera odaklı İhtisas OSB’ler ise ‘Tarıma Dayalı İhtisas OSB – (TDİOSB) kategorisinde yer alıyor.

Propaganda çok ama üretim yok

OSBÜK – OSB Güncel Envanter Tablosu incelendiğinde, Malatya’da üretim yapan OSB’lerin Malatya 1. OSB ve Malatya 2. OSB, yani eski OSB’ler olduğu, iktidar mensubu siyasilerin yoğun bir propaganda malzemesi olarak kullandığı ilçelerdeki 2 OSB’de ise herhangi bir faaliyet ve üretim olmadığı, üretime yönelik verilerin sıfır olarak tespit edildiği görülüyor.

11 yıllık OSB’de sadece 1 fabrika kurulmuş

Envanterde, Darende’de kuruluş çalışmaları 2010 yılında, yani 11 yıl önce başlayan OSB’de ise sadece 1 parselde üretim yapıldığı belirtildi.

OSB Güncel Envanter Tablosu’nda yer alan sayısal verilere göre, yerleşkeleri Malatya’nın ilçelerinde bulunan 3 OSB’nin güncel durumu şöyle:

  1. Malatya Besi TDİOSB    (Kuruluş çalışmaları 2013 yılında başladı)

Alanı (Ha):                                          312

Toplam Sanayi Parseli:                         162

Tahsis Sanayi Edilen Parseli:                0

Üretimdeki Sanayi Parseli:                   0

İnş. Halindeki Sanayi Parseli:    0

  1. Yazıhan Sera TDİOSB         (Kuruluş çalışmaları 2017 yılında başladı)

Alanı (Ha):                                          675

Toplam Sanayi Parseli:                         18

Tahsis Sanayi Edilen Parseli:                0

Üretimdeki Sanayi Parseli:                   0

İnş. Halindeki Sanayi Parseli:    0

  1. Darende Karma OSB       (Kuruluş çalışmaları 2010 yılında başladı)

Alanı (Ha):                                          47,80

Toplam Sanayi Parseli:                         30

Tahsis Sanayi Edilen Parseli:                9

Üretimdeki Sanayi Parseli:                   1

İnş. Halindeki Sanayi Parseli:    6

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Darende OSB’de 2018 yılından bir görüntü 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Mehmet (3 yıl önce)
    Bitinci ve ikinci OSB leri de yazaydın da sana haberci diyeydik
    0
    0
    Yanıtla
  • LEVENT (3 yıl önce)
    Maşallah, dört dörltük (44) şehrin bol sıfırlı kuruluşları çoğaldı. Önce üniversiteler şimdi de OSB'ler mi üretimde iflas vaziyetinde?
    0
    0
    Yanıtla
  • HARUN BİNGÖL (3 yıl önce)
    Roma Antik Şehir sandım resme bakınca :)
    0
    0
    Yanıtla