SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya 17 Yılda 20 Milyar TL'nin Üzerinde Yatırım Yapıldı"

0
Güncellendi - 2019-12-22 00:25:57
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, “2020 yılının Malatya'mıza ve ülkemize daha çok büyüme, daha çok yatırım getireceğine inanıyorum.” diyerek, 17 yılda birçok hizmetler yaptıklarını, 2020'de de yapmaya devam edeceklerini bildirdi.

TBMM genel kurulu 2020 yılı bütçe görüşmelerinde söz alarak konuşan AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, “Bütçe görüşmelerinin artık sonuna yaklaştığımız bugünlerde ben de Malatya'mıza on yedi yıl içerisinde Türkiye ekonomisinden, Türkiye bütçesinden yapmış olduğumuz yatırımlardan bahsetmek istiyorum. Allah'a hamdolsun, Malatya'mıza on yedi yıl içerisinde 20 milyar liranın üzerinde bir yatırım gerçekleştirdik. “ifadelerini kullandı.

Malatya'nın huzur içerisinde yaşayan marka şehirlerden biri olduğunu vurgulayan Milletvekili Hakan Kahtalı, “Malatya'mız aynı zamanda dünya kayısı başkenti olarak anılan bir kenttir. Coğrafi işaretli ürünler arasında olan kayısımızın yanı sıra, Yeşilyurt dalbastı kirazı, Hekimhan cevizi, Arapgir Köhnü üzümü ve mor reyhan da meşhurdur. Kayısıda yıllık 100 bin ton civarında üretim yapmakta ve bunun da tamamına yakınını, büyük bir kısmını ihraç etmekte, 300 milyon dolar gibi de ülkemize bir katma değer üretmektedir Malatya'mız. Yine, kuru kayısımızın yatırım aracı haline getirilmesi adına, bu yıl temelini atmış olduğumuz soğuk hava lisanslı depoculuğu Malatya'mıza kazandırmak için de gayret içerisindeyiz. Allah nasip ederse, önümüzdeki yıl da soğuk hava depolarımızı çiftçilerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Yine, kayısıya vermiş olduğumuz, TARSİM aracılığıyla vermiş olduğumuz desteklerde don poliçelerinin yüzde 67'sini ve diğer poliçelerin de yüzde 50'si olmak üzere, sadece bu yıl 80 milyon gibi sigorta primlerini biz karşılamış olduk devlet olarak" şeklinde konuştu.

Hayvancılıkta Malatya'nın 2002 yılında sadece 200 bin lira olan desteği, 2019 yılında 31 milyon liraya çıkardıkları ve on yedi yılda 213 milyon lira hayvancılık desteğini üreticiye verdiklerine dikkat çeken Kahtalı, “ Allah'a hamdolsun, Malatya'mıza 2003 yılından bugüne tarım ve hayvancılıkta da büyük yatırımlar yaptık. 2 milyar 275 milyon gibi bir yatırımla tarım ve hayvancılığı desteklemiş olduk.Yine barajlarımızda, göletlerimizde, sulama tesislerimizde 365 bin dekarlık kuru araziyi suyla buluşturarak 210 milyon liralık bir katma değer ürettik, zirai gelir artışı elde etmiş olduk. Aynı şekilde, yine, Malatya'mızda kara yollarında ulaştırma anlamında yapmış olduğumuz çalışmalarda 1993-2002 yılları arasında sadece 290 milyon lira olan yatırımı, biz 2003 yılından bugüne kadar 5 milyar 700 milyonluk yatırımla bölünmüş yollar, köprüler, viyadükler yaparak, tüneller açarak ulaşımda Malatya'mızın büyük bir sorununu halletmiş olduk. Allah nasip ederse, 2022 yılına kadar da bizim için önemli bir yol olan kuzey çevre yolunu Ulaştırma Bakanlığımızın vereceği destekle inşallah bitirmiş olacağız. Malatya'mız tarımın yanında yine sanayide de çok önemli bir merkez durumunda. 2 tane organize sanayimizin tamamının şu anda dolu ve yaklaşık 25 bin çalışanı var. Bu 2 organize sanayimizin yanına 3'üncü organize sanayi bölgemizi yapmak için kamulaştırmasını tamamladık. İnşallah, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın vereceği destekle, bu kamulaştırma bedellerini ödediğimiz takdirde 50 bin kişiye daha istihdam sağlamış olacağız" dedi.

Malatya'ya Gençlik ve Spor Bakanlığı eliyle de büyük yatırımlar yaptıklarını vurgulayan Kahtalı, "Malatya'mıza iki yıl önce açılışını yapmış olduğumuz çok güzel bir stadyum kazandırdık; 110 milyon liraya 27 bin kapasiteli bir stadyumu Malatya'mıza kazandırmış olduk. Yine Gençlik ve Spor Bakanlığımızın her ilçemize yapmış olduğu çok güzel spor tesisleri var. Allah'a şükürler olsun, bu anlamda da yeteri miktarda destek aldığımızı söylemekten çekinmeyeceğim. Eğitim konusunda, gerçekten, okullarımız tamamını, hemen hemen yüzde 90'ını bitirmişiz; yeniledik, hepsine önemli yatırımlar yaptık. 1,2 milyarlık yatırımla okullarımızın tamamını yenilemiş olduk. Bu yıl yine Sayın Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu destekle Malatya'mıza 2'nci devlet üniversitesini, Malatya Turgut Özal Üniversitesini kazandırmış olduk. Malatya'mızda yine önemli bir merkez, İnönü Üniversitemizde Turgut Özal Tıp Merkezimiz var. Turgut Özal Tıp Merkezimiz şu anda karaciğer naklinde, nakil anlamında dünyada en önde gelen merkezlerden biri. Yine ilik naklinde, Türkiye'de en çok ilik naklinin yapılmış olduğu hastanemiz. Bu anlamda kıymetli hocalarıma ve rektörümüze gerçekten çok teşekkür ediyorum. Yine sağlık alanında yapmış olduğumuz çalışmalarda, Malatya'mızda 2 tane çok eski hastanemiz vardı, merkezde, onları TOKİ aracılığıyla dönüştürerek şimdi büyük bir şehir hastanesi görünümünde bir hastaneyi Malatyamıza kazandırmış olduk. Yanında, Kadın, Doğum ve Çocuk Hastanesini ve ilçelerimizdeki hastanelerimizi, aile sağlık merkezlerimizi ve bunların tıbbi donanım malzemelerini de Malatya'mıza kazandırmış olduk. Sağlık anlamında yaklaşık 655 milyon liralık bir yatırımı Malatya'mıza kazandırmış olduk. Malatya'mızın, Allah'a şükürler olsun, eksiklerinin tamamını hemen hemen gidermiş durumda olmakla beraber, kalan eksik yatırımlarımızı, yapmamız gereken yatırımlarımızı da Allah nasip ederse bu dönemde inşallah gerçekleştirmek için gayret içerisinde olacağız. 2020 yılının Malatya'mıza ve ülkemize daha çok büyüme, daha çok yatırım getireceğine inanıyorum" diye konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • Malatya sevdalisi (4 yıl önce)
    Sayın vekilim sanki diğer illere hizmet yapılmadı lutfedin birlikte Antep Kayseri adana mersin bursa samsun trapzon Maraş Urfa Diyarbakır Kocaeli Sakarya Denizli Antalya Konya gibi şehirleri birlikte gezelim onlara ne hizmet bize ne yapılmış görelim bizi Malatya dışında bir yer görmeyen kisilermi zannediyorsunuz seksenli yıllarda kayseriden Malatya'ya gelince şehre geldim diyordum şimdi ise Malatya gelişmiş bir köy kayseriyi ise anlatmaya kelimeler yetmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Malatya sevdalısı vekil malatyamız için her zaman elinizi taşın altına koymussunuz 15 temmuzda yaptıklarınızı biliyoruz. Kim ne derse desin Malatyalı olarak teşekkür ederiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    17 sene boyunca yapmıs olduğunuz hizmetleri malatya geçmişinde görmedi malatyalı hemşehrilerimiz kıymet bilmeleri lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (4 yıl önce)
    Mujdat gibi yagcilar oldugu surece bu adamlar o kürsüden daha cok sallar
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Hızlı tren nerede? Bunun sözünü Cumhurbaşkanı vermişti..bir çalışma yapılıyor mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • bek (4 yıl önce)
    yatırım tutarlarını enflasyonla yüseltip yeni yatırım yapmış gibi gösteriyor olmayasınız.yeni yatırım göremiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (4 yıl önce)
    Eskilerden bahsetmeyi bırakın sayın vekilim son bir yılın açılmasını yapın bize eskiye odaklı olduğunuz için bugün bu haldeyiz son yıllarda yaşanan krizleri anlatın sana
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (4 yıl önce)
    Sayın vekilim 2002 -2003 eskiler gitmeyin siz kendi vekillik tarihinizden bu yana ne yaptınız şahsınız adına onu söyleyin... Bakın ben yaptım diyemiyorsunuz eski tarihten bu yana akp yaptı diyorsunuz ...
    0
    0
    Yanıtla
  • BİLAL ULUÇAY (4 yıl önce)
    devletin kasasından malatya için bu kadar para çıktığı doğrudur. ama bu para nasıl kimler aracılığı ile hangi projelerde değerlendirildi. ihale bedelleri ve hizmetlerin listesini yayınlayabilirmisiniz? bende burdayım demek için konuşmamak lazım. yuvarlak konuşmalara karnım tok benim.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Sayın vekil yıktıklarınız ile yaptıklarınızı karşılaştırsak. Acaba Malatya karda mı zararda mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sezgin (4 yıl önce)
    17 yılda her secimde %70 altına inmeyen bir oy oranına göre bu para çok az ve aynı zamanda betona gömülen para ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Betona artı birilerine rant kazandırıldi
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (4 yıl önce)
    boş lafları bırakın millet işsiz para yok işsizlikten insanlar intihar ediyor sizin umrunuzdamı
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (4 yıl önce)
    Eğitim ve arastırma hsttanesi ne zmn sehir hsttanesi oldu kayseri 1607 yatak bursa 1350 yatak elazığa 1050 yatak malatya kaç yatak acaba toplam 800 yatak
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (4 yıl önce)
    Yıktıklarınızın ve sattıklarınızın maliyetini de söyleseniz de Malatya bu işte karlı mı çıktı zararlı mı çıktı? Öğrenirdik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harika bir yorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • Müjdat (4 yıl önce)
    Saglık sehri malatyamız için göstermis olduğunuz gayretten dolayı teşekkür ederiz 2002 yılında bu yana yapılan hizmetleri görmemek gerçekten vicdansızlık
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya ne zaman ve nasıl sağlık şehri oldu.Üniversiteyi kastediyorsan orada bireylerin başarısı var .Milyonluk şehirde !her şehirde olduğu gibi Eğt ve Arştırma hastanesi varken,500.000 nüfusu olan Elazığda bölgenin en büyük Şehir hastanesi var. (Elazığı bu konuda takdir ediyorum).Biraz izah edermisin Malatyada bizim bilmediğimiz sağlık şehri olduğunu gösteren başka ne var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (4 yıl önce)Kamil isimli kullanıcı yorumuna
    Kamil bey doğru söylüyor üniversitede Sezai hoca gibi birkaç Malatya sevdalısı olmasa sağlık şehrinizi görürüz güldürmeyin milleti .
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (4 yıl önce)
    Allahına gurban vekilim yapmıs olsugunuz hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ziya (4 yıl önce)
    Bu paralar nereye harcandı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (4 yıl önce)
    Beton dışında neye para harcadınız?Bunun dışında ne yaptınız?Malatya da Fabrikalar açıp,işsizliğe çare mi oldunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • esenlik (4 yıl önce)
    Millet hasta oldu anca hastane yapıla doktorları rahat bırakınız
    0
    0
    Yanıtla
  • abuzer çırmık (4 yıl önce)
    öyle aynı taşları 3 günde bir değiştirip yandaş müteahhitleri zengin ettiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Neco (4 yıl önce)
    Nereye ve neye yapildı açıklarsaniz seviniriz
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacıcavcav (4 yıl önce)
    Allah Allah nerde bu yatırımlar kimin cebinde acaba ??
    0
    0
    Yanıtla