SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor, EYMS İle Birleşmeye Hazır

0
Güncellendi - 2017-05-24 18:52:28
Malatyaspor, EYMS İle Birleşmeye Hazır
A- A+ PAYLAŞ

Efsane Malatyaspor’un Kulüp Başkanı Bülent Kapkıner, Yeni Malatyaspor ile birleşmeleri ve Süper Lig’e çıkan takımın efsane Malatyaspor logosu, tarihi ve renkleriyle yoluna devam etmesi için her türlü birleşme ve görüşme talebine açık olduklarını söyledi.

Yeni Malatyaspor’un Süper Lig’e çıkmasıyla sarı-kırmızılı taraftarların ve şehrin tamamının Efsane Malatyaspor ile birleşmesi konusunda oluşan beklentiye olumlu yanıt geldi.

1966 yılında kurulan ve şu an Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Ligi’nde yer alan Efsane Malatyaspor’un Kulüp Başkanı Bülent Kapkıner, yaptığı açıklamada iki kulübün birleşmemesi için bir sebebin bulunmadığını söyledi.

“Şampiyonluk öyle kolay bir iş değil”

Kapkıner, Yeni Malatyaspor’un Süper Lig’e yükselme başarısıyla büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Öncelikle Yeni Malatyaspor’un şehrimize yaşattığı mutluluk gerçekten çok büyük ve anlamlı. Malatya şehri nihayetinde Süper Lig’e çıkmıştır ve asıl olan budur. Bu işler kolay bir şey değildir. İster amatörde ister TFF 1. Lig’de her şampiyonluk kutsaldır ve önemlidir. Bu noktada Yeni Malatyaspor Kulübü’nü emeği geçen siyasi ve yöneticilerimizi başkanımız Adil Gevrek ve ekibini tebrik ediyorum” dedi.

“Birleşmemizde sakınca yok”

Kamuoyunda birleşme konusunda kendisinin engel gibi gösterilmesine üzüldüğünü aktaran Bülent Kapkıner, “Malatyalılar bana son 10 günde her yerde soruyor. Sosyal medyadan cevap vermeye çalışıyorum yetişemiyorum. İnsanlar efsane Malatyaspor logosu ve tarihinin Yeni Malatyaspor’a devredilmesi gerektiğini söylüyor. Bana da buna müsaade edin diyorlar. Benlik bir durum yok. Ben Yeni Malatyaspor’a ve Malatyalılara Süper Lig hediyesi vermek isterim. Avukatlara ve spor hukukunu bilen hukukçulara sordum. TFF yetkililerinden bilgi aldım. Her iki kulübün birleşmesinde ve hem logo hem tarih hem de renk aktarımı konusunda bir sıkıntı yok. Yine Yeni isminin atılıp, sadece Malatyaspor denmesinde de bir sakınca yok. Ancak bunları yaparken usulüne uygun yapmalıyız ki eski borçlar gündeme gelmesin. Bu konuda Adil başkan ile görüşmeye hazırım. Zaten telefonda aradım tebrik ettim. Malatya’ya geldiğinde yüz yüze görüşmek istediğini belirtti. Ben de memnuniyetle karşıladım” ifadelerini kullandı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • ÖzMalatyasporlu (6 yıl önce)
    Malatya caddelerinde Boluspor maçından sonra tüm taraftar sadece EFSANE MALATYASPOR adına sevinç çığlıkları attı hiç kimse Y Malatyaspor adına sevinmedi tekrar tüm yetkili kurumlarla görüşerek tüm taraftarın beklentisi olan EFSANE MALATYASPOR adıyla sarı kırmızı renkli formasıyla devam etmektesidir aksi durumda Y Malatyaspor(Malatya BüyükşehirBelediyespor) olmaktan öteye gitmez
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuzhan (6 yıl önce)
    Birleşmeye bişey diyemem ama renkler kesinlikle eski ucuz renklere dönmemeli. Farkımızı ortaya koymalıyız süper ligde. SARI-SİYAH renkleriyle devam edilmeli. Taklitler ancak asılllarını yaşatır. Sarı-kırmızı renklerle başka takımlara hizmet edinmemeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin06 (6 yıl önce)
    Bırakalım bunu artık..Önümüze bakalım..Sarı-siyah rengi gayet güzel devam edelim..
    0
    0
    Yanıtla
  • batttall ben (6 yıl önce)
    Malatyaspor geri donsun donmesini istemeyen elazglili olupda malatyali gibi davrananalarda catlasinnnnnnnn..........
    0
    0
    Yanıtla
  • mete (6 yıl önce)
    bırakın eskiyi efsaneyi falan...yeni bir malatyasporumuz var ve öylede böylede süper lig de .bırakın önümüze bakalım..
    0
    0
    Yanıtla
  • Taner (6 yıl önce)
    ALLAH RAZI OLSUN. İŞTE BU YA İŞTE BU!!!!!! RABBİME SONSUZ ŞÜKÜRLER OLSUN. ASIL HEYECAN ŞİMDİ BAŞLIYOR DESENİZE. OLEYYYYY :) HOŞGELDİN MALATYASPORUMUZ. HAYDİ ŞİMDİ YENİ STAD NASIL DOLACAK GÖRECEKLER.
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (6 yıl önce)
    Bende rengimizin Sarı - Siyah olmasından yanayım. İsminin önünden ( yeni ) ibaresinin çıkarılması çok güzel olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • abayram (6 yıl önce)
    Özümüze yani MALATYASPORA dönüyoruz kötümü bence süper olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • huseyin (6 yıl önce)
    borclar??
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut Öztürk (6 yıl önce)
    Hemen şimdi MALATYASPOR.Birleşme sağlanmalıdır ipe sapa gelmez iddialara da gerek yoktur. Birleşmenin önünde kimse duramaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET K. (6 yıl önce)
    Her hangi bir birleşme olabilir ancak bunun için daha çok erken ,önceliğimiz süperligde yerimizi sağlamlaştırmak olmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZOĞLU 44 (6 yıl önce)
    Bugüne kadar herhangi bir şekilde iki kulübün birleşmesiyle alakalı bir fikir söz konusu değildi! Her ne hikmetse Yeni Malatyaspor Şampiyonluğu garantiledikten sonra aniden böyle bir oluşum ortaya çıkmaya başladı! Sebep nedir neden böyle bir şey istenmektedir açıkçası anlayamadım? Daha düne kadar Yeni Malatyasporu bir üvey evlat gibi görenler hatta şehir içerisinde ikilk yaratmaya çalışıp hizipçilik yapanlar ilginç bir şekilde birden bire Yeni Malatyasporlu oldular! Üstelik şehrimizin ilk rengi Sarı-Siyah tır. Takımımız adı da Yeni Malatyaspordur! Ve takımımız şu anda Süper Ligdedir! Ayrıca eski Malatyasporumuzun kalbimizdeki yeri apayrıdır! Geçmişteki borçlarından dolayı bu hale düştüğü ne çabuk unutuldu? Şimdi o pürüzlü borçlarla Yeni Malatyasporu riske atıp geleceğini ipotek altına almaya ne gerek vardır? Herkesin işi gücü rast gitsin herkes kendi yolunda devam etsin! Bülent Kapkıner daha düne kadar Yeni Malatyaspora top tüfek atarken şimdi ne değişti de birden bire birleşme laflarını etmeye başladı? Konu daha fazla uzatılmadan vede suyu sulandırmadan kapatılmalıdır! Sayın Başkanımız Adil Gevrek ve şehrin ileri gelen siyasileri vs. bu konuda oldukça dikkatli olmalı ve yanlış bir adım atılmadan önce her konu en ince detayına kadar düşünülüp hesap edilmelidir! Malatyamız ikinci bir yıkımı daha yaşayamaz bunu da kolay kolay kaldıramaz...
    0
    0
    Yanıtla
  • aslında şahsi söylemleri bilmem fakat çok haklısın katılıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Maksut (6 yıl önce)
    Evet MALATYASPOR ibret olarak kalmalı. SARI ve SİYAH renkleri birbirine çok yakışıyor ve gayette uyumlu renkler. Süper lige farklı bir renk getirmiş oluruz. Tüm Türkiye bu takımı SARI-SİYAH renklerle tanıdı. Tekrar SARI-KIRMIZIYA dönmek birilerine özendiğimizin belgesi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • aynen
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa! (6 yıl önce)
    Birlesmesi gerekir rengi kirmizi sari siyah olmasi
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (6 yıl önce)
    RENK ÖNEMLİ DEĞİL.GENE SARI-KIRMIZI-SİYAH OLARAK DEVAM EDİLEBİLİR.İSİMDEN YENİ ÇIKARILIP MALATYASPOR OLMASI YETERLİ.BUNU BİR AN EVVEL UYGULAMAYA SOKMALIYIZ.GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUM.
    0
    0
    Yanıtla
  • BEKİR SITKI (6 yıl önce)
    Bence HER İKİ KULÜP YÖNETİMİ EN KISA SÜREDE BİR ARAYA GELİP BİRLEŞME KONUSUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURMALARI GEREKİR...TIPKI KAYSERİNİN YAPTIĞI GİBİ.TÜM MALATYASPORLULARA SELAMLAR......
    0
    0
    Yanıtla
  • Volkan (6 yıl önce)
    Sarı siyah renkleri ve logosu daha iyi bence. Zaten eski rengimiz sarı siyahtı.
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahiM44 (6 yıl önce)
    Renk sari kirmizi.yeni güzel logo ve MALATYASPOR süper olur
    0
    0
    Yanıtla
  • burak inan (6 yıl önce)
    geçmiş ve anılarını terk etmek modernize olmak mıdır?
    0
    0
    Yanıtla
  • ali tüfenkçi (6 yıl önce)
    ne gerek var böyle bir şeye. sarı siyah renk daha güzel bence. demode bir logo ve renk ile yola devam etmenin anlamı yok. modernizasyon şart
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet timur (6 yıl önce)
    Bu saatten sonra Malatyaspor sadece hatıradır; ibrettir. Yeni Malatyapor'un kapısından bile geçirilmemelidir.
    0
    0
    Yanıtla