SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Golde Faul Yok, Penaltıyı VAR'ın Vermesi Yanlış"

0
Güncellendi - 2019-11-26 03:28:28
A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor'un, geçtiğimiz Pazar akşamı Malatya'da oynanan ve 0-0 sonuçlanan Fenerbahçe maçının 40. dakikasında Mina ile kazandığı, ancak hakem Mete Kalkavan'ın saymadığı gol, TRT Spor'un '90'dan Sonra' programında bir kez daha ele alındı. Program yorumcularından eski hakem Bünyamin Gezer, bu pozisyonda Jahovic'e faul yapıldığı ve dolayısıyla golün geçersiz sayılmasının doğru olduğu yolundaki iddiasını tekrarlarken, diğer yorumcu Ömer Üründül, pozisyonda faul bulunmadığını ve "temiz gol"ün sayılmadığını söyledi. A Spor'un Fenerbahçeli yorumcusu Emre Bol da, Yeni Malatyaspor'un sayılmayan golünü "temiz gol" diye değerlendirdi ve bu pozisyonda faul yapan varsa, onun da Fenerbahçe kalecisi olduğunu ifade etti.

ERMAN TOROĞLU "GOL", BÜNYAMİN GEZER "FAUL" DEMİŞTİ..

Pazar gecesi yapılan programda, kornerden gelen topa, kendisine sırtı dönük olan Jahovic’le yükselen Fenerbahçe kalecisinin elinden kaçırdığı topu Mina’nın gol yapmasıyla ilgili pozisyonu değerlendiren A Spor Takım Oyunu hakem yorumcusu Erman Toroğlu, “Kaleci çıkarken, Jahovic kendisini görmüyor. Kaleci topu pırtlatıyor. Futbolcuya (Mina) gidiyor, o da gol yapıyor. Net ve yorumsuz gol.” derken, program yorumcuları Gürcan Bilgiç “Niye iptal ettiğini çözemedim”, Reha Kapsal “Nizami gol”, Serkan Korkmaz “Gol nizami”, Evren Yavuz “Çok temiz bir gol” diye görüş belirtmişlerdi.

Pazar Gecesi TRT Spor’un hakem yorumcusu Bünyamin Gezer ise, 'Teknik Alaniz" programında aynı pozisyonu yorumlarken, Fenerbahçe kalecisinin topa dokunduktan sonra Jahovic’in kafa vuruşuyla kontrolu kaybedip topu kaçırdığını, bu nedenle pozisyonun faul olması gerektiğini, hakemin golü vermeme kararının doğru olduğunu savunmuştu.

Bünyamin Gezer, maçın 88. dakikasındaki Malatya atağında soldan cezasahasına girerek topla sıfıra inen ve arkadan itilince topla birlikte saha dışına çıkan Acquah’a, Fenerbahçeli Zanka tarafından arkadan yapılan hareketin de penaltı olduğunu, ancak hakemin korner atışıyla oyunu devam ettirdiğini de ifade etmişti.

TRT'DE YİNE KONUŞULDU..

B.Yeni Malatyaspor- Fenerbahçe maçındaki pozisyonlar, Pazartesi gecesi TRT Spor'da Hünkar Aslan'ın sunduğu, Bünyamin Gezer ve Ömer Üründül'ün yorumcu olarak katıldığı '90'dan Sonra' programında da konuşuldu.

Eski hakem Bünyamin Gezer, cezasahasında topa yükselen kalecinin eli topa değdikten sonra yapılan her türlü müdahalenin faul olduğunu, Jahovic'in de kaleciyi görmemesine ve faul yapma kastı bulunmamasına rağmen, kalecinin elindeki topa kafayla vurmasından dolayı golle sonuçlanan pozisyonda golün verilmemesi ve faul kararının doğru olduğunu bir kez daha savundu.

Yorumcu Ömer Üründül ise, "Bana göre faul yok. Jahovic topa çıkıyor ve kaleciyi görmüyor. Burada kalecinin çıkışı yanlış. Ellerini öne doğru uzatarak topu kontrol altına almaya çalışıyor. Böyle müdahale hatalı, bu kalecinin hatası. Bana göre temiz bir gol." dedi.

Bu arada, hem Bünyamin Gezer hem de Ömer Üründül, karşılaşmanın ilk yarısının uzatma dakikalarında Fenerbahçe lehine verilen penaltı kararını da değerlendirerek, bu penaltının VAR'ın devreye girmesiyle verilmesinin VAR protokoluna aykırı olduğunu, VAR'la verilmemesi gerektiğini söylediler. Kaleci Farnolle'nin müdahalesinden sonra hakemin oyunu devam ettirdiğini belirten Üründül, "VAR protokoluna göre, VAR'ın burada devreye girmemesi lazım. Hakem oyunu devam ettiriyor. Evet pozisyon penaltı. Ancak VAR'ın uyarısıyla penaltı verilmesi yanlış karar, VAR protokoluna aykırı." şeklinde görüş belirttiler.

Gezer ve Üründül, Emre Belözoğlu'nun kullandığı, kaleci Farnolle'nin kurtardığı penaltı atışının ise, hem öne çıkan Farnolle, hem de cezasahasını ihlal eden iki takım oyuncuları nedeniyle tekrarlanması gerektiğini ifade ettiler.

İki yorumcu, özet görüntülerde olmayan, ancak 50. dakikada Mina'nın Alper'e yaptığı sert hareketi de değerlendirdiler. Bünyamin Gezer, bu pozisyonda Mina'nın direkt kırmızı kart görmesi gerektiğini savunurken, Üründül Mina'nın burada en azından ikinci sarı kartla kırmızı kart görmesi gerektiği yorumunu yaptı.

Bu arada, A Spor'da Pazartesi gecesi yayınlanan 'Artı Futbol' programının Fenerbahçeli yorumcusu Emre Bol da, B.Yeni Malatyaspor'un sayılmayan golünü değerlendirirken, "Temiz gol. Aksiyon alanına Kaleci Altay geliyor ve burada faul varsa yapan kaleci." diye konuştu.

'ZAYTUNG  HABERİ' OLDU!.

Diğer yandan, B.Yeni Malatyaspor- Fenerbahçe maçındaki hakem yönetimi, 'aykırı yayın organı' Zaytung'a da haber konusu oldu.

Zaytung'da yeralan 'taşlama' haberin kupürü şöyle:

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Mali (4 yıl önce)
    Ömer üründül ne demiş. Var protokolüne niye aykiri
    0
    0
    Yanıtla
  • Neco (4 yıl önce)
    Fenerbahçeli yardimci hocamız murat şahin gol gol degil penalti penalti değil dedi adam sanki fenerbahce antrenörü bence üzerindeki fenerbahçe formasıni çıkarsın sonra hocalik yapsinnn
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (4 yıl önce)
    Sahipsiz Malatya, on bir rakip futbolcu,dört tane hakem,bir de VAR hakemi, ne yapsın yönetim hiç sesi çıkmıyor gelen vuruyor,giden vuruyor yazık..........................
    0
    0
    Yanıtla
  • GülezgiN (4 yıl önce)
    en doğrusu Zaytung
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (4 yıl önce)
    TRTSPOR da.. ersin düzen timsah göz yaşları döken biri.. birilerinin egolarını tatmin ediyor.. yaramışlık yapıyor resmen
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Maci ve var hakemleri ellerini kina yaksinlar Hakemler kafa ya koymuslar feneri sanpiyon Yapacaklar
    0
    0
    Yanıtla