SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya Çok Büyük Değer Kattı"

0
Güncellendi - 2019-11-19 20:34:18
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Aladağ, “Hedefimiz Karaciğer naklinde dünya 1’incisi olmaktır” dedi.

Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Gastroenteroloji uzmanlarından Prof. Dr. Murat Aladağ, Karaciğer naklinde dünyada Güney Kore'den sonra ikinci sırada olduklarını hatırlatarak, hedeflerinin dünya 1’incisi olmak olduğunu vurguladı.

Yaklaşık 30 yıldır Turgut Özal Tıp Merkezinde olduğunu aktaran Aladağ, “1990 yılında 15 Aralıkta başladı. Burada çalışmaktan ve şehrime hizmet etmekten çok mutluyum. Yıllar önce en büyük hayalim ileride Malatya’da kurulacak olan tıp fakültesine dahiliye profesörü olmaktı. Şükürler olsun Allah nasip etti. Bende elimden geldiğince Malatyalı hemşehrilerime hizmet etmeye çalışıyorum. Bize daha çok mide barsak problemi olanlar, karaciğer hastalığı olanlar geliyor. Üniversitemizde çok güzel karaciğer nakil merkezimiz var. Dünyada 2. sıradayız. Güney Kore’den sonra ikinciyiz. Bu bölümde 7 öğretim üyesi ve bir çok sayıda dahiliye hocaları ile birlikte hizmet ediyoruz“ ifadelerini kullandı.

Her türlü hastalıkların teşhis ve tedavi edilebildiği bir merkezde olduklarına dikkat çeken Aladağ, “Hastahanemiz bu konuda çok donanımlı. Her türlü hizmete fazlasıyla cevap verilebiliyor. Böyle bir hastahanede çalışmaktan gurur duyuyoruz. Bir hekim tek başına her şeyi yapamaz. Ben hastanın midesiyle uğraşırken kalp problemi çıkıyor . Her bölümün en iyisi üniversitemizde var . Hiçbir yere göndermeden hastamızı tedavi edebiliyoruz. Eskiden Malatyalı insanlar teşhis ve tedavi için Ankara’ya ve İstanbul'a giderlerdi. Malatya yıllar önce sağlık imkanlarında sınırlı olduğu için, insanlar eşyalarını satarak başka ile tedaviye giderlerdi. Şimdi ise Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışında hastalar Malatya’ya geliyor ve hastahanemizde en iyi şekilde tedavi oluyor ve şehirlerine dönüyorlar’’ şeklinde konuştu.

Prof.Dr.Murat Aladağ, ‘’1992’de rahmetli Turgut Özal bulunduğumuz hastahanenin temelini attığında ben burada asistandım. Dolayısıyla buraya her gün geldiğimde Turgut Özal’a hayır duası ediyorum. Çünkü Malatyalılar'ı büyük bir yükten kurtardı . Malatya’ya çok büyük değer kattı. Bir yere hasta göndermiyoruz . Herkes bize hasta gönderiyor. Gelen her hastaya diyorum ki, lütfen sizlerde rahmetli Özal’a hayır duası edin. Çünkü biz onun sayesinde buradayız . Bu hizmeti onun sayesinde yapıyoruz. Malatya karaciğer naklinde dünya 2.si ve Türkiye 1.si. Bu sadece cerrahi alanda değil. Dahiliye alanında olsun hemotolojide olsun her yerde parmakla gösterilen şehir olduk. Bizde bur da çalışmaktan çok mutluyuz. Bu yüzden şehrimize ve üniversitemize sahip çıkıyoruz”diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • ahmet tekin (4 yıl önce)
    allah böyle doktorlarımızı başımızdan eksik etmesin on sene önce karaciğer nakli oldum allah profesör sezai yılmazdan murat aladağdan burak ışıktan razı olsun diğer hocalarımızdanda yaşıyorsam allahtan sonra onların sayesinde hemşehrimiz cumhurbaşkanımızada allah rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (4 yıl önce)
    Allah razı olsun hocamızdan böyle degerli insanlar bizim için bir şereftir Allah muvaffak etsin inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Erhan YILMAZ (4 yıl önce)
    Sn Prof Dr Murat ALADAĞ benim de doktorumdur. O kadife gibi yumuşak ses tonuyla ve sevecenliği ile sempatikliği ile gerçekten de çok başka, sıradışı bir insan ve bilim adamı. Onu çok sevdim. Ne zaman Gastroenterolojik bir sorun yaşayacak olsam gideceğim ilk ve tek adres Prof Dr Murat ALADAĞ Hocam olacaktır. Onu çok seviyor sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum. Çok şükür sağlığım iyi, iyiki varsınız Hocam.
    0
    0
    Yanıtla
  • kapıkıran (4 yıl önce)
    Mıurat hocam sanırım Dünyanın en mütevazi ve en olgun Hocasıdır. Doktorluğu bütün ruhunda yaşayan ve yaşatan eşi bulunmaz birisidir. Saygılar Hocam
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)
    Bir insan bu kadar mütevazi olur birgün kıymetli hocama muayyene olmaya gittim kapıda biri ile bekliyorduk kapı açıldı hoca dedi önce bu genci muayene edecem, çıkışta kapıdaki adamı çağırdı ve adam abisiymiş sonradan öğrendim rabbim hocamıza sağlık sıhhat versin ömrünü uzun eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (4 yıl önce)
    saygıdeğer yeğenim murat hoca sen bizim malatyamızın ve ülkemizin medarı iftiharısın.iyi varsın malatyamıza yıllardan buyana hizmet veriyorsun.senin gibi malatyalı olan değerli hocalarımız vardı ama maalesef fazla paraya temah ederek istanbula gittiler sen ise o teklifleri elinin tersi ile iterek malatyamızı tercih ettin.sğol var ol iyi çalışmalar diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (4 yıl önce)
    hocamızın genlerinde doğuştan extra insan sevgisi dizayn edilmiş sanki, zengin fakir , şehirli, köylü demeden tüm insanları seven kardeşim, sana ve ailene huzurlu sağlıklı bir gelecek diliyorum!
    0
    0
    Yanıtla
  • Levent Erkuş (4 yıl önce)
    Bizler Hocamdan sonuna kadar razıyız Allah ondan razı olsun inanıyorum ki emeği boşuna değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazan (4 yıl önce)
    Siz mesleginizden önce insani vasıfların tümünü taşıyan değerli bir kisiliksiniz. Yaptığı işe saygı duyan, çare olmak için çalışan siz ve sizin gibi hekimlerimizin artması dileğiyle....
    0
    0
    Yanıtla
  • BÜLENT (4 yıl önce)
    sen eli öpülesi bir adamsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Büyük (4 yıl önce)
    Hocam başarıların devamını diler.Yolun açık olsun ALLAH yardımcın olsun .Saygılar.sevgiler
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (4 yıl önce)
    Hastalarınıza ve yakınlarına önce insan felsefesi ile yaklaşımınız hekimlik başarınızı zirveye taşıyor.Saygılar sevgiler hocam çok yaşayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • deniz (4 yıl önce)
    ilk defa 2012 tanisma firsatim oldu :) cok dogal temiz insan murat hoca kan cekiyor :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Öğrencisi olmaktan gurur duyduğum hocam, nam-ı diğer Murat Amcamız nice nesiller hekimlik eğitiminde sizinle tanışıp sizi örnek alır umarım. ❤️
    0
    0
    Yanıtla
  • Akcadagli (4 yıl önce)
    Hocam sen akcadaglilarin gururusun
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuzhan (4 yıl önce)
    Böyle hocalarımıza can feda. Allah razı olsun memleketinin kıymetini bilip canla başla çalışanlara
    0
    0
    Yanıtla
  • Baba44 (4 yıl önce)
    Basarilarnzin dewamin dilerim sayin hcam Rabim butu hastalara acil şifa wersin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaşar Baltacı (4 yıl önce)
    Hocam Allah hemşehrimize rahmet eylesin iyiki sizin gibi proflarımız var Prof. Dr. Burak IŞIK gibi hocalarımız var
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Hocam yazınızda anladığım kadarı ile tam bir Malatya sevdalısı bir insansınız. Başarılarınızın devamını dilerim.
    0
    0
    Yanıtla